• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2018

14:46

HRKALOVIĆ: Samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti deo Interpola!

Politika

HRKALOVIĆ: Samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti deo Interpola!

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović razgovorala je danas sa ambadorkom Brazila Izabelom Kristinom de Azevedo Hejvert i ambasadorom Kipra Konstantinosom Eliadesom o nameri takozvanog "Kosova" da kroz zahtev za članstvo u Interpolu politizuje ovu ekspertsku međunarodnu policijsku organizaciju

 

Hrkalović je istakla da bi eventualna odluka o prijemu takozvanog Kosova predstavljala presedan i kršenje međunarodnog prava sa nesagledivim i štetnim posledicama.

Time bi, kako je objasnila, bila prekršena Rezolucija 1244 Saveta bezbednost Ujedinjenih nacija, ali i pravila i procedure Interpola.

- Samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti deo Interpola - naglasila je Hrkalović.

Foto: MUP Srbije

Ambasadorka Izabela Kristina de Azevedo Hejvert istakla je da je pozicija Brazila prema Srbiji uvek bila ista i da ta država poštuje teritorijalni integritet naše zemlje, kao i da Brazil poštuje međunarodno pravo, a time i Rezoluciju 1244.

Ambasador Konstantinos Eliades ponovio je da se pozicija Kipra neće menjati po pitanju tzv. "Kosova" i da stoje čvrsto na linijama koje zastupa Srbija i da možemo očekivati podršku Kipra, kao i do sada, kada je reč o zahtevima Prištine za članstvo u međunarodnim organizacijama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Brazil

pre 5 godina

Brazil i Kipar su tradicionalni prijatelji Srbije!

mila

pre 5 godina

Samo članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti deo Interpola

mimi

pre 5 godina

pozicija Kipra neće menjati po pitanju tzv. "Kosova" i da stoje čvrsto na linijama koje zastupa Srbija

Mima

pre 5 godina

Sve je ovde jasno, Kosovo ne moze biti clan Interpola.

Maja

pre 5 godina

Kosovo je još nepostojeća država i nema razloga za brigu jer ako ima normalnih u ovom svetu neće dozvoliti Kosovu da uđe u Interpol

Sreta

pre 5 godina

Naravno da bi eventualna odluka o prijemu tzv. Kosova predstavljala presedan i krsenje medjunarodnog prava sa nesagledivim i stetnim posledicama.. Tako da cisto sumnjam da ce se to i desiti.

milana

pre 5 godina

Sam naslov kaze da Kosovo ne moze biti deo Interpola.

Mirko

pre 5 godina

Zele da nas iritiraju i poljuljaju nasu sloznost i mir u zemlji, na koji su svi zavidni.

Josip

pre 5 godina

A zna se kad ce moci da se nadaju clanstvu u EU.

Nesa

pre 5 godina

Malo ohrabrenja za sve one koji su svesni sta bi ulazak Kosova u Interpol znacio.

Goran

pre 5 godina

Kratko jasno i ostalo je protivno medjunarodnog pravu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija