• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2019

14:21

SRPSKA LISTA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Ne budite gluvi i slepi na antisrpsko ponašanje Prištine!

Politika

SRPSKA LISTA MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: Ne budite gluvi i slepi na antisrpsko ponašanje Prištine!

Podeli vest

Srpska lista pozvala je danas međunarodnu zajednicu da ne bude gluva i slepa na antisrpsko ponašanje Prištine, zbog odluke kosovskog ministarstva spoljnih poslova da se zabrani ulazak zvaničnika Beograda na Kosovo i Metohiju i apelova na građane da ostanu pribrani

 

Srpska lista je saopštila da je zabrana ulaska zvaničnika Beograda na teritoriju Kosova i Metohije nastavak suludih akcija Prištine protiv srpskog naroda.

Nakon što je, kažu, zabranjeno da se Srbi snabdevaju srpskom robom, i današnja odluka predstavLja kršenje svih dogovora o slobodi kretanja. Sada već po pravilu, nažalost, nema reakcije međunarodne zajednice, kao ni njihovih predstavnika u Prištini.

"Akcije Prištine unazad godinu dana predstavLjaju sinhronizovanu, dobro planiranu akciju, sa ciljem destabilizacije prilika na terenu i getoizacije srpskog naroda, sa namerom da se on stavi u takve nehumane uslove kako bi napustio prostor Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju.

ZABRANJEN ULAZAK SVIM SRPSKIM ZVANIČNICIMA NA KOSOVO! Novi bahati potez lažne države Kosovo!

Ako znamo da celokupni obrazovni, kulturni, zdravstveni i privredni sistem Srba na Kosovu i Metohiji, i uopšte život, finansiraju institucije Republike Srbije, onda je odluka kojom se zabranjuje da srpski zvaničnici posete sopstveni narod pokazuje mržnju Prištine prema svemu što je srpsko, ali i jasno ukazuje šta je krajnja namera današnje odluke, isičuiz Srpske liste.

"Pozivamo međunarodnu zajednici da ne bude gluva i slepa na ovakvo antisrpsko ponašanje kosovskih institucija, jer Srpska lista i srpski narod nisu i neće nemo posmatrati kako ih Priština obespravljuje", poručuju i ističu da se ta stranka trudi da sve svoje kapacitete, u konsultaciji sa našom državom Srbijom i predsednikom Vučićem, stavi u funkciju očuvanja mira na ovim prostorima.

Zato, ističu, i apeluju na građane da ostanu pribrani.

"Ali, jasno poručujemo da ćemo uvek biti ispred svog naroda i najsnažnije se odupreti svim političkim sredstvima onima koji nastoje da ovim akcijama ugroze opstanak našeg naroda", navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Jedna ne tolerantna i anti civilizacijska odluka vlasti iz Prištine.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17