• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beta

11.02.2019

10:15

(VIDEO) DAČIĆ NA TV PINK: Sada je pravi momenat za rešavanje pitanju Kosova, BOLJE NEGO DA ČEKAMO SLEDEĆE AMERIČKE IZBORE!

Politika

(VIDEO) DAČIĆ NA TV PINK: Sada je pravi momenat za rešavanje pitanju Kosova, BOLJE NEGO DA ČEKAMO SLEDEĆE AMERIČKE IZBORE!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da je sada pogodan momenat na medjunarodnom planu da se naprave pomaci u rešavanju pitanju Kosova jer kako je rekao, pitanje je kako će se situacija odvijati u SAD nakon sledećih predsedničkih izbora

Gostujući na televiziji Pink, on je kazao da treba iskoristiti ovo vreme za postizanje dogovora o Kosovu jer kako je rekao, moguće je da se na vlast u Americi vrati administracija "koja je bila loša po nas". 

Napad na vaterpoliste Zvezde je posledica hrvatske politike

Govoreći o napadu na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, ministar je ocenio da je taj incident posledica antisrpske atmosfere u Hrvatskoj.
-Takva atmosfera postaje konstanta hrvatske politike. Mislim da se ovako nešto nikada nije desilo u Srbije, i to je ta velika razlika. Zato je odgovornost na ljudima koji vode vode državu, političke stranke, koji stvaraju javno mnenje da osudjuju nasilje a ne da stvaraju atmosferu linča - naveo je Dačić.

- Ta administracija nije bilo toliko Obamina koliko je bila Klintonova. Pitanje je koliko bi povratak Bajdena i nekog iz tog kruga bio dobar za nas - rekao je Dačić. 

Po njegovim rečima, lideri kosovskih Albanaca čekaju da se takve promene dogode.

- Za nas je i to opcija ali mislim da nikada neće uspeti da postanu član Interpola, Uneska a da ne govorim o članstvu u UN - rekao je ministar i izrazio uverenje da će veoma brzo manje od polovine broja članica UN priznavati Kosovo kao nezavisnu državu. 

Komentarišući oprečne izjave kosovskih lidera o mogućem razgraničenju, Dačić je ocenio da je reč o "kakofoniji, raznoglasju šumova koji dolaze iz Prištine sa ciljem da se ne donese bilo kakvo rešenje". 

- Oni nisu očekivali da će biti ovako jaki pritisci iz medjunarodne zajednice da ukinu takse. Mislim da SAD neće zbog toga uvoditi sankcije Prištini ali su najavili restrikcije u vojno-bezbednosnoj saradnji - rekao je Dačić. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Coa

pre 5 godina

Kako da resite Kosovsko pitanje majke ti? Kad je siptarska strana uvela takse na robu od 100%, i pritom hoce da nam otmu Trepcu, Gazivode.. Sa njima treba pregovarati na drugi nacin.

zdjurdjevic

pre 5 godina

Priča o Kosovu, a njegov državni sekretar Odalović izmestio pogrebne ostatke svog oca sa groblja u Prištini u u Beograd., a sina ubacio u diplomatiju. To je struktura kadra koji brine o Kosovu.

dzoni

pre 5 godina

Dacic ne pominje opoziciju i proteste.Pa ko se to nama sprema da napusti brod koji tone.

Avram

pre 5 godina

Bez nas ne mogu nista,inace nas ne bi ni zvali,zato pamet u glavu,da resimo nase,Srpsko pitanje,na sto staviti Republiku Srpsku sa Sutorinom,Baranju,jer je to nase,a onim delovima Kosova i Metohije gde arnauti imaju izrazitu vecinu dati onoliko autonomije koliko Hrvatska da autonomije u Kordunu,Liki,Baniji,Kninu,Pakracu i Istocnoj Slavoniji,samo takav sporazum je sveobuhvatan,u protivnom ne raditi nista,voditi politiku opstanka naroda u svim ovim iblastima i teritorijama i cekati.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17