• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dragan J. Vučićević

03.03.2018

18:50

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: PRODAJA SRBIJE!

Politika

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: PRODAJA SRBIJE!

Podeli vest

Jedna je važna vest protekle nedelje zatrpana predizbornom kampanjom ostala potpuno neprimećena u široj srpskoj javnosti. A mnogo je važna. Ta vest. I na nju bi trebalo da se obrati jako velika pažnja. Na tragu te vesti morala bi da se sprovede najozbiljnija državna i nacionalna istraga.

Elem, dotična vest kaže da Šiptari, preko tajnih ugovora, već godinama kupuju hiljade stanova u Nišu! Bivši načelnik Vojnobezbednosne agencije, general Momir Stojanović tvrdi čak da su Albanci sa Kosova, uz pomoć korumpiranih srpskih kriminalaca, otkupili 12.000 stanova i kuća, i to samo u Nišu! I bar još toliko u drugim gradovima na jugu centralne Srbije, najviše u Vranju i Leskovcu. Tačnost ovih navoda potvrdila je i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski. Ona, doduše, kaže da je cifra od 12.000 Šiptarima tajno prodatih nekretnina preterana, ali nema sumnje da su u pitanju na hiljade kuća i stanova.

Ponavlja se Titov vakat

Kako smo ostali ravnodušni pred saznanjem da albanski ekstremisti jug centralne Srbije otimaju na isti način na koji su za Titovog vakta oteli Kosovo i Metohiju?

I? Ništa? Pa, kako ništa? Kako to da ova vest, da ova priča nije izazvala reakciju srpske politike i srpskih medija? Kako smo to i zašto ostali ravnodušni pred saznanjem da albanski ekstremisti jug centralne Srbije otimaju na isti način na koji su za Titovog vakta oteli Kosovo i Metohiju? 

Zar ova saznanja bivšeg šefa VBA i načelnice Nišavskog okruga ne bi morala odmah da budu proverena? I zašto se ne primene zakonske odredbe o proveri porekla novca? Zar ćemo ćutke dozvoliti da albanska mafija krvavim parama otkupljuje Srbiju?!

Kakvi smo?

Najvažnije je da se svi mi zapitamo kakvi smo to ljudi? Kako je moguće da uopšte postoje neki Srbi koji pristaju da Šiptarima za pare, ma kolike te pare bile, tajno prodaju svoju dedovinu i očevinu

To su sve pitanja za ljude iz vrha države, ali i za moje kolege urednike i novinare kojima ovo nije tema. Ali, zapravo je najvažnije da se svi mi zajedno zapitamo kakvi smo to ljudi?! Kako je moguće da uopšte postoje neki Srbi koji pristaju da Šiptarima za pare, ma kolike te pare bile, tajno prodaju svoju dedovinu i očevinu? 

Zar je moguće da je samo nama Srbima baš sve na prodaju? Pa, i država, pa i nacija, pa i budućnost?!

Možete li, dakle, da zamislite da bi neki, bilo koji, Albanac danas u Prištini tajno preprodao svoj stan nekom, bilo kom, Srbinu? Pa sve i da mu taj Srbin ponudi i duplo i tri puta više para? Ili, da li bi neki Hrvat u Vukovaru na taj način tajno Srbinu prodavao svoju imovinu? To je nemoguće, zar ne? Da, ali zašto je onda je to moguće samo kod nas Srba?! Zar je samo nama keš važniji od nacije?! Zar je moguće da smo toliko sebični i samoživi da mislimo samo na sebe i svoje guzice?

Mislite o tome. I pričajte svima o tome. Molim vas. Ne zbog sebe, ne zbog nas. Nego zbog naše dece, zbog naših unuka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fića

pre 6 godina

Мора се спречити миграција шиптара на југ Србије.

GEORG

pre 6 godina

Konacno moramo povesti racuna o sebi, mi Srbi.

Alhemičar

pre 6 godina

Мора се штп пре донети закон и казнити они службеници који су корумпирани и који су дозволили да шиптари купе толико станова.

kontesanera

pre 6 godina

Mnoge veoma važne stvari se dešavaju a da ostaju neprimećene.

Mia

pre 6 godina

Ne mogu da poverujem u ovu vest,ostala sam bez teksta iako sam mislila da nista vise ne moze da me iz svakodnevne politike iznenadi.

darko

pre 6 godina

na Kosovu Srbima otimaju, po Srbiji kupuju stanove i kuće.

Sanja

pre 6 godina

Koliko god kupovali, neće uspeti da prisvoje Kosovo ni južni deo Srbije!

Jovana

pre 6 godina

Ne sumnjam da sadašnja vlast neće proveriti ove informacije i nastojatii da iznadje rešenje, kako bi se ovom stalo na put.

Biljana

pre 6 godina

Ako je ovo tačno, strašno je. To govori patriotizmu...

Pera

pre 6 godina

Tako je to kod Srba, sve se menja osim Srba i kamenja

žalosna istina

pre 6 godina

Kako smo to i zašto ostali ravnodušni pred saznanjem da albanski ekstremisti jug centralne Srbije otimaju na isti način na koji su za Titovog vakta oteli Kosovo i Metohiju?------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------E vidiš Vučićeviću, tu se ne slažem sa tobom! Ništa šiptari ne otimaju već im G O V N A, ponavljam G O V N A više nego dobrovoljno prodaju za debele pare, pa će posle da liju krokodilske suze kako su eto jadni i napaćeni proterani. Ista stvar odavno je isprobana na Kosovu i Metohiji, gde su šupe prodavali za 100 000 maraka pa dolazili u Beograd i plakali kako su morali pobeći. Ovo pouzdano znam i ne želim da prećutim. Svaka čast onima koji se nisu prodali kao masa G O V A N A koji su za debele i krvave šiptarske pare prodali, ne samo kuće, već i veru, F UUU JJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Admine ako imaš petlju objavi moj komentar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Deki

pre 6 godina

Nazalost,ima ljudi gde im nista nije sveto prodali bi najrodjenije!

Sloba

pre 6 godina

Nije dzabe govorio njihov politicar da ce I Nis biti njihov! Nislije, vodite racuna da vam siptari ne preplave grad I jednog dana pocnu da prave problem sa raznim zahtevima. Onda ce biti kasno.

Jeca

pre 6 godina

Da li je moguce da neko u Nisu prodaje kuce Albancima? Zlo i naopako.

Janko

pre 6 godina

Sta li su sad smislili Albanci, da nam uzmu i Nis? Strahota!

petar

pre 6 godina

Pare buse gde burgija nece. Prodali bi i oca samo daj pare.

Dragan

pre 6 godina

Нажалост, нешто није у реду са нама! Вучићевић је свакако у праву што је жалосно и опасно за наш опстанак!

Gaga

pre 6 godina

Kad umireš od žeđi kasno je razmišljati o kopanju bunara.

Nikola

pre 6 godina

Srbin bi prodao i majcinu sisu za pare,nazalost takvi smo.

putnik

pre 6 godina

ti isti srbi ce za taj novac koga su dobili za prodati stan doci u beograd i za taj novac kupiti dva stana .njih ce izdavati i jos pride dobiti posao.a oni rodjeni beogradjani ce biti na spisku nezaposlenih.tako se isto desavalo prilkom rasprodaja kosova u ono vreme.navescu samo jedan primerr iz moje sredine u kojoj zivim.jedan navodna izbeglica u ono vreme za novac prodate imovine na kosovu kupio je kuciste dva kamiona..yaposlio se on i oboje dece.

Empacher

pre 6 godina

Naravno da ne bi moglo da se desi.. Ako bi se neko i drznuo, pojeo bi ga mrak a verovatno i uzu familiji.. Tako se disciplinuje marva.. A narod je marva... E zato sto tamo ima neko muda da ih disciplinuje, oni su pobednici na Balkanu

Fudbaler

pre 6 godina

Albanci sa Kosova, uz pomoć korumpiranih srpskih kriminalaca, otkupili 12.000 stanova i kuća, i to samo u Nišu. I bar još toliko u drugim gradovima na jugu centralne Srbije, najviše u Vranju i Leskovcu. Toliko o vlasti DS u periodu od 2000-2012 koji su sarađivali samo sa albancima.

Miki

pre 6 godina

Katastrofa. Pa ovo stvarno mora pod hitno da se rasvetli i da drzava preduzme odgovarajuce mere.

Rade

pre 6 godina

Pa dali je to moguce? Prosto ne mogu da poverujem. Ali nezavisno od toga pod hitno se to mora rasvetliti i spreciti odgovarajucim merama.

Hedona

pre 6 godina

Srbija je uvek imala izdajnike u svojim redovima i trebalo bi da zaista se isšita ovaj zločin nad srpskim narodom.

provincijalka

pre 6 godina

Izgleda da samo mislimo na sebe, a kasnije okrivimo državu za sve.

Lole

pre 6 godina

Sve što je tajno- nelegalno je. Znači da ne proizvodi pravno i bilo kakvo drugo dejstvo. Problem je ako su to ugovori zasnovani na zakonu, gde su ugovorne strane državljani Republike Srbije.

Bileterale

pre 6 godina

Mora se sa notarima država dogovoriti da takve ugovore ne overavaju.

PERSONA

pre 6 godina

Zašto naša država ne kupuje po Severu KIM pa i južno od Ibra srpska imanja koja su napuštena, to bi bulo dobro za Srbiju?

Nada

pre 6 godina

Ne znam zasto to ne pitate one ljude koji prodaju stanove Siptarima za mnogo vece pare od stvarne vrednosti nekretnina???

Goran

pre 6 godina

Oni siptari ih uzimaju preko zajma, urade dogovor e zajmu ovaj nislija, vranjanac nevraka dug i onda nekretnina se prenosi kako poravnanje duga. Uvatite ove notare ili advokate koje rade ove dogovore i sredicete stvar. Tako ste prodali Kosovo, za istinu i kod nas u MK isto se radi, prodaje se. Sta da se radi, zinulo dupe za pare pa oce jos.

natalija

pre 6 godina

Najstrasnije je to sto to Siptari rade uz veliku pomoc Srba. Da li su to stvarno Srbi? Ne ja mislim da su to zivotinje,monstrumi koji za dinar prodaju zemlju. Gde ce im dusa,boje li se oni Boga?Sve te prodane duse treba streljati za nauk drugima.

Ivan

pre 6 godina

Nedamo Srbiju. Predsednik Vucic to nikada nece dozvoliti.

Milan

pre 6 godina

Nesumnjivo, ogromni problem, na koji država i nadležni organi moraju obratiti posebnu pažnju i suzbiti moguće negativne pojave - dok ne bude kasno.

sasa

pre 6 godina

Ako misle da je Srbija na prodju, grdno su se prevarili.

Jasmina Krstic

pre 6 godina

Trenutno je aktuelna Sumadija, Beograd uvek bio. Kupuju vise od Siptara bosanski Srbi koji rade ili su radili u inostranstvu radi kasnije zamene teritorija a trenutno pocece da se uvodi u praksi u Mostaru.

Vanja

pre 6 godina

I previše su nama Šiptari oteli da bi smo im jiš dali i jug centralne Srbije.

Vanja

pre 6 godina

Nismo svi isti... I među Srbima ima kukolja koji za pare prodaju dedovinu, ne brinući kome je prodaju.

Danijel

pre 6 godina

To ne sme da se dozvoli, da ne bude i jug Srbije deo Velike Albanije

dr

pre 6 godina

Zastrasujuca cinjenica, a i istinita, zgrada u Nisu u kojoj sam ja kupila stan, na istom spratu su kupili i siptari i to trosoban stan, u kome uopste ne zive, samo su ga kupili..... ocigledno je da bi pojedini prodali rodjenu majku za pare, strasno je kako se neki ljudi olako prodaju i nije ih briga, bitno je da uzmu pare... strasno... i ne znam kako bi mogli da stanemo na put tome, ali ako se ovako nastavi... VISE NAS NECE BITI

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17