• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/A.Grbović

21.09.2016

23:13

(FOTO) INCIDENT U GRAČANICI NAROD NA ULICAMA: Policija htela da protera Marka Đurića, on odbio da napusti KiM!

Politika

(FOTO) INCIDENT U GRAČANICI NAROD NA ULICAMA: Policija htela da protera Marka Đurića, on odbio da napusti KiM!

Podeli vest

Kosovska policija, koja je večeras u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se nalazi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, i zahtevala da on napusti Kosovo, nešto kasnije je rekla da će mu omogućiti da nastavi posetu po protokolu
Tanjug

Kosovski policajci su rekli da imaju naredbu da ga otprate do Merdara pod pretnjom hapšenja, ako direktor Kancelarije za KiM to odbije.

Đurić ima uredno najavljenu posetu Kosovu i Metohiji, koja ističe u četvrtak ujutru i u skladu sa ranijim sporazumima između Beograda i Prištine.

On se trenutno nalazi u Gračanici u svom automobilu. U tom mestu okupilo se stotinak meštana, a prisutne su i jake snage kosovske policije.

Anel Grbović

Na licu mesta su i zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, ali i gradonačelnik Vladeta Kostić.

Na raskrsnici na kojoj je zaustavljen automobil u kome se nalazio Ðurić, okupio se veliki broj građana koji se na trenutke oglašavali skandiranjem: "Srbija, Srbija".

Šiptari uvukli kandže: Policija omogućila Đuriću nastavak posete

Nakon pola sata-sat, policija je saopštila Ðuriću i ljudima u njegovoj pratnji da će im biti omogućen prolaz i nastavak posete, što su građani propratili aplauzom i skandiranjem "Marko Srbine".

Ðurić je tada, po prvi put posle zaustavljanja vozila izašao iz automobila i otpozdravio građanima.

Ðurić je rekao da je došao u Gračanicu da bude sa svojim narodom i da je, zahvaljujući spontanom okupljanju i zajedništvu srpskog naroda, propao taj, kako ga je nazvao, sramni pokušaj kosovske policije.

- Jedinstvom građana pokazali smo da ni kosovska policija, koja nije tu kada treba da zaštiti Srbe i srpske svetinje, ne može da se ponaša kako hoće- rekao je Ðurić.

Tanjug

Đurić posle incidenta: Narod me spasao od hapšenja

 

On je nalgasio da niko i nikada neće uspeti da zaustavi Srbe u njihovoj želji za ostankom i opstankom na Kosovu i Metohiji. 

- Mislim da je sramni pokusaj kosovske policije bacio ljagu na većinu građana KiM albanske i svih naciionalnosti- naglasio je Ðurić.

On je kazao da je kao razlog za pokušaj njegovog hapšenja i deportovanja sa Kosova naveden "nekakav prekršaj agende", čega nije bilo.

Ðurić je na kraju rekao da ne zna zašto se sve to desilo i sa čim ima veze, ali je istakao da to "nema veze sa zdravim razumom".



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 7 godina

Verujem da je Direktor, izasao iz auta,otpozdravio gradjanima i veselo uskliknuo: I ja volim vas !!! Ziveo nam Direktor !!!!

Rajka

pre 7 godina

Vi niste normalni, uz duzno postovanje.Ali ovakav komentar ne zasluzuje nista drugo.

lala

pre 7 godina

Polako,polako,docice i njima crni petak,pa ce da se cesu gde ih ne svrbi,sve ima svoj kraj,zar ne.

KiM je Srbija

pre 7 godina

Постаде Марко преко ноћи Краљевић Марко.

Nadrealista

pre 7 godina

Jel videste vi ovo? Marka Djurica na \"nasoj zemlji\" htela da uhapsi Kosovska policija, a pri tom je imao SPECIJALNU DOZVOLU da boravi do cetvrtka na \"nasoj zemlji\". \nCudna bre ta \"nasa zemlja\" po tom Briselskom sporazumu. \nP.s.onaj dan sam prosao kroz Kovin. \nEj... ludnica skroz prazna!!!\n

Gracanica

pre 7 godina

Vidno je Marko potresen,ali i u ovom nemilom dogadjaju ima i lepe strane.Gračaničani su ustali da ga odbrane i niko nije mario da će sutra njih da hapsi ROSU!Valjda je Marko shvatio kakvog saveznika ima u Gračanici.Narod nije kukavica i biće uz svoju drzavu uvek,ali mora drzava da ima malo više sluha za potrebe Srba na KiM!

nati

pre 7 godina

Ti divljaci ne bi ni presmrdeli tu gde jesu da im ne pomazu isti takvi olosi.Tako ispada,dosli divljaci i isterali pitome ljude.\n

be real

pre 7 godina

šipci treniraju kako zreba da se ponašaju prema srpskim zvaničnicima,ako hilari dodje na vlast

radojka

pre 7 godina

Kasno Marko stiže na kosovo. Posle 5okt je kasno za sve.\n

DJovan

pre 7 godina

Pa normalno je ocekivati i takve siptarske zle namere kad cuju naseg PREMIJERA VUCICA da u NJU JORKU javno kaze da : Nema cene, koju necemo platiti samo da sacuvamo mir na Balkanu. Zar nije dovoljno jasno, NEMA CENE.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17