• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2016

21:33

ŠEŠELJ: BOŠKO, USTAŠO! Lider Srpske radikalne stranke besan na šefa Dveri!

Politika

ŠEŠELJ: BOŠKO, USTAŠO! Lider Srpske radikalne stranke besan na šefa Dveri!

Podeli vest

Boško Obradović zaslužuje da bude javno žigosan zato što je u Skupštinu Srbije kao gosta doveo hrvatskog poslanika Iva Pernara, a taj je u subotu učestvovao na ustaškom skupu u Zagrebu, kaže Šešelj

Lider SRS Vojislav Šešelj poručuje da šef Dveri Boško Obradović zaslužuje da bude javno žigosan zato što je u Skupštinu Srbije kao gosta doveo hrvatskog poslanika Ivana Pernara, istog onog koji je u subotu u centru Zagreba učestvovao na ustaškom skupu!

Ivan Pernar je proteklog vikenda fotografisan kako se nasmejan šeta sa ustašama koji su nosili transparente "Za dom spremni", pozivali na ubijanje Srba i proterivanje lidera Srpskog nacionalnog vijeća Milorada Pupovca!

Taj Pernar je pre tačno mesec dana na poziv lidera Dveri Boška Obradovića bio gost srpskog parlamenta. Obradović ga je tada čak predstavio kao svog političkog saveznika!?!

Protivnici demokratije

Sve ovo je jako razljutilo Šešelja, koji cinično kaže da se čudi što Boško Obradović u subotu nije otišao na ustaški skup u Zagreb. Prema Šešeljevim rečima, Obradovića i Pernara nije spojilo protivljenje EU, kao što su sami tvrdili, već "totalitarna klerofašistička ideologija i protivljenje parlamentarnoj demokratiji".

Ko je Ivan Pernar

* 1985. rođen u Zagrebu
* hrvatski poslanik u Saboru
* osnivač levičarske stranke Živi zid, koja promoviše antiglobalistički stav i evroskepticizam
* autor knjiga "Kako je nastao novac" i "Mehanika novca" u kojima objašnjava ekonomske krize
* praunuk hrvatskog političara i poslanika HSS Ivana Pernara, koji je 1928. ranjen prilikom atentata u Narodnoj skupštini Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca

- Kad je Obradović u novembru mogao da voda Pernara po Skupštini Srbije i predstavlja ga kao "velikog srpskog prijatelja", mogao je i da mu uzvrati posetu na tom ustaškom skupu. Pernar je veći ustaša od sadašnjeg hrvatskog režima, a Dveri su iznikle iz "ljotićevaca", pa su im pogledi na svet slični! U svakom slučaju, Obradovića zbog ovoga treba javno žigosati! Nisam za hapšenje ljotićevaca, iako nastavljaju Musolinijevu politiku, ali jesam za oštru kritiku i javno žigosanje! - podvlači Šešelj i naglašava da je Obradović odgovoran jer je sam birao društvo.

- Meni je spočitavao da sam se u Hagu sprijateljio sa Antom Gotovinom, što nije istina. Družio sam se sa nekim Hrvatima, ali ne i sa Gotovinom, jer on nije želeo da priča o politici, ratu i istoriji. Sa njim se moglo pričati samo o Španiji, sportu i slikarstvu. Međutim, ja sam u Hagu bio prinudno, u pritvoru, i nisam mogao da biram društvo, a Obradovića niko nije tukao po ušima da Pernara dovede u Beograd i još ga šeta po Skupštini! - naglašava Šešelj.

Boško Obradović, na drugoj strani, juče je iznenada zanemeo, dok njegov politički saveznik Ivan Pernar, uprkos objavljenim fotografijama, tvrdi da je "slučajno naleteo na povorku ustaša u centru Zagreba i kratko prošetao s njima" (?!?).

 

 

- Dok smo se mimoilazili, neki od njih počeli su da viču: "Hajde s nama" i povukli me u kolonu. Možda sam šest metara koračao da čujem šta ti ljudi misle. Volim ljude i volim sa svima da popričam. Razmena mišljenja ne znači podršku za politiku koju promovišu. Da me zovu iz Ambasade SAD, i tamo bih otišao da čujem kako misle... - pokušao je da objasni Pernar za portal Index.hr.

Lažov i politikant

Komentarišući ovu neviđenu bruku, potpredsednik Skupštine i funkcioner SNS Igor Bečić ističe da je pravi skandal to što je Obradović u parlament doveo čoveka koji po Zagrebu viče "Za dom spremni".

- Ovo je još jedan dokaz da Obradović nije nikakav patriota, kako se lažno predstavlja, već još jedan u nizu lažova i bednih politikanata koji su silom ušli u Skupštinu - zaključuje Bečić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ZELJKO

pre 7 godina

ТАКО ЈЕ ВОЈО СРБИНЊ БРАТ НАШ!!!n

napreDNO

pre 7 godina

Dokle vise i ovaj Seselj i Becic -MORTADELA da drze nekome predavanje o moralu? Seselj 80-tih godina rasturio SCP jer je pare iz Amerike uzeo za sebe i kupio kucu u Batajnici a ovaj "pismeni" zavrsio fakultet za koji i ne zna gde je i oni pricaju o moralu i ostalom

DxB

pre 7 godina

Decko veze nema sa tim skupom. Cak su ga i napali. Seselj izgubio kompas...

srbIN

pre 7 godina

Jeste i onomad je u Vukovaru isto bio slucajno da oplakuje Ustase, Pernar je Ustasa, ali to sektasi nece nikad da priznaju sebi. Kao sto se prave ludi da je njihov pulen onomad bio na istoj bini sa izdajnickim olosem tipa, ceda, tadic i DOSovska banda, to nema veze on je patriota, a ustvari je samo jadan mali foteljas koji je ceo zivot mastao da zasedne u poslanicku klupu i da mlati pare, nije birao sredstva, sa crnim djavolom se lizao ne bi li to ostvario. Najveca politicka prostitutka danas u Srbiji.

milos

pre 7 godina

e moj vojvoda bivsi puko si skroz lovu si zgrabio od premijera pa cutis kao zaliven,u tvojim kritikama samo strada Dragica samo nju smes da spomenes.isti si ostao stari dobri prijatelj vlasti i placenik i to u dolarima

Rajko

pre 7 godina

Какав Б Л А В О Р замислите колико човек може биту наиван да у скупштину позива потпуно непознате олоше . Тако је не дај Боже могао позвати и неког терористу . Има ли скупштина обезбеђење .

Putnik

pre 7 godina

Dakle, u podpunosti napustam podrsku Seselju. Napadajuci Boska Obradovica je totalno skrenuo sa mozga. Cini mi se napadati Obradovica je jedini razlog sto su dveri za SRS najveci protivnici, a Seseljev napad je borba za vlast i licni interes.

Laki

pre 7 godina

Nikada nisam bio Šešeljev fan, ali ovog puta je čovek u pravu, Obradovic ne bira sretstva da bi se o njemu pisalo, ulicarskim ponasanjem u skupstini je pokazao koliko mu je stalo do Srbije, dovođenjem ustaskog poslanika u skupstinu je njegov markentiski potez, čovek koji čita napisane tekstove ne uliva poverenje ,ne uliva poverenje ni njegov ulazak u skupstini, uz podrsku stranih gazda

zacudjen

pre 7 godina

pernar je mozda simpaticna budala, ali nije ustasa i to je opste poznato, naprotiv lik je antifasista i prica lepo o partizanima i titu gde god stigne. bas seselj lupa iz mrznje prema bosku i dverima zato sto su mu konkurencija, i sebe je ovog puta nadmasio u lupetanju

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17