• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2019

13:33

VUČIĆ O OPTUŽBAMA PRIŠTINE: Uveren sam da ću uskoro moći da kažem kažem ko je ubio Olivera Ivanovića!

Politika

VUČIĆ O OPTUŽBAMA PRIŠTINE: Uveren sam da ću uskoro moći da kažem kažem ko je ubio Olivera Ivanovića!

Podeli vest

Polako ali sigurno naša istraga u slučaju ubistva Olivera Ivanovića napreduje i ide ka tome da ćemo u narednom periodu moći da kažemo i ime izvršioca, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Vučić je, u izjavi novinarima u Rogljevu, gde je boravio tokom obilaska Borskog okruga u okviru kampanje "Budućnost Srbije", na pitanje da prokomentariše najnovije optužbe iz Prištije da je izvršilac tog ubistva Milan Radoičić, a nalogodavac on lično, rekao da u Prištini postoji nervoza:

- Moj odgovor Ðilasu, Jeremiću, Radi Trajković, Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju i Kadriju Veseljiju i drugima je da ne može da se sakrije i da može da bude kasnije nego što očekujemo, ali da naša istraga, veoma sporo, ali napreduje. Neki su upoznati sa našom istragom i zato je panika sve veća. Očigledno da im neko dojavljuje naš napredak.

Preneo je da postoje određene sumnje, da se traže određene potvrde i da ne može da kaže kada će biti izneti rezultati, jer bi to onda značilo već sve ima u rukama i da bira trenutak kada da to saopšti. 

- Imamo mnoga saznjanja, na žalost dobijenih na čudan način, posrednim putem - dodao je Vučić, napomenuvši da u Prištini nikome ništa ne veruje, ali da je tamošnji tužilac pokazao neku vrstu profesionalnosti u odnosu na one koji su nekim tvrdnjama mislili da ga uplaše.

Tužilac u Prištini je, naime, rekao da nema dokaza za takve tvrdnje za podizanje optužnice protiv Radoičića.

Vučić kaže da je ćutao do sada i pustio nervozne ljude da se istrčavaju.

- Samo neka nastave. Znaju oni ko nije počinio, ako ne znaju do kraja ko je učestvovao u tome. Već ranije sam slušao takve priče, i ne mogu da kažem koliko mi je to bilo užasno šta se dogodilo, posebno imajući u vidu da sam bio bliži sa Oliverom, nego oni koji ga danas brane, a to mogu da potvrde neki od članova njegove porodice - kaže on.

Ukazuje da u svemu tome postoji širi plan:

- Pogledajte, to su iste optužbe koje sam morao da slušam i od pojedinih političara u Srbiji, kada su u jednom danu krenuli da pričaju, kako to tvrde indirektno, da ne bi mogli da podnese tužba, ali jasno kažu narodu da iza toga stoji Vučić.

- Sram vas bilo, lažovi jadni - poručio im je Vučić i dodao da bi svakog ubicu smestio iza rešetaka da nikada ne izađe, ali da neki polaze od sebe jer znaju za šta su sposobni.

Rekao je i da je spreman uvek da izađe pred svaki istražni organ Srbije odgovori na sva pitanja.

- Mislim da je to bio početak pokušaja rušenja nezavisne Srbije, to jezivo ubistvo, jer je trebalo posle toga da izgubimo izbore u Beogradu koji su održani 40 dana kasnije. Da smo izgubili to bi značilo naš kraj, da Kosovo dobije punu nezavisnost u sadašnjim granicama jer je Vučić pokazao da je suviše tvrd. Oni me doživljavaju kao najvećeg neprijatelja nezavisnosti Kosova, a ja njih kao ljude sa kojima sa primoran da razgovaram - dodao je on.
 

Foto: Printscreen

Naglasio je da je na neki način ponosan na to, kao i na ulogu svog tima koji se bori za opstanak Srba, za nezavisnost naše zemlje, ističući da će ta borba biti nastavljena.

Na pitanje novinara da li je ubistvo Ivanovića politički motivisano u smislu propagande protiv predsednika Srbije, Vučić je rekao da nije siguran da je reč o tome da je neko to uradio samo zbog propagande.

- Postoje tu dva moguća razloga, ali neću još da govorim dok naši nadležni organi ne budu imali sigurne dokaze, a ne samo ono što mi smatramo da se dogodilo. Tako da sam ja strpljiv i trpeljiv, kada izađem i kažem da znam da neko lice nije u nečemu učestvovalo onda vam to sa sigurnošću tvrdim da neko lice u nečemu nije učestvovalo,a ne zato što mi se sviđa ili ne sviđa.
 

(UŽIVO) KAMPANJA BUDUĆNOST SRBIJE! VUČIĆ U ROGLJEVAČKIM PIMNICAMA: Uložićemo u razvoj vinogradarstva i vinske industrije!

Vučić je dodao da je i sam mislio u nekom trenutku - "pa moguće je da je to tako."

- Kada izađem sa tim stavom onda znajte da je to tako, a sve drugo mi pokazuje nečiju ogromnu nervozu, histeriju i probleme sa kojima se oni suočavaju. Izgleda da je naša istraga na dobrom tragu i na dobrom putu - naglasio je Vučić.

Vučić je kazao da je na početku bilo teško da trpi i sluša optužbe na svoj račun, dodajući da su one bile na naslovnim stranama novina i televizija u celom regionu.

- Ali, to je cena slobodarske Srbije. Neki žele da Srbija bude toliko mala, slaba i unižena, jedino bi je takvu voleli. Ne dozvoljavam da Srbija bude ni mala, ni slaba, da je neko unižava. Nikada to neću dozvoliti. Razumem njihovu mržnju protiv mene, ali to njih razara i razjeda - kazao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jox

pre 5 godina

Tako si isto pričao da će se za par dana znati ime ubice Jelene Marjanović.

Natasa

pre 5 godina

Predsednik Vučić neće stati dok ne otkrije ubicu Jovanovića!

Nikola

pre 5 godina

Nije uspeo plan Prištine da ovim zločinom izazovu podele među kosmetskim Srbima.

ffdvfd

pre 5 godina

Siptari sve što imaju i pokušavaju da priču usmere u pravcu srpsko - srpskog sukoba.

dusan

pre 5 godina

Kada naše vlasti ima sigurne dokaze za ubice Olivera izaci sa njima u javnost sto će biti uskoro

Biljana

pre 5 godina

Albanci ne žele da se otkrije istina i da oni stoje iza svega.

mimi

pre 5 godina

siptari su u kampanji da probaju da zavade srbe svojim insinuacijama,zasto zvanicno ne izadju sa dokazima ,nego samo pricaju pausalno,mnogo su providni

Bojana

pre 5 godina

Nadamo se da ce javnost uskoro saznati ko je ubica Olivera Ivanovica.

Maja

pre 5 godina

Priština se boji da će ubica biti raskrinkan. A odlično znaju ko je to.

Iki

pre 5 godina

Много је оних који врше опструкцију,али ће се на крају све открити!

mita

pre 5 godina

Uznemirilo je šiptare to što će Srbija uskoro otkriti počinioca ubistva Ivanovića!

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija