• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

13.12.2018

22:19

ZAPAD ZLOUPOTREBLJAVA EKSTREMISTE U PRIŠTINI: Preko Šiptara hoće da zavade Srbiju i Rusiju!

Politika

ZAPAD ZLOUPOTREBLJAVA EKSTREMISTE U PRIŠTINI: Preko Šiptara hoće da zavade Srbiju i Rusiju!

Podeli vest

Američke diplomate poručile našim vlastima da će, ako Beograd uvede sankcije Putinu, Vašington u roku od 48 sati naterati Prištinu da ukine takse od 100 posto. Traže i da pustimo lažnu državu Kosovo u Interpol i Unesko, ali i u UN!

Sjedinjene Američke Države otvoreno koriste šiptarske ekstremiste na Kosovu kako bi ucenile Srbiju i naterale je da uvede sankcije Rusiji, otkriva Informer!

Američke diplomate prenele su prošle nedelje srpskim vlastima ucenu u kojoj se doslovce kaže da će u roku od 48 sati naterati Prištinu da ukine takse od 100 odsto, ali samo pod uslovom da se Beograd pre Nove godine pridruži sankcijama protiv Moskve koje su uvedene zbog "okupacije Krima"! Takođe, od Beograda se očekuje i da pusti lažnu državu Kosovo da se bez problema učlani u Interpol i Unesko, a pre kraja 2019. godine da postane i članica Ujedinjenih nacija!?

Podići će ulog

Topovsko meso

Zapad koristi Albance kao topovsko meso u ratu sa Srbijom, a glavni cilj im je da Moskva ostane bez poslednjeg saveznika na Balkanu
Informerov izvor

Srpske vlasti, kako saznajemo, kategorički su momentalno i bez ikakvog premišljanja odbile ovu "nepristojnu ponudu" Vašingtona.

- Ovo je, međutim, bio samo prvi pokušaj ucene. Sasvim je moguće da će oni sada preko Haradinaja i ostalih podići ulog, da će Priština uvesti nove radikalne mere protiv Srbije ili izazvati neki incident na severu Kosova, pošto najavljuju formiranje takozvane "vojske Kosova"... - prenosi izvor Informera, visokopozicionirani diplomata u MSP.

Prema njegovim rečima, Vašingtonu se jako žuri sa "lomljenjem kičme" Srbiji, pre svega zato što se u SAD procenjuje da je ostalo još vrlo malo vremena za obračun sa Rusijom u Evropi.

- Oni nas vide kao "male Ruse", kao poslednje nepokoreno pleme u Evropi. I to je srž problema. Oni koriste Albance kao topovsko meso u ratu sa Srbijom, a glavni cilj im je da Moskva ostane bez poslednjeg saveznika na Balkanu. Velika je to igra u kojoj će nama biti sve teže da opstajemo kao nezavisna država. Ali drugog izbora naprosto nemamo - navodi naš sagovornik.

Krenuli đonom

Milovan Drecun, šef Odbora za KiM, na drugoj strani kaže da samoproglašeno Kosovo nema perspektivu.

VUČIĆ: Priština da misli ko je kriv za dijalog

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da visoka predstavnica EU Federika Mogerini nije odgovorna za prekid dijaloga, već da za to mogu biti krivi samo Beograd i Priština.
- Neka razmisle dobro u Prištini ko je kriv. Neka razmisle dobro ko je želeo dogovor, a ko nije želeo. Nadam se da će Priština shvatiti da nasilničkim i protivpravnim merama ne može da postigne ništa - istakao je Vučić, dodajući da su Albanci spremni da se žrtvuju za Kosovo.
- Albanci su u sankcije protiv Srba na Kosovu ušli srcem, a mnogi u Srbiji nisu spremni toliko da se žrtvuju za srpske interese na toj teritoriji - naglasio je Vučić.

- Što bude jasnija situacija da takozvano Kosovo nema perspektivu, to će Priština biti spremnija na razgovore. Ovo što Haradinaj radi zavođenjem taksa, kojima se napada opstanak srpskog naroda, jeste najsnažniji i poslednji pokušaj da nateraju Srbiju da prizna tu samoproglašenu državu. Priština još samo može da posegne za nasiljem, ali je to za njih politički rizično. Srbija brani teritorijalni integritet i pokušava da reši težak problem u dogovoru i na obostrano prihvatljiv način, kompromisom - podvlači Drecun.

Sledeći potez je nasilje

Ovo što Haradinaj radi zavođenjem taksa je najsnažniji pokušaj da nateraju Srbiju da prizna Kosovo. Priština još samo može da posegne za nasiljem
Milovan Drecun, Odbor za Kosovo i Metohiju

Igor Simić iz Srpske liste upozorava da je Priština, iako je odustala od novih mera, poručila da postoji strategija ekonomskih, administrativnih i političkih mera koju namerava da upotrebi protiv Srba na Kosovu.

- Srpski narod danima na miran način protestuje boreći se za svoja prava. Razumemo svaku poruku i odluku iz Prištine, najbolje razumemo da nema konstruktivnosti i da svaka nova štetna odluka najdirektnije ugrožava opstanak srpskog naroda i naših institucija na Kosovu i uperena je protiv Srbije - zaključuje Simić.

ĐURIĆ SA ČEPURINOM o situaciji na KiM i formiranju takozvane kosovske vojske!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zanimljivo

pre 5 godina

- Oni nas vide kao "male Ruse", kao poslednje nepokoreno pleme u Evropi. Mi nismo mali Rusi vec veki Srbi a sto se tice poslednjeg nepokorenog plemena u evropi tu su u pravu. Ko je jednom amerima verovao na rec leba nije jeo jos dugo. Sta su sve obecavali Srbima iz BiH, Milosevicu, davali garancije Karadzicu itd...... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gde su danas. Americka i zapadna obecanja su poput sarene laze. Daleko im lepa kuca a i Kosovo i Metohija ce ostati nase zivi bili pa videli.

Drago

pre 5 godina

A vi to sad tek shvatiji?Ja se ne bavim politikom a sve ovo sam znao.Moja pokojna baba je to isto znala a nasi politicari neznaju? Sakloni boze ko nas sve vodi ,posle Slobe sve gori od goreg.Pogledajte Ruskog ptedsednika,Kineskog kad hodaju kresu, kad pricaju kratko i jasno bez keseranja a ovi nasi kao tracare!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17