• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.12.2017

14:58

ĐILAS: Za Beograd garantujem svojom imovinom! STEFANOVIĆ: Tako si garantovao za DS, pa su bankrotirali!

Politika

ĐILAS: Za Beograd garantujem svojom imovinom! STEFANOVIĆ: Tako si garantovao za DS, pa su bankrotirali!

Podeli vest

Bivši lider DS Dragan Đilas izjavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da će garantovati celom svojom imovinom da će sve što obeća uraditi za samo 12 meseci?! Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović mu odmah uzvratio: Tako si garantovao i za Demokratsku stranku pa si je oterao u stečaj!

- Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije - rekao je Đilas u intervjuu za magazin NIN.

- Sad mogu da potpišem i da garantujem celom svojom imovinom da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 meseci naše vlasti - poručio je Đilas, koji je podsećanja radi kao gradonačelnik ostavio dug Beogradu od oko 1,2 milijarde evra.

Reagujući na ovo Đilasovo nerealno obećanje, član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je da je bivši predsednik DS odlučio da se vrati u politiku iako iz nje nikada nije ni odlazio.

- Da se vrati sa novom briljantnom idejom da garantuje za projekte svojom imovinom, baš kao što je garantovao za Demokratsku stranku i oterao je u stečaj. Da apsurd bude veći baš onom imovinom koju je sticao u periodu dok je bio na vlasti. Podsetiću da su Đilasove kompanije u vreme dok je upravljao Beogradom imale promet od preko 19 milijardi dinara, što nije pošlo za rukom nijednom drugom tajkunu u Srbiji - istakao je Stefanović i dodao:

- Tom imovinom građana Srbije, koju je stekao na vlasti, Đilas bi da garantuje za Beograd i dovede ga do bankrota. Pošto nije uspeo da upravlja Demokratskom strankom, već ju je oterao u stečaj, danas bi Đilas sa Šapićem da otera u stečaj sve Beograđane, i da nastavi put kojim je zadužio Beograd za milijardu i dvesta miliona evra koliko je iznosio dug glavnog grada kada su otišli sa vlasti.

Đilas želi da nastavi sa Aleksandrom Šapićem kampanju bahatosti, kaže Stefanović, koju su sprovodili od 2008. do 2014. godine, koliko su vladali Beogradom, kada su vrlo malo uradili za Beograđane, a mnogo uradili za sebe.

- Potpuno sam siguran  da građani Beograda ne žele povratak na staro, ne žele povratak u period kada im nije nuđena bilo kakva budućnost, kad su funkcioneri punili svoje džepove, a nisu se brinuli od čega će da žive građani Beograda, već žele da, pre svega, oni odlučuju o životu svog grada, u kome će imati sigurnu budućnost za sebe i svoju decu - zaključio je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miki

pre 6 godina

Prvo bih pitao gospodina DJijasa odakle mu sva imovina i kako je stecena kad je spreman da je izgubi imajuci u vidu stanje gradske kase na kraju njegovog mandata

Stefi

pre 6 godina

Nadam se da je narod dovoljno pametan da ne podrži Đilasa... Kome treba povratak u lošija vremena.

Dusan

pre 6 godina

Bolje da cuva imovinu za kauciju kada ga uhapse da se moze sa slobode braniti

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17