• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.06.2019

09:58

VUČIĆ O ODLAGANJU SASTANKA U PARIZU: Priština zna da Srbija želi još brži napredak I TO ZLOUPOTREBLJAVA!

Politika

VUČIĆ O ODLAGANJU SASTANKA U PARIZU: Priština zna da Srbija želi još brži napredak I TO ZLOUPOTREBLJAVA!

Podeli vest

Odlaganje sastanka u Parizu nije poraz Nemačke i Francuske, već teška situacija za sve, jer Albanci znaju da Srbija sada živi svoje najbolje vreme i želi još više da napreduje, za šta je potrebna politička stabilnost i oni to žele da iskoriste, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić

- Naš odgovor je - da, nama se žuri, jer ubrzano napradujemo, ali to ne znači da možete da ponižavate Srbiju i da nipodaštavate njene nacionalne interese - poručio je predsednik iz Minska.

Vučić je rekao i da nije srećan što je Pariz odložen, za razliku od Ramuša Hradinaja, koji je, primećuje, očigledno želeo da na svaki način stavi do znanja Amerikancima da je on taj koji želi da SAD odlučuje o svemu, a ne Francuzi i Nemci.

- Srbija ima pravo na kovertirani potez - naglasio je Vučić.

Upitan da li je odlaganje sastanka u Parizu signal da bi i SAD trebalo da se uključe u proces rešavanja pitanja KiM, što je stav i američkog profesora Edvarda Dzozefa, Vučić je rekao da je Dzozef obiljan čovek, koji nikad nije bio blizak našim stavovima, ali da je za Srbiju nemoguće da svi koji žele glavnu ulogu jesu budu oni koji su za nezavisnost Kosova.

Odlaganje Pariza, ističe, nije poraz Francuske i Nemačke, kao što, kaže, mnogi govore, već je to teška situaicija za sve, za Srbiju.

LUKAŠENKO UKAZAO POSEBNU POČAST PREDSEDNIKU SRBIJE: Vučića primio u ličnom kabinetu, gde dočekuje NAJVAŽNIJE I NAJBLIŽE PRIJATELJE

Albanci su, kaže, osim što pričaju gluposti, dok Ramuš Haradinaj vodi hajku protiv Srba šsto, ističe Vučić, govori samo o njihovoj nervozi, svesni da Srbija danas živi svoje najbolje vreme, i da dolazi i mnogo bolje vreme.

- Mi nismo imali period u istoriji ni sa većim platama, ni sa manjom nezaposlenošću, ni sa boljom perspektivom...  - primetio je predsednik.

Kako je istakao, Albanci znaju da nam se žuri u brži ekonomski razvoj, da nam se hita da Srbija bude što uspešnija, sa što više fabrika, za šta je potrebna stabilna politička situacija i kompromis,i to - pokušavaju da koriste.

- Naš odgovor je - da, nama se žuri, jer ubrzano napradujemo, ali to ne znači da možete da ponižavate Srbiju i da nipodaštavate njene nacionalne interse - poručio je predsednik.

VUČIĆ JE BIO U PRAVU: Zvanično potvrđeno - NEMA SASTANKA U PARIZU!

Kako je rekao, Albanci se nadaju čudima, a njih u politici nema.

Na Srbiji ostaje da se traži kompromisno rešenje, a što se tiče priznanja Kosova - čak i da dovedu svih 350 miliona Amerikanaca, to ne može da se reši na taj način, poručio je Vučić.

Smatra da i Amerikanci to znaju, te da i oni žele razgovor.

- Nadam se da ćemo u međuvremeno da izbegavamo tenzije - podvukao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Crvena Zvezda

pre 4 godine

Evo zašto se terala silna propaganda oko napada na Srbe koji su slučajno došli sa zvezdom u Lepu samo da se po sprskim medijima ne piše o ovom srpskom heroju: SAVJEST NA NAPLATI? NITKO NIJE OBJAVIO?! ZLOČINAC SE RAZNIO BOMBOM USRED VUKOVARA: Bio je odgovoran za rušenje katoličke crkve u Borovu. A eto i za ovo se ćuti jer EU nema alternative i svi moraju biti osuđeni da se zatvori poglavlje 23: PROCES OD 12 GODINA U Beogradu osmorica proglašena krivima za zločine nad Hrvatima u Lovasu 1991.

NEVEROVATNO

pre 4 godine

Arheološka čuda u RH u samo 6meseca našli crteže u špilji kod Pule stare 30.000g kod Šibenika našli tragove života stare 15.000g na svetski poznatom srcolikom ostrvu tragovi života stari 7.000g kod Karlobaga pas našao 5grobova i temelje sela starog 3.500g na granici sa RS u mestu Bojna našli grob sa zlatom nepoznatog hrvatskog vladara iz 8veka.... Eto juče nova senzacija kod Šibenika pored tvrđave Sveti Nikola koja je u UNESCO-u nađeni su temelji stari preko 3000g: magazin.hrt.hr Arheološka senzacija u Šibeniku

KiM

pre 4 godine

Ma problem je to šta nismo u 91g pa znamo to da je Haradinaj još u 10-om mesecu prošle godine jasno rekao da više nema pregovora nego se samo čeka priznanje RK a ako ne dođe do 10-og meseca ove godine diže vosjku i zatvara granicu sa Srbijom koja je 100% jasna i briše onu sa Albanijom i zato je sada tolika panika i u EU i SAD jer ćemo imati Veliku Albaniju ako se ne prizna RK a oni mu ništa ne mogu jer ima 95% lbanaca na Kosovo ili mu je to možda bio samo blef eto videćemo ali on do sada nije lagao NIKADA sve šta je rekao tako je i bilo od vojske do takse...

Kažu

pre 4 godine

Nakon koncerta u Čavoglavama pa godinama u Kninu pa u Slunju i Glini ove godine će Tomson pevati na Krbavskom polju za 24-tu godišnicu Oluje a za 25-tu u Vukovaru a dok on peva koga smeta neka pati jadan jer šta mu je drugo preostalo posle 95g! Još se ubiru plodovi Velike Srbije posmrtni ostaci identifikovanih 11 srpskih žrtava su predati porodicama u Srbiji radi sahrane a u RH ih traže još 1600 od kojih je više Srba nego Hrvata a u Vukovaru se razneo sa bombom srpski zločinac Slobodan Pejčić a cela Srbija još ćuti! Zagreb je dobio fabriku motora za velike putničke avione Boinga i Airbasa koja se već gradi a sa Patriom rade remontni centar za borbene avione i helikoptere! Hrvati napravili medisinskog robota za operacije koji je dobio nagradu u Londonu za inovaciju godine i već je u operacijskoj sali u Zagrbu i spasava živote a ni za to ni za svetsku senzaciju uspešnog razdvajanja Sijemskih blizankinja u Zagrebu i da je RH i dalje najbolja na svetu po transplataciji i darivanju organa nije pisao niko u Srbiji!

srbo

pre 4 godine

Kako vreme prolazi shiptari bi mogli sami izručiti i Hardinaja i Tačija i celu kamarilu,na dočeku sotonama iz Amerike jedva oko hiljadu" ljudi",verovatno svi dileri i krimosi se skupili,a narod vidi da sa ovim budalama života nema.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija