• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

30.11.2018

23:10

ĐILAS PRAVI STRANKU, KUPUJE PARTIJU ZELENIH: Tajkun, predsednik Saveza za Srbiju, svoju organizaciju FORMIRA PREČICOM!

Politika

ĐILAS PRAVI STRANKU, KUPUJE PARTIJU ZELENIH: Tajkun, predsednik Saveza za Srbiju, svoju organizaciju FORMIRA PREČICOM!

Podeli vest

Osnivač Saveza za Srbiju tajkun Dragan Đilas krenuo je u osnivanje sopstvene stranke, ekskluzivno saznaje Informer!

Prethodnih nedelja Đilas intenzivno pregovara da preuzme stranku ZEP Zeleni Dejana Bulatovića, kojoj bi potom osmislio novi brend i ime i preregistrovao je na sebe. Ideja je da izbegne prikupljanje neophodnih 10.000 potpisa građana, koliko je potrebno za formiranje nove stranke.

- Đilas od formiranja Saveza nije krio ambiciju da ima svoju stranku. Činjenica je da svi imaju svoje političke organizacije i da se on teško nameće kao jedini lider SZS. Želja je da ojača svoj uticaj i kredibilitet i pripremi se za naredne izbore, a nema ni kada ni kako da skupi tolike potpise. Zato Bulatoviću nudi da praktično od njega kupi stranku. U njoj bi Đilas bio predsednik, a Borku Stefanoviću i Mariniki Tepić bi pripala mesta potpredsednika - otkriva naš izvor iz redova opozicije i podseća da je ovaj model već iskoristio Vuk Jeremić kada je preuzeo stranku od Miroslava Aleksića i preko noći postao lider Narodne stranke.

Prečica

Ideja je da izbegne prikupljanje neophodnih 10.000 potpisa građana, koliko je potrebno za formiranje nove stranke
Izvor Informera

U prilog našim informacijama ide i činjenica da su ZEP Zeleni 5. novembra napustili Sašu Jankovića i njegov "Građanski blok 381", a potom se učlanili u Đilasov Savez.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je očigledno da Đilas nema dovoljno jak politički kapacitet.

- Ako su vaša saznanja tačna, to znači da se Đilas priprema za vanredne izbore. S druge strane, očigledno je da teško može doći do ispunjenja zakonskog minimuma od neophodnih 10.000 potpisa za prijavu stranke. Tamo gde kredibilitet ne može, novac pomaže, a pošto ga ima napretek, nije mu problem da ga uloži u politiku, koju opsesivno voli. Njemu treba sopstvena stranka da bi jače nastupao pred onima koji već imaju formirane stranke - ocenjuje Vuk Stanković.

 

NOVI DEBAKL ĐILASA! OPOZICIJA DEMONSTRIRALA "SILU": Iz cele Srbije dovozili ljude u Kruševac, NISU OKUPILI NI 200 DUŠA!

 

 

ŠOKANTNO OTKRIĆE! KAKO JE TAJKUN OTEO DRŽAVU: Đilas kao gradonačelnik u svojim firmama zaradio čak 300 miliona evra!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SA DJUROM HORVATOM

pre 5 godina

Moze djilas da se uhvati za usi da igra sa Djurom Horvatom hrvatskom tajkuncinom ciju je liniju za JKP Gradska cistoca skupo platio i pretplation a jos uvek nije proradila...raspala se pre upotrebe....tako i stranka zelenih ahahaa. Malo morgen Crnogorcu Djilasu i svim zaludnim manjinama u Srbiji Killary je politicki mrtva...

Rade

pre 5 godina

Kada će bre ovaj u zatvor ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

SS

pre 5 godina

Otkačite se od njega više pobogu ,dosadili ste sa pisanjem o njemu,pošto mu vlast i pravosuđe ne može očito ništa.Smarate sa njim više,a verovatno ima bitnijih vesti od njega.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija