• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2017

23:39

TAČI SE PRIPREMIO ZA DIJALOG U BRISELU: Tražiću povlačenje poternica za pripadnicima OVK

Politika

TAČI SE PRIPREMIO ZA DIJALOG U BRISELU: Tražiću povlačenje poternica za pripadnicima OVK

Podeli vest

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će tokom dijaloga na visokom nivou Prištine i Beograda u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK

Tači je to izjavio u intervjuu za televiziju "Dukađini", prenosi večeras prištinska "Gazeta ekspres".

On je ranije danas, uoči nastavka razgovora u Briselu, za "Radio Slobodna Evropa" izjavio da je došlo vreme da se otvori poslednje poglavlje u dijalogu Beograda i Prištine, a kao najbolje moguće rešenje naveo to da Srbija prizna kosovsku nezavisnost.

U Briselu će sutra(utorak) biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, kojoj će, pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsednik Hašim Tači.

Brisel pozdravlja dolazak predstavnika Beograda i Prištine na najvišem nivou, na sutrašnji sastanak, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić, ocenivši da razvoj situacije poslednjih dana naglašava potrebu za pojačanom opredeljenošću i angažovanjem obe strane.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca J

pre 7 godina

Nisam znao da i u Briselu Eu prestonici ima Rilijati? Sta sve rade sa Balkancima nazovimo ih "Politicarima"kako ih postrojavaju a oni glume da je to sve samoinicijativno!

Nonsense

pre 7 godina

Ако је Србија спала на то, да испуњава све жеље терористама и убицама, онда стварно не заслужујемо да се зовемо држава.

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Mozda bi najbolje i najpravednije bilo da vi siptari odete nazad jer u Albaniji odavno nema vise Envera Hodze od kojeg ste bezali. Prihvatili smo vas kao sirote bednike i pacenike a vi ste nam uzvratili otimacinom i ubijanjima. Ako zelite resenje onda je ono u vasem povratku tamo odakle ste ilegalno dolazili u SFRJ (Srbiju i ostale republike).

perica

pre 7 godina

Dosta je cutanja na siptarska ubistva, maltretiranja i otimacine svega ! Srama nemaju pa nije ni cudno sto traze legalizaciju svojih nedela, samo necudite se ni vi siptari sto Srbi nedaju svoje! Malo je na svetu ovako pokvarenih koji umesto postovanja oni bi da zakolju domacina i prisvoje njegov rad, muku i znoj !

ddddd

pre 7 godina

U zabole nas za brisel. Ova Budala vise neshvata da nas zabole i za Brisel i za EU. Pa nije ti \"tata\" vise na vlasti shvati to. Mozes da trazis ali nemozes da dobijes.\n

miki delija

pre 7 godina

u vreme tita su se naselili oko 300 .000 svako je dobio po kravu i evo dokle smo mi sa njima stigli pravi albanac je bio katolik a ove poturcene su turci kao ilire sa njima doveli na balkan to je velika gamad i tesko se sa njima moze

marko

pre 7 godina

Ja bih ukinuo sve poternice za kriminalcima ovk ali pod jednim uslovom, da nam vrate sve pobijene srbe zive i zdrave. Eto, mislim da je ponuda fer. A upravo ovo bi trebao Vucic da mu odgovori ako zatrazi povlacenje poternica. Sa mrtvima se ne trguje. Jos jednom hoce da gaze nase nevine zrtve. Ovo treba neko da prenese Vucicu.

Dragomir

pre 7 godina

,,Хашим Тачи - биографија,, и на интернету можете прочитати да је он србин из фамилије Даниловић са славом Митровдан.Његов прадеда поп Радосав је ИЗ КОРИСТИ прешао у ислам са новим именом Јусуф.Ваљад му се допала идеја да има више жена?То проклетство обично плаћају недужни те му је прва жена туркиња умрла на порођају.Са другом женом имао је четири сина од којих један је деда Тачија.Поменути Радосав - Јусуф није имао никакву значајну функција већ је као слуга агитовао прелазак хришћана у муслиманску веру!Срећом нису сви Даниловићи променили веру јер и данас постоје.ХАШИМ ТАЧИ ЈЕСРБИН ИЗ ФАМИЛИЈЕ ДАНИЛОВИЋ СА СЛАВОМ МИТРОВДАН КОЈУ ОН ОБЕЛЕЖАВА И ТОГА ДАНА НЕ РАДИ.

Marko

pre 7 godina

Dobice siptari to sto traze kada na onom mestu poraste nokat.

Dusan Petrovic

pre 7 godina

Ma samo da se ne mesaju medjunarodne snage, Taci bi sa svijim narodom za sat vremena prebegao u Albaniji ili negde vani, jer dobro zna ko su Srbi i kakvi su Borci, ali ce svakako doci do rata na Kosovu ili pre ili kasnije to je neminovno, red je vise da swe ociste te vasi koje se razmnozavaju svaki dan,

cvetin

pre 5 godina

pa tači kako može država srbija da povuče potrenice kad ste činili zločine takve zverske da to ceo svet je zaprepašćen

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija