• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.02.2019

16:32

NSP: Protestima pokušavaju da prikriju istinu!

Politika

NSP: Protestima pokušavaju da prikriju istinu!

Podeli vest

Nezavisni sindikat policije je danas, nakon više od tri godine, uputio inicijativu nadležnima za preispitivanje reprezentativnosti Policijskog sindikata Srbije. Tekst inicijative NSP prenosimo u celosti:

 

"Već duži period sumnjamo da PSS ima 15% članova od ukupnog broja zaposlenih u MUP-u što je jedan od preduslova za status reprezentativnosti.

Zašto dozvoliti nekome da ima ista prava pred poslodavcem kao i mi ako za to ne ispunjava uslove? Zašto je glas nas koji imamo skoro tri puta više članova iste važnosti kao i njihov? Jednostavno želimo da znamo da li PSS ima dovoljno članova ili ne i na to po zakonu imamo pravo.

Ubrzo se ispostavlja da su naše sumnje bile opravdane jer je PSS samo par sati nakon podnete inicijative pozvao svoje članove na proteste zbog ?progona, pritisaka...?. Progon i pritisak samo zato što želimo da znamo koliko imaju članova?! Što želimo da znamo da li vas ima 10 ili 10.000? Po njima ne bi niko nikada trebao da ustanovljava broj članova jer bi to odmah bio ?progon?. A šta da je situacija obratna tj da PSS ima tri puta više članova od nas? Da li bi se i tada držali takvih principa?

Ovim putem pozivamo članove PSS-a da traže tj. prihvate utvrđivanje reprezentativnosti, da se prebroje članovi i da time izbegnu da budu dovedeni u zabludu od strane svog rukovodstva koje očigledno zamenom teza pokušava da izbegne da istina izađe na videlo. Po njima bi izgleda najbolje bilo da se niko nikada ne prebraja, da reprezentativnost ima ko hoće bez obzira da li ih ima 10 ili 10.000."


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17