• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2019

13:37

MARTINOVIĆ: Poslanici SNS spremni da razgovaraju o izmenama

Politika

MARTINOVIĆ: Poslanici SNS spremni da razgovaraju o izmenama

Podeli vest

Poslanici Srpske napredne stranke i predsednica parlamenta Maja Gojković apsolutno su spremni da razgovaraju o izmenama Poslovnika o radu Skupštine i svim drugim temama koje su važne za građane Srbije, izjavio je danas šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović


Martinović je, međutim, primetio da je za dijalog potrebna i druga strana.

Nakon konsultacija šefova poslaničkih grupa sa predsednicom Skupštine, Martinović je novinarima u parlamentu kazao da poslanici SNS smatraju da je jedino mesto za dijalog o političkim i društvenim temama parlament i da treba da se razgovara o temama koje su u okviru zakonskih okvira.

- Ne možemo da razgovaramo o nečemu što nije u zakonskim normama i postojećeg pravnog poretka - istakao je Martinović i pozvao one koji zahtevaju razgovor da dođu u parlament, da bi bez tenzija, emocije, mržnje i ličnih animoziteta, razgovarali o svim temama u interesu države i građana.

Prema njegovim rečima, više predstavnika poslaničkih grupa danas je iznelo stav da je potrebno korigovati postojeći Poslovnik, koji je donela, kaže, Demokratska stranka.

- Kada su ga doneli odgovarao im je, a sada im više ne odgovara i oni su u svojim očima postali žrtve i mučenici Poslovnika. Mi smo spremni da razgovaramo o izmenama Poslovnika i onome što ne valja, ali potrebno je razgovarati o tome i ne bi bilo dobro da se Poslovnik donese snagom većine, potreban je širi koncezus i vlasti i opozicije kako niko kasnije ne bi mogao da kaže da mu Poslovnik ugrožava prava - rekao je Martinović.

Ponovio je da je jedino mesto na kojem može da se o tome razgovara parlament i poručio da SNS ne pristaje na delegacije.

- To je prošlo komunističko vreme, onaj ko hoće da razgovara dobrodošao je, a ko neće - to je njegov politički izbor - rekao je Martinović i dodao da ne postoje rokovi za razgovor, kao i da bi bilo neozbiljno govoriti o rokovima kada pojedini koji kažu da hoće dijalog ne dođu na konsultacije.

Upitan o čemu će se govoriti na Glavnom odboru SNS-a koji će se održati danas u popodnevnim časovima, Martinović je kazao da će jedna od tema svakako biti i eventualno raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Šef poslaničke grupe SNS-a naveo je i da je pred poslanicima Narodne skupštine veliki posao, odnosno donošenje važnih zakona za građane Srbije, među kojima su i zakon kojim se rešava problem zaduženih švajcarskim francima, nekoliko sporazuma i zakona koji će da omoguće skok Srbije na Duing biznis listi, kao i izmenama i dopunama krivičnog zakona kojim će se uvesti kazna doživotnog zatvora za silovatelje dece.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17