• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

16.12.2016

22:14

(VIDEO) STRAH OD RUSIJE U ŠVEDSKOJ: Vlada izdala naređenje da se ubrzaju pripreme za BUDUĆI RAT!

Politika

(VIDEO) STRAH OD RUSIJE U ŠVEDSKOJ: Vlada izdala naređenje da se ubrzaju pripreme za BUDUĆI RAT!

Podeli vest

Švedska vlada pozvala je lokalne vlasti širom zemlje da ubrzaju pripremu planova za mogući budući rat dok rastu napetosti s Rusijom, rekao je u petak jedan funkcioner švedske valde

Lokalne vlasti dobile su pismo o tome  rekao je Svante Verger, voditelj službe za informisanje Agencije za vanredne situacije.

Ruska aneksija Krima i sukob na istoku Ukrajine zabrinjavaju Švedsku i njene komšije, a švedski ministar obrane Peter Hultkvist rekao je prošli mesec da se situacija i dalje pogoršava.

Planiranje za pretnju rata u praksi je, u velikoj meri, izostalo od 2000.", rekao je Verger. "Zahtevi su sada drugačiji i odredbe će biti strože."

RASTE STRAH OD RUSKOG BAUKA: Islanđanima smetaju Putinovi bombarderi!

Stokholm je prošle godine odlučio da pojača civilnu zaštitu i pismo lokalnim vlastima deo je tih napora, rekao je Verger.

To će uključivati uučestvovanje gradskih zvaničnika u vežbama s vojskom, osiguranje sigurnih komunikacija i proveru skloništa, navodi agencija u pismu.

Švedska, koja nije članica NATO, jača svoje oružane snage. Značajno je povećala izdvajanja za obranu i ponovno rasporedila vojnike na baltičkom ostrvu Gotlandu.

NATO NA GRANICAMA, RUSIJA SPREMILA PAKLENI ODGOVOR: Agresor će biti zbrisan sa lica Zemlje za samo nekoliko minuta!

NATO ODBIO RAZGOVOR S RUSIJOM: Ne žele pregovore o vazdušnoj odbrani na Baltiku!

(VIDEO) ISKUŠAVANJE PUTINOVOG STPLJENJA: NATO podiže stotine hiljada vojnika, protiv "ruske agresije"!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miroslav

pre 7 godina

Ma ja ko o čemu zapad o RUSIJI. Izgleda da u toj švedskoj vladi ima dosta kvislinga.....

ZEMLJA SATANISTICKI EXPERIMENT

pre 7 godina

http://corruptiosweden-bilder.blogspot.rs/2011/03/sweden-is-most-corrupt-country-in-world.html?m=1

Goran

pre 7 godina

Znaju skandinavci sta su posejali pa se boje berbe.Ovo sto rade je vise teatralno jer ako dodje do bilo cega podvice repove kao poslusne kuce,mada ne verujem u to jer su suvise sitni i jadni da se Rusi zamajavaju sa njima.Tako su se sprdali sa Rusima a tek sa nama pa je sad odrz dupo.Secate li se plisanih medvedica.Navodno protiv Belorusije.Nisu i ne mogu da shvate da ih Putin bolje poznaje nego sto oni sebe znaju.A borci su kao i belgijanci.Mozda bi izdrzali i 2 sata.Kad ovako podvijaju rep pred arapima mogu da ih zamislim kad je stvarno opasno.Za arape imaju svoju podlost ali im to kod Rusa nebi proslo.Liznuce oni svaciju guzu da svoju sacuvaju.ZNAM LJUDE!

Poskok

pre 7 godina

Brate svaka ti rec koju kazes je tacno oni jadnici zamisljaju da je to ona stara Svedska u vreme Karla 12 u 17 veka ali previse su sada Svedani upljaseni sada ama uve je bilo tako u skolu som uvek ucicli da pretnost doalzi sa istoka Rusija!!! a ne gledaju kolko Arapa imaju u ovu divnu lepu zemlju zasto kazem tako zbog toga sto sam rodjen u Svedsku i ako bi doslo sukob da neko napadne moju Svedsku tu nebi razmisljo!!!! a ja ipak smatram da je opastnost unutra Svedske granice i to je ARAPI to nije Evropska kultura nego bliski istok kojih polako stvaraju u Svedsku kao sto u skolama HALAL hranu bazeni imaju otvoreno samo za zene (Njihove) a ovi blesavi socialdemokrata u Svedsku stvarno se sliktaju sa Muslimanima evo samo jedno imali su jednog ministar ime MEHMED KAPLAN koj je voleo ISIL ali dobio otkaz imamo onog SELIMOVICA EU PARLAMENT KOJ PRIJE PLJUVO PO SRBI IMA TU DOSTA DA PISEM

kurir djoka

pre 7 godina

Jedina evropska armija jeste americka armija i to zna svako.EU je agresivni matrijarhat i kao takav on ne moze da ima jaku armiju jer sistemski unistava muskarca i pretvara u roba.Evropski muskarci ne znaju sta je moral a kamoli borbeni koji je najvaznija komponenta vojnika.EU armija je topovsko meso koje bi pobeglo cim bi videli ruski tenk pa nas nisu smeli da napadnu a napasce ruse heheheh.Crveni bi ih pregazili od Moskve do Barselone za tri meseca obicnim blic krigom a mozda i manje.

Miroslav

pre 7 godina

A možda i ŠVEĐANKE nebi imale ništa protiv RUSA da ih malo prodrmaju hahaha.....

Dragy

pre 7 godina

Ma nebojte se. Nije to ništa! Samo malo lete iznad Vas, bacaju vam bombe sa "osiromašenim" Uranijumom, gađaju vam škokle, bolnice, državne ustanove. Onda vi potpišete primirje, a oni vam otmu deo vaše teritorije. Verujte sve je jednostavno, samo bez straha. A i zašto bi branili vašu teritoriju, gde to još ima da država brani svoju teritoriju?? Uostalom to je protivzakonito, tako bar kažu!!

nokola

pre 7 godina

rusija ne namerva nikoga da npadne strah je suvisan. nazalost ako bi je napali nato sasvim normalno da ce se braniti u drugim drzava oko rusije ili jos i dlje.

Grga

pre 7 godina

Nista novo.Propaganda kojom truju vlastiti narod.Hoce u nato i sada vrse pripremu za ev. referendum.Patoloski strah od Rusije i Putina.Cinjenica je da su iskompleksirani mali narod.Uvek su bili na strani jaceg i nikada nisu imali svoje "JA".Hitleru su isporucivali rezervne delove za mehanizaciju kojom je razarao druge zemlje,njih je postedeo.Ljigav i perfidan narod,klasicni dupljaci.

deftones

pre 7 godina

stvrano su je smesan ovaj kvazi putin tebe je trabao svabo prvoga da protrese pa krene dalje rusija je imala srece sto je izdao japan nemacku da su i dalje sotali saveznici drugacije bi i bilo a rusija je dosta imala saveznike ne zaboravi e zato je posle bacena atomska bomba na japan i to napravljena od nemackog goriva i ne znma sta polkon

deftones

pre 7 godina

ne znam zasto komentar nije objavljen nije nikoga vredzao samo sam reko istinu za kvazi putina i tako

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija