• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.02.2017

15:43

VESIĆ: Nema nesreće koju DS i Balša Božović ne koriste za jeftine poene!

Politika

VESIĆ: Nema nesreće koju DS i Balša Božović ne koriste za jeftine poene!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da nema nesreće u Srbiji koju DS i šef odborničke grupe te stranke u Skupštini grada Balša Božović ne pokušavaju da iskoriste za prikupljanje jeftinih političkih poena

 

Vesić je reagovao na zahtev Božovića da se zakaže hitna sednica Skupštine grada Beograda na kojoj bi se raspravljalo o bezbednosnoj situaciji u glavnom gradu, ističući da je licemerno da o kriminalu pričaju DS i Božović. 

- Nije mi drago što ću ovo reći, ali ne postoji nesreća koja se desi u Srbiji koju Balša Božović i njegova DS ne pokušavaju da iskoriste za prikupljanje jeftinih političkih poena - naveo je Vesić u izjavi medijima.

Kako je dodao, to je tako "kada nemate politiku i kada svoje aktivnosti planirate na osnovu toga čime se bave mediji".

- Kada dotrčite pred kamere, odglumite zabrinutost za bezbednost građana, a potom se odšetate do svog kafića i bezbedno ispijate kafu i postavljate statuse po društvenim mrežama - to se zove estradno bavljenje politikom - ukazao je Vesić.

On je podvukao da je "licemerano da o kriminalu pričaju DS i Božović" i dodao da je, dok je Srbiju vodio predsednik te iste stranke "i Božovićev kum Boris Tadić", jedan od najorganizovanijih narko kartela u svetu upravljao gotovo celokupnom srpskom privredom, tako što je privatizovao, ''pobeđivao'' na tenderima, dobijao kredite od državnih banaka koje nije vraćao i odlučivao ko može da dobije poslove.

Tanjug

- Napali ste taj kartel tek kada vas je čitava međunarodna zajednica zapitala šta bre radite u Srbiji - dodao je gradski menadžer. 

On je upitao i da li treba da ih podseća na pljačku državnih banaka koju su, ističe, izvele kompanije bliske DS i od kojih skoro nijedna nije vratila kredit koji je uzela, ili kako je opljačkan državni fond za razvoj.

- Zašto se tada Božović nije setio da saziva hitne sednice bilo koje skupštine i zašto tada nije kukao kako je država ugrožena nego je sedeo u svom kafiću, ispijao sokić i uživao u vlasti - upitao je Vesić.

Gradski menadžer je istakao da grad Beograd svakodnevno pomaže Ministarstvu unutrašnjih poslova da ojača svoje kapacitete kako bi građani bili bezbedniji i u tom smislu naznačio da je upravo u toku konkurs za dodelu više od 150 stanova beogradskim policajcima, što se nije desilo decenijama unazad.

- Zajedno sa policijom gradimo novu vatrogasnu stanicu, a pomažemo našu policiju nabavljanjem vozila i opreme. Obaveza svih nas je da učinimo sve da pomognemo policiji da naš grad bude bezbedniji, a ne da je napadamo. To ni Božović, ni njegova stranka nikada neće naučiti - zaključio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija