• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.10.2016

10:13

MALI: Beograd je investiciona kapija Srbije!

Politika

MALI: Beograd je investiciona kapija Srbije!

Podeli vest

Beograd je u pravom smislu investiciona kapija Srbije, poručio je danas gradonačelnik Siniša Mali i pozvao sve zainteresovane da dođu i investiraju u Beograd i Srbiju

Otvarajući Forum "Beogradski investicioni dani", Mali je istakao da se taj skup održava u uzbudljivom trenutku razvoja prestonice kakav, kako kaže, nije viđen u protekle tri decenije.

- Beograd koji vidite danas je značajno drugačiji od Beograda koji ste mogli videti pre samo tri godine, a, usuđujem se da kažem, i tek najava onoga što će biti za dve, tri ili pet godina - istakao je Mali.

Beograd, dodao je, nije samo domaćin, već je i aktivni učesnik i nosilac projekata koji će biti predstavljeni na forumu, istakavši da srpska prestonica sa najvećim investicionim portfoliom u regionu ima šta da ponudi.

- Zahvaljujući podršci koju nam daje Vlada Srbije, na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, koja nam je obezbedila političku stabilnost i sa kojom uspešno sarađujemo na velikim projektima, možemo da vam garantujemo sigurnost investicija - poručio je Mali.

Mali je ocenio da Beograd i Srbija imaju značajne komparativne prednosti u odnosu na države u regionu, ističući da je Beograd danas grad sa najperspektivnijim međunarodnim aerodromom u regionu, koji je dom najbrže rastućoj avio kompaniji u regionu "Er Srbiji", i u kojem se ukrštaju evropski koridori sa kineskim putom svile.

Takođe, naveo je da Beograd i Srbija nude ubrzane procedure izdavanja dozvola i ozbiljan sistem novčanih i nenovčanih podsticaja.

Iz Srbije se, zahvaljujući širokoj mreži sporazuma o slobodnoj trgovini i zaštiti i podsticanju ulaganja, pruža pristup tržištu od preko 3,5 milijarde stanovnika, u sedam od 10 najvećih ekonomija na svetu, podvukao je Mali.

- Zbog svega toga, ne postoji atraktivnija destinacija za investitore od ove, zbog čega smo vas pozvali i drago nam je da ste se odazvali u ovolikom broju - rekao je Mali.

On je ukazao da su projekti ove godine raznovrsni - od projekata saobraćajne infrastrukture, poput rekonstrukcije Starog savskog mosta, izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom Selu, do atraktivnih projekata javno privatnog partnerstva u oblasti javne rasvete i podzemnih garaža i razvoja atraktivnih lokacija poput Depoa ili druge faze Prokopa.

Kako je rekao, u Beorgadu se niakda nije više radilo, navodeći kao primer fabriku Meita, koja se gradi u Obrenovcu.

- To je prva fabrika koja se gradi posle 2006. godine i zahvaljujući sasradnji sa vladom, gradom i opštinom Obrenovac investitor je doneo odluku da duplira kapacitete. Imaćemo za par meseci otvaranje prvog dela fabrike, a zatim i drugog , gde će biti zaposleno 1.400 ljudi. To je primer kako se ponašamo danas - rekao je Mali.

Gradonačelnik je istakao da je u Beogradu prvi put broj nezaposlenih smanjen na manje od 100.000, zahvaljujući merama aktivnog zapošljavanja.

- Golim okom je vidljivo da se u Beogradu nikad nije više gradilo, dizalice i kranove možete videti svuda od Slavije do Kalemegdana - rekao je Mali precizirajući da u Beogradu postoji vise od 500 aktivnih gradilišta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija