• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2016

23:24

MILOŠ VUČEVIĆ: Mirović bi bio dobar kandidat za premijera Vojvodine!

Politika

MILOŠ VUČEVIĆ: Mirović bi bio dobar kandidat za premijera Vojvodine!

Podeli vest

Republička i pokrajinska vlada bi trebalo da budu formirane do sredine juna, izjavio je večeras jedan od četiri nova potpredsednika SNS Miloš Vučević, dodavši da bi Igor Mirović bio dobar kandidat za pokrajinskog premijera

On je u emisiji "Presing" TV N1 rekao da će za sada u pokrajinskoj vladi učestvovati SNS i SVM, ali da postoji velika zainteresovanost drugih stranaka.
Govoreći o republičkoj vladi, Vučević je rekao da će uskoro sve biti poznato.

- Ideja da se prvo konstituiše skupština , nakon čega SNS poziva druge stranke koje su zaineresovane za formiranje ne samo vlade, nego i političkih ciljeva- kaže Vučević, dodavši da očekuje da će "neki koji su bili ministri u ovoj vladi da budu i u ovoj koja se formira".

Govoreći o promenama koje su se desile na sednici SNS, Vučević kaže da je ideja bila da ova stranka "pokaže da su promene i promenljivost nešto što je neophodno Srbiji".

- Unutar stranke postoji bojazan da deo našeg članstva, deo lokalnih funkcionera, opijen vlašću ne zaluta u jedan elitizam, i napusti koncept SNS. To je pre svega narodna stranke i ne sme biti elitistička stranka i ne smemo dozvoliti da se desi ono što se desilo DS-u 2008. Desilo se da su se potpuno otuđili od naroda, i građani su ih kaznili- kaže Vučević.

Govoreći o protestima na RTV, nakon što je smenjen čitav upravni odbor i postavljen nov, on kaže da ti događaju nemaju vezu sa politikom.

-Smene u RTV - nikakva veza sa pobedom SNS. Kako dolazimo do te veze? Promene u RTV su krenule još pre 5 meseci. Kakva politička volja može da utiče na to? Gledam pravnički, ne znam kako da dođem do te paralele- kaže Vučević.

Potpredsednik SNS dodaje da je i protest zbog rušenja u Savamali politički, iako pokušava da se definiše kao građanski, pošto ima "političke ciljeve".

Govoreći o promenama u komunalnim preduzećima u Novom Sadu, Vučević kaže da je mnogo urađeno ali da nije još zadovoljan.

- Nisam komunalni maneken, da kažem da je sve super posle mog mandata- kaže Vučević.

Vučević je rekao da će ostati gradonačelnik Novog Sada i pored nove fukcije u stranci.

- Pretpostavljam da ću dobiti podršku većine odbornike skupštine grada. Cilj je da završim neke investicione planove, a u međuvremenu bih razgovarao sa stranačkim kolegama o nekom ko bi bio sledeći kandidat. Posle juna 2016. se neću više kandidovati za gradonačelnika Novog Sada- kaže Vučević.

On dodaje da postoje krivične prijave protiv Bojana Pajtića, koje potvrđuje navode koje je iznosio na njegov račun tokom predizborne kampanje.

- Šta se dalje dešava u tužilaštvu, nije pitanje na koje ja mogu da odgovorim. Postoje sumnje da je bilo krivičnih dela u korišćenju para iz pokrajine. To mogu da tvrdim. Da li će ko i kada odgovarati, nije pitanje na koje neko iz politike može da odgovori. Ali ja mogu da ukazujem na očigledno kršenje zakona - kaže Vučević.

Vučević takođe smatra da je civilizacijski i normalan potez da za 15. godišnjicu ubistva predsednika Vlade Zorana Ðinđića da se podigne spomenik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pioneer

pre 7 godina

Mislim da SNS ima dosta kvalitetnih ljudi koji bi mogli da se pokazu kao odlicni na pojedinim funkcijama, i to veoma bitnim. Vucic je dovoljno sposoban da proceni ko je kakav i donece vec odluku o tome ko ce na koju funkciju.

psiholoskinja26

pre 7 godina

Ako ne i najbolji, ali će to vreme pokazati.

Bojic

pre 7 godina

Vucevic je inteligentan covek i slazem se sa njim u vezi Mirovica.

gORan

pre 7 godina

Mirović je kadar SNS od nastanka stranke i Vučić je siguran sam procenio koliko on vredi i zna da bi on bio pravi čovek na pravom mestu za funkciju premijera Vojvodine.

Olivera

pre 7 godina

Mirović je pokazao i dokazao da je apsolutno pravi izbor za pokrajinskog premijera.

Lazar

pre 7 godina

Verujem da je Mirović kandidat za premijera Vojvodine. Obrazovan, odmeren, kulturan, pravi čovek za tu funkciju.

LELA

pre 7 godina

Naravno da je Igor Mirovic dobro resenje za Premijera Vojvodine jer ima iskustva da obavlja tako odgovornu funkciju.

Nana

pre 7 godina

Mirović bi bio idealan premijer Vojvodine i nadam se da će to i biti.

Kale

pre 7 godina

Žutaći su pored malog miliona gluposti, načinili i jednu od najvećih. Zaboravili su Đinđića koji ih je oživeo i napravio ih važnim. I sada kada se neko drugi setio nečega pametnog, bez obzira na partijsku, tj. političku opredeljenost (što je za svaku pohvalu) , oni pokušavaju da ospore. I lažima i klevetama da se se izgovore i sakriju svoj nemar!

leptirica

pre 7 godina

Izgleda da se vec zna ko ce biti premijer pokrajinske vlade.Igor Mirovic je dobro resenje.

Gaga

pre 7 godina

Mirovic je obrayovan, odan i vredan politicar, ne sumnjam da bi se dobro snasao na funkciji premijera pokrajine!

Maja

pre 7 godina

Svakako da Igor Mirovic ispunjava sve uslove da bude dobar premijer Vojvodine

Zoran

pre 7 godina

Mirovic je covek koji mora da preuzme odgovornost za dalji razvoj Vojvodine.

zabava78

pre 7 godina

Mirovic je pokazao sve svoje kvalitete i sigurno ovo je pravi potez za novu pokrajinsku Vladu.

Vila

pre 7 godina

Da bi drustvo kao sistem funkcionisalo neophodan je timski rad, postovanje hijerarhije, disciplina i posvecenost.U takvoj atmosferi postizu se odlicni rezultati, pa Vucevic, Mirovic, ili ma ko drugi nece imati problema kada su u pitanju najblizi saradnici.

Sladjana86

pre 7 godina

Mirovic je idealan kandidat za premijera,vredan,posten covek koji je svoj posao obavljao odgovorno.

bojana

pre 7 godina

Ne dobar, odlican jer je godinama unazad zivei i gledao sta su dosovci radili i zna probleme gradjana Vojvodine.

Jasna

pre 7 godina

S nestrpljenjem očekujemo konstituisanje pokrajinske skupštine i vlade sa željom da se nakon 16-godišnjeg mraka Vojvodina ponovo rodi.

maki

pre 7 godina

Mislim da Igor Mirovic moze da pokaze da su promene i promenljivost nesto sto je neophodno Vojvodini i da je dobar kandidat.

dikobil

pre 7 godina

Mirović je vrlo smiren i objektivan, ima predispozicije ja Vojvodjanskog premijera.

milica

pre 7 godina

Svako ko je krsio zakon,bavio se kriminalnim radnjama i zloupotrebljavao sluzbeni polozaj kad tad ce morati da odgovara. Tako da se nadam da ce Bojan Pajtic odgovarati za sve lose ucinjeno.

brane

pre 7 godina

Čovjek sa velikim iskustvom sigurno b zadao nove kriterijume kako se vodi pokrajina.

Sonja

pre 7 godina

Mirović je br.1 i idealan je na mestu pokrajinskog premijera.Častan, pošten, vredan i izuzetan čovek.

hana

pre 7 godina

Najbitnije je da se u Vojvodini oseti boljitak posle dugogodisnje torture DS-a...

Lala

pre 7 godina

Republička i pokrajinska Vlada biće formirane veoma brzo,i nastaviti sa reformama,zapošljavanjem i ekonomskim rastom naše zemlje.

daca

pre 7 godina

formiranjem nove vlade krecemo u novu buducnost

sg

pre 7 godina

Gradjani Vojvodine ce moci u skorijoj buducnosti da uporede prethodnu vlast i ovu novu. Tako da ce za kratak vremenski period da se uvidi ko je bio u pravu i ko radi za Vojvodinu.

jaca

pre 7 godina

Najbitnije u celoj prici je da su koreni ds saseceni.

Mikan

pre 7 godina

Nikad nisam sumnjao u izbor Vucica i pokazalo se ispravnim, tako da i ovaj pu necu sumnjati!

Zoki

pre 7 godina

Mirovic je ozbiljan, odgovoran covek i nije bez razloga kandidat za tako odgovornu funkciju. Ceka ga tezak posao, devastirana i pokradena Vojvodina, treba to opraviti.

SAVA

pre 7 godina

Gospodin Mirovic je dobar kandidat, nekog koga su novosadjani kao i svi drugi gradjani Vojvodine mogli da upoznaju, i tako uvide da je on neko mo moze uneti promene u vidu boljeg zivota u Vojvodini. Novo formirana vlada se zeljno iscekuje, jer posle smene Pajticeve, mora da krene, i cvrsto verujemo u Vucevica, njegov tim, i SNS.

gogo

pre 7 godina

Mirovic je dobro resenje za funkciju premijera Vojvodine.

Doki

pre 7 godina

Mirovic je odlican kandidat ,imace prepune ruke da sve dovede u normalu.

Alek

pre 7 godina

Ne bi bilo lose da on bude premijer pokrajinske Vlade.

Ana

pre 7 godina

Jedan od boljih kadidata, takve kandidate treba podrzati.

Savo

pre 7 godina

Veoma brzo ce se forirati obe vlade i onda se se videti i ko ce biti pokrajski premijer i koje stranke ce u republicku vladu pored liste SNS-a.

Nikola

pre 7 godina

Mirović odličan, nadam se da će tako i biti!

Maki

pre 7 godina

Mirović je ozbiljan i vredan čovek, predan poslu. Odličan izbor.

Smiljka

pre 7 godina

Samo kad Pajtić nije više na toj funkciji, jer je kod njega preovladao lični interes, a ne interes građana Vojvodine.

Svetlana

pre 7 godina

Mirovilć se već pokazao kao sposoban i prduzimljiv čovek.

Lana

pre 7 godina

Promene i promenljivost jesu potrebne Srbiji, nastavite tako i Srbija ce biti odlicna drzava... Vidi narod da je krenulo na bolje, a to sto neki pokusavaju na sve nacine da oljagaju stranku i premijera ne znaju sta ce od zavisti, dok su mogli nisu hteli sada neka cute...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17