• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.07.2019

21:42

(FOTO) VUČIĆEVI PRIJATELJI NA ČELU EU institucija, ali SRBIJI ĆE BITI TEŠKO!

Politika

(FOTO) VUČIĆEVI PRIJATELJI NA ČELU EU institucija, ali SRBIJI ĆE BITI TEŠKO!

Podeli vest

Šefovi EU postigli su danas dogovor o novom vođstvu evropskih institucija, a među kandidatima za nove lidere EU su ličnosti sa kojima predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima prijateljski odnos i koji Vučića i Srbiju podržavaju na evropskom putu reformi

Belgijski premijer Šarl Mišel, koji je predložen za predsednika Evropskog saveta, nedavno se u Beogradu susreo sa Vučićem, gde su razgovarali o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije i regionalnoj saradnji.

Foto: Informer

To je bio samo jedan u nizu tradicionalno prijateljskih susreta Vučića i Mišela, a belgijski premijer je prošle godine prisustvovao i prezentaciji Beograda na vodi.

Foto: Informer

Vučić takođe ima podršku direktorke Međunarodog monetarnog fonda Kristin Lagard, kandidatkinje za šefa Evropske centralne banke.

Foto: Informer

Poverenje šefice MMF predsednik Srbije i naša zemlja stekli su odgovornom ekonomskom politikom po kojoj je Srbija danas prepoznatljiva. Upravo je Lagard imala susret sa predsednikom Srbije krajem aprila u Pekingu na Forumu "Pojas i put". Ovo je bio samo jedan u nizu susreta direktorke Međunarodog monetarnog fonda i Vučića, koja je u više navrata pohvalila ekonomske i strukturne reforme, koje je naša država provela.

(FOTO) DESNA RUKA MERKELOVE UMESTO JUNKERA, ŠPANAC KOJI NE PRIZNAJE KOSOVO PRVI ČOVEK EVROPSKE DIPLOMATIJE! Ovo su kandidati za NOVU EVROPSKU VLADU!

Foto: Informer

Drag gost Beograda je i šef španske diplomatije Žozep Borel, jedne od pet država EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. 

Foto: Informer

Borel je u martu ove godine još jednom pružio podršku politici Srbije.

Foto: Informer

Predsednik Vučić ima odlične kontakte i sa Ursulom fon Lajen sa kojom će se sresti 23. jula. To nagoveštava da je pred Srbijom težak i izazovan period u pogledu rešavanja pitanja Kosova i Metohije. 

Ona je već boravila u južnoj srpskoj pokrajini, gde je izjavila da Nemačka u potpunosti podržava sprovođenje sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milos

pre 4 godine

Баш ме занима какав ће коментар на избор ЕУ политичара имати наш председник!

slika iz australije

pre 4 godine

https://www.kurir.rs/data/images/2015/02/02/22/613376_srpkinja-australija-goran-ivanisevic-slika-fotografija_ls.jpg

st

pre 4 godine

Ahahaha!Ovde je neko lud,Naslov za povraćanje!Koji prijatelji?

Aco

pre 4 godine

Hahahaha pa kakvi su mu onda neprijatelji ako ce Srbiji da bude tesko sa takvim prijateljima.Da se ne lazemo,Vucica ismeva cela Evropa.

bivsi_doktor

pre 4 godine

Srbiji će biti teško... i još teže. A to zato što su to (samo) njegovi prijatelji! Ne morate da objavite, znam da ne smete...

Tokara

pre 4 godine

Svaki srbin Koji posjecuje srpsku fasisticku crkvu u njoj MOLI srpskog Boga da demokratska evropa propadne to rade I vozdovi Vucic dacic dodik I vozduse brbmnabic cvijanovic I ceca kada se sretnu Sa Irinejom ili amfilohijom Medjutim srpski bog izgleda spava posto evropa sve jaca I jaca a srbija sve bednija I bednija

PRAVEDNIK

pre 4 godine

Vučkovi prijatelji, budite ozbiljni. Pa oni se druže s Četnikom iz ćiste pristojnosti. Znaju oni da je govno i četnik ali kultrno ophođenje mora biti i s takvima.

Marko

pre 4 godine

Niko nije prijatelj. Ima samo političara koji nisu osioni i bolje razumeju situaciju u kojoj se nalazimo. Pojedinci ne rešavaju probleme Srbije ili neke druge države. Politika se ne menja preko noći.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija