• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.07.2017

14:05

ISPALIO GA ZAEV! Aleksandar Obradović ipak izvisio za mesto direktora makedonske elektroprivrede!

Politika

ISPALIO GA ZAEV! Aleksandar Obradović ipak izvisio za mesto direktora makedonske elektroprivrede!

Podeli vest

Aleksandar Obradović neće biti novi direktor makedonske državne energetske kompanije Elektrane Makedonije (Elem), rečeno je danas u makedonskoj vladi! Izgleda da obećanje koje je Zoran Zaev dao bivšem direktoru EPS dao Zoran Zaev, kako bi mu ovaj pomogao da dođe na vlast, bila samo šarena laža

Potvrđeno je da je bivši direktor Elektroprivrede Srbije dobio makedonsko državljanstvo, ali je istaknuto da neće biti imenovan za direktora najveće državne kompanije u Makedoniji.

Mediji su prošle sedmice preneli informaciju da je Vlada Makedonije razmatrala da Obradoviću da državljanstvo i da će ga imenovati za novog direktora Elema, nakon odlaska dosadašnjeg prvog čoveka Hristijana Mickoskog.

Televizija Alsat M je podsetila da je Obradović bio direktor EPS-a od 2012. do 2016, ali da je smenjen posle niza afera. Navedeno je i da je Obradović istaknut član Srpske napredne stranke predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Informacija da bi bivši dirketor EPS mogao biti postavljen na čelo makedonske državne energetske kompanija naišla je na oštre kritike najveće opzicione stranke VMRO DPMNE, koja je navela da Obradović u Srbiji ima lošu reputaciju i da neće unaprediti Elem.

Prema zvaničnim podacima, Elem ima godišnji prihod koji prelazi 250 miliona evra, zaspošljava oko 4.500 radnika i učestvuje sa 98 odsto u proizvodnji struje u Makedoniji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
radnik

pre 6 godina

Elem ima prihod preko 250 mil. evra....stvarno steta sto nije postavljen kao direktor. Pa ko je kriv? On sto je imao afere ili Zaev?

Mara

pre 6 godina

Obradovic je teska mutljavina od coveka, ne trazi on za badava makedonsko drzavljanstvo i nije za dzabe dobio sut kartu iz Epsa,ojadio bi i vas.\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija