• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

15.05.2019

12:54

(FOTO) POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMEVANJU Srbije i Kine u oblasti boračkih pitanja!

Politika

(FOTO) POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMEVANJU Srbije i Kine u oblasti boračkih pitanja!

Podeli vest

Memorandum o razumevanju u oblasti boračkih pitanja potpisali su danas u Beogradu srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević i njegov kineski kolega Sun Šaočeng

Ðorđević je ukazao da Srbiju i Kinu uskoro očekuje donošenje novog zakona o boračkim pravima i dodao da je Memorandumom predviđeno da na tekstu zakona rade zajedno kako bi prava boraca i veterana u obe zemlje bila poboljšana.

- Ovo je i poruka da Srbija i Kina ne zaboravljaju one koji su se borili za njih. To su građani koji su se borili za zemlju. Onda kada je bilo najteže, oni su stali u prve borbene redove, te ono što država najmanje može da učini za njih jeste da pruži brigu i odnos koji mora biti na najvišem nivou - rekao je Ðorđević novinarima.

Prema njegovim rečima, briga o borcima i veteranima je jedan od prioriteta vlada Srbije i Kine i dodao da će dve zemlje u narednom periodu više sarađivati i razmenjivati iskustva kako bi položaj boraca bio bolji.

Ðorđević je ukazao da Srbija i Kina imaju razvijenu saradnju u oblasti ekonomije i trgovine, te dodao da će od danas biti proširena i saradnja u oblasti boračkih pitanja.

Foto: Tanjug

Ministar je zahvalio kineskim prijateljima na podršci kada je srpskom narodu bilo najteže, i istakao da Srbija podržava politiku jedne Kine, kao i da je Srbija veliki prijatelj Kine.

Kineski ministar boračkih pitanja Sun Šaočeng ukazao je da je danas potpisani Memorandum o razumevanju zapravo prvi dokument o saradnji s drugom zemljom od kada je to ministarstvo osnovano.

- Tradicionalno prijateljstvo Kine i Srbije je čvrsto i dugoročno, posebno od uspostavljanja sveobuhvatnog strateškog partnerstva 2016. godine, međusobno političko poverenje i saradnja naše dve zemlje ušli su u novu etapu - rekao je Sun.

Ocenio je da potpisivanje Memoranduma ostvara novu stranicu u pogledu bilateralne saradnje u oblasti boračkih pitanja između Kine i Srbije i dodao da je važan sastavni deo razvoja praktične razmene dve zemlje.

- Počevši od danas, a prema sadržaju Memoranduma i postignutim konsenzusom i dogovora između nas dvojice, sigurno da će dve strane usavršiti mehanizam za komunikaciju i razmenu iskustva u oblasti pružanja usluga veteranima - rekao je Sun.

Zahvalio je na političkoj podršci Srbije, kao i na pomoći spasavanja koju je pružala tokom prirodnih katastrofa u Kini.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Nastavlja se saradnja sa Kinom, na svim nivoima.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17