• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Komersant.rs

26.07.2018

19:09

ZMIJA TAČI IZAZIVA SRBIJU: Neće biti podele Kosova, o ALBANCIMA IZ PREŠEVSKE DOLINE ODLUČIVAĆE SE U BRISELU!

Politika

ZMIJA TAČI IZAZIVA SRBIJU: Neće biti podele Kosova, o ALBANCIMA IZ PREŠEVSKE DOLINE ODLUČIVAĆE SE U BRISELU!

Podeli vest

Takozvani predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači poručuje da neće biti podele Kosova, a da će se o Albancima u Preševskoj dolini razgovarati u Briselu. Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, Tači je u Prištini razgovarao sa šest albanskih političkih predstavnika iz Preševske doline o njihovim "teškoćama"

Haradinaj: Kosovo
je već premalo

I premijer lažne države Kosovo Ramuš Haradinaj navodi da podele Kosova neće biti.
- Što Kosovo, Kosovo je već malo, nema podele - rekao je Haradinaj u emsiji RTK.
Kako se navodi, on je odbio dalje da razgovara na tu temu.

Dodao je da je zbog „mnogobrojnih problema važno da mladi i Albanci 'istočnog Kosova' budu integralni deo Republike Kosova".

- U tom smislu, mi smo posvećeni tome da se poštuje politička volja Albanaca Bujanovca, Preševa i Medveđe iz referenduma 1992. godine, kada su se Albanci jasno izjasnili da su za političku, teritorijalnu autonomiju sa pravom pripajanja Kosovu. Sada je istorijski trenutak da se reše problemi koji su se gomilali decenijama između Albanaca i Srba - kazao je Mustafa.

MOSKVA SE OBRUŠILA NA VAŠINGTON ZBOG KRIMA: Vreme je za deklaraciju SAD DA JE KOSOVO SRBIJA!

Tači je kazao da su svi albanski predstavnici danas govorili "istim glasom".

- Obećao sam da će cela moja posvećenost dijaloga Kosova i Srbije i postizanje konačnog sporazum što podrazumeva recipročno priznanje, biti miran proces kroz mirovno angažovanje i uz obostranu volju, i naravno od njega će dobiti obe zemlje, ali i mir i stabilnost Balkana. Obećao sam da ćemo nastaviti da se sastajemo, ozbiljno ćemo analizirati sa velikom ozbiljnošću i odgovornošću to da se u sklopu nastavka dijaloga Kosova i Srbije i u sklopu ispravke granice ili demarkacije Kosova i Srbije da predstavim i institucinaliziran zahtev lidera Preševa institucijama Kosova - kazao je Tači.

Beta

Tači je kazao da je to politički teško i gotovo nemoguće, ali da je njihova "politička, institucionalna i nacionalna obaveza da to predstave".

ŠIPTARI U PANICI! Tramp odustao od politike svojih prethodnika, HOĆE DA PODELI KOSOVO!

- Dok predsednik Srbije ima legitimno pravo da se interesuje za srpske građane na Kosovu, to pravo ima i predsednik Kosova za Albance u Preševskoj dolini - rekao je Tači.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jocaa

pre 6 godina

Taci ne zna sta prica ,Kosovo je deo Srbije i mi necemo odustati od toga

Ur Nino sar Serbule

pre 6 godina

Mnogo se osilio ovaj Tači, ne znam samo na kojim osnovama on misli da dobije deo teritorije Srbije , kada mi na to nećemo nikada pristati.

Alhemičar

pre 6 godina

Albancima iz Preševa ako im se ne sviđa neka pakuju kofere i neka idu u Albaniju da žive.

Boža

pre 6 godina

Šiptari imaju premnogo želja, daleko i duboko su zagrabili po Srbiji, videćemo šta će im se ispuniti.

Dejjan

pre 6 godina

Sto se tice istih mogu slobodno u Albaniju, ako hoce da ih prime.

Milos

pre 5 godina

Albancima treba pokazati zube, spesijane jedinice Vojske Srbije i policije moraju da reaguju i odgovore na siptarske snage njihov teror, nema sta da se pita Nato i Kfor , samo ih obavestiti jer je to Srbija duzna da zastiti svoje gradjane u suprotnom albansko- siptarska Vojska koja se formira 14. decebra suprotno rezoluciiji 1244, bez odobrenja saveta bezbednosti UN, Srbija treba da posalje svoju Vojsku da brani sever Kosova i Bujanovac, Medvedju i Presevo od napada tzv.Kosovske vojske koju najavljuje Haradinaj, jer ima podrsku Albanije.

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18