• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.03.2017

12:09

ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! Nastavak suđenja Oliveru Ivanoviću na godišnjicu NATO bombardovanja!

Politika

ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! Nastavak suđenja Oliveru Ivanoviću na godišnjicu NATO bombardovanja!

Podeli vest

Ponovno suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću počeće 24. marta u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici iznošenjem uvodnih reči tužioca i odbrane. Gle čuda, baš na dan kad je počelo NATO bombardovanje Srbije 1999. godine?!

 

Na pripremnom ročištu koje je danas održano u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici iza zatvorenih vrata sudija Euleksa Roksana Komša saopštila je da će u međunarodnom sudskom veću biti pored nje i po jedan sudija iz Hrvatske i Slovenije.

Ivanovićeva supruga Milena Popović Ivanović izjavila je Tanjugu da su ročišta zakazana do kraja juna i da će ih do tada biti održano ukupno dvanaest nakon čega će uslediti letnja pauza.

Suđenje Ivanoviću vraćeno je na početak odlukom Apelacionog suda u Prištini koji je poništio prvostepenu presudu kojom je on bio osuđen na devet godina zatvora.

Ivanović je bio proglašen krivim za ratne zločine pred sudom u Kosovskoj Mitrovici i osuđen na devet godina zatvora.

On je bio optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima 14. aprila 1999. i februara 2000. godine. Osuđen je po prvoj tački, dok je po drugoj, koja ga je teretila za zločine 2000. godine, oslobođen, što je potvrdio i Apelacioni sud.

Sudsko veće oslobodilo je u istom postupku kojem je suđeno Ivanoviću ostalu četvoricu optuženih - penzionisanog pukovnika MUP-a Dragoljuba Delibašića, advokata Iliju Vujačića, pravnika Nebojšu Vujačića i profesora Aleksandra Lazovića.

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014. godine, preko osamdeset svedoka saslušano je u prvostepenom sudskom procesu koji je trajao više od godinu dana.

Ivanović se nalazi u kućnom pritvoru u svom stanu u Kosovskoj Mitrovici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Barbara Liry

pre 7 godina

"Gde macke nema i misevi kolo vode". U Srbiji svi mogu da rade sta hoce i da zive bolje i sigurnije od Srba. Toliko, da neko nebi imao iluzija da misli kako smo "vladavina prava", u "interesu svih gradana"... Na zalost, Srbi u Srbiji su u inferiornom polozaju, jer "treba postovati prava manjina', "prava stranaca". Sta je sa pravima Srba u Srbiji (KIM je srpski teritorij ili to neko drugacije misli i nesto vise zna?)? Cudne “godisnjice” obelezavaju I na znacaju im daju kojekoji, a nasa vlast ko “janje za klanje”. Nista.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija