• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

06.02.2019

23:55

GRADONAČELNIK NOVOG SADA VUČEVIĆ: Trebaju nam prevremeni izbori!

Politika

GRADONAČELNIK NOVOG SADA VUČEVIĆ: Trebaju nam prevremeni izbori!

Podeli vest

Miloš Vučević, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada, nije isključio mogućnost da vanredni parlamentarni izbori budu raspisani dok predsednik Srbije Aleksndar Vučić bude obilazio Srbiju

Vučević je u intervjuu Novostima rekao da je stava da na birališta treba da se ide pre redovnog roka, a kao razloge za to je naveo stuaciju oko KiM, napade na Srbiju iz regiona, proteste opozicije, koje, kako kaže, mnogi iz SNS vide kao poziv za izbore...

Upitan da li je za SNS bolje da izbori budu sada ili kada se protesti opozicije zahuktaju, Vučević kaže da misli da će intenzitet protesta da opada.

- Imate apsurdnu situaciju da na opozicionim mitinzima, lideri opozicije ne smeju da govore, jer će biti izvižani. Stoje u petom redu i predstavljaju proteste kao građanska okupljanja", naveo je Vučević.

Na pitanje da li bi bojkot izbora mogao da dovede do krize institucija, Vučević kaže da je to pitanje za opoziciju.

- Bojkot bi bio pokušaj osporavanja legitimiteta, ne legaliteta. Pitanje je kolika bi bila izlaznost, koliko bi stranaka učestvovalo- kazao je Vučević uz napomenu da je Savez za Srbiju najbrojniji, ali nije jedini opozicioni blok.

Vučević dalje kaže da je spoljni interes prisutan u Srbiji od pamtiveka.

Ključno pitanje je za njega proces oko KiM i ne bi isključio da sve što se dešava ima veze sa KiM.

- Setimo se šta je Haradinaj rekao oko pad vlade -  podsetio je Vučević.

Ne može, kaže, ni da isključi mogućnost da su ovi protesti poruka predsedniku Aleksandru Vučiću - evo šta će se desiti ako ne budeš kooperativiji oko KiM.

- I pokretanje postupka za ustavnost RS može imati takav smiso. Neko ima interes da preuzme vlast, poput opozicije, neko da pritiska zbog KiM ili revizije ''Dejtona''- naveo je Vučević i istakao da tu nije reč ni o kakvoj borbi za demokratiju.

Kao primer je naveo Dveri za koje je rekao da su proljotićevska stranka koja se, kaže, bori protiv demokratije.

 

LJUDI, OVO JE NAJGLUPLJI PAPIR KOJI JE SRPSKA JAVNOST IKADA VIDELA: Pročitajte Đilasov "sporazum", samo da shvatite KOLIKO JE BESMISLEN!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 5 godina

Predsednik će pobediti i na ovim izborima jer ima veliku podršku naroda.

Tea

pre 5 godina

Izbori mogu biti I sutra...SNS ima jaku poziciju I veliku podrsku naroda....rezultati su vidljivi I razvoj se nastavlja

Daliborka

pre 5 godina

Upravo tako, dajte izbore i da se zavrsi sa tim protestima koji samo ruze sliku Srbije.

Sofija

pre 5 godina

Koji god, predsednik Vucic ima ubedljivu podrsku.

Igor

pre 5 godina

Na izbore pa da vidimo ovi što preotestvuju da se tamo pokažu!

Maja

pre 5 godina

Gospodine Vucevicu,a zasto bi imali izbore kad je sve vec dovoljno jasno?Opozicija neozbiljna i jasno se vidi ko radi!

Marija

pre 5 godina

Samo slabici zele izbore pre roka, Ako vlast radi dobro i veruje u to onda je ovo neozbiljno da zele da bahato trose pare poreskih obveznika na zadovoljenje svojih sujeta, Budite odvazni /muski/ i izdrzite do kraja mandata nemojte biti kukavice.A da a gde vam je jos jedan nepriatelj koga ste stalno servirali 5 x na dan, BOJAN Pajtic. Njega ste zaboavili ili ste svatili da vam je ovako bolje,

Tina

pre 5 godina

Upravo tako, dajte im izbore i da se pokaze ko je najbolji, kako bi prestali sa glupim, besmislenim protestima!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija