• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.07.2019

21:30

ŠTA ĆE REĆI ŠIPTARI?! Francuski list: Makron je PROSRPSKI nastrojen!

Politika

ŠTA ĆE REĆI ŠIPTARI?! Francuski list: Makron je PROSRPSKI nastrojen!

Podeli vest

Odluka francuskog predsednika Emanuela Makrona da poseti samo Srbiju, a ne i susedne zemlje, najviše je pogodila Albance, iako se oni suzdržavaju da to javno kažu, ocenjuje danas francuski dnevni list "Lopinion"

-Sa tačke gledišta susednih zemalja, problem nije u tome što je Makron posetio Srbiju, već što je jedino Srbiju posetio. To je nešto slično kao kada bi neki francuski državnik išao u Izrael, a da pritom ne poseti Palestince - kaže diplomatski izvor francuskog lista.

Pariski dnevnik navodi da je odluka Makrona da poseti jedino Srbiju pokrenula pitanja o tome da li je Francuska izneverila Albance, bilo da su oni na Kosovu, u Albaniji ili Severnoj Makedoniji.

(VIDEO) NEMAM MAGIČNO REŠENJE ZA KOSOVO! Makron: Ne želim da vas lažem, odgovor nije ni u džepu Rusije ni Amerike, već u srcima i inteligenciji onih koji donose odluke!


List dodaje da se pominje i izvesna prosrpska naklonjenost Francuske, iako se čini da se zvanični Pariz u izrazitoj meri povukao iz bitnih regionalnih pitanja.

-Tačno je da je na Elizeu, kada je reč o odnosima Francuske i Srbije, da ispravi veliku protokolarnu glupost učinjenu tokom ceremonija 11. novembra 2018 - dodaje "Lopinion", pozivajući se na diplomatske izvore.

(UŽIVO) PREDSEDNICI SRBIJE I FRANCUSKE POSETILI NOVO GROBLJE! Makron i Vučić položili vence na spomenik BRANIOCIMA BEOGRADA I GROB MILUNKE SAVIĆ!


Tada je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću tokom zvanične ceremonije proslave kraja Prvog svetskog rata u Parizu po protokolu dodeljeno da sedi u pozadini, a ne u prvom redu zajedno sa ostalim predsednicima, među kojima je bio i predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rara Avis

pre 4 godine

Bravo momci! Spektakularno! Rijetko i fascinantno. Uvjerljivo i manje protokolarno. Istorijski. Treba to uvesti u politički obrazovni program.U zadnjih pet-šest decenija pratio sam gotovo sve susrete ,,na najvišem nivou“, pompeznih i manje pompeznih, režiranih i manje režiranih, i ovih i onih i nijedan me nije toliko emocionalno dotakao kao ovaj. Ovako vješto predstavljanje politike kroz ljubav nisam imao priliku pratiti. Ovo je bila svojevrsna promocija modernih, poželjnih političara dvadeset prvog vijeka, od kojih drugi lideri, ma koliko moćni bili, treba da uče. I stoga je to istorijski politički događaj. Umjesto stisnutih pesnica koje vitlaju u vazduhu iznad glave, prijetnji i uvreda , ruke su stajale na srcu usaglašene sa verbalnim izlivom ljubavi i razumijevanja. Bilo je uživanje pratiti taj izliv najljepših emocija po ulicama Beograda. Bila je to arena političkog natjecanja, svojevrsna licitacija političkog umijeća dva, sada se to mora priznati, istorijski rijetka političara. Nisam mogao vjerovati da i politika kojom se, nažalost, bave raznorazna bića, može da bude tako ugodna djelatnost i za posmatrača. Bravo Makron! Bravo Vučiću! Neka vas Bog čuva, za dobrobit svih-pazite i Šiptara. Ne mora čovjek čovjeku biti vuk.

Rara Avis

pre 4 godine

Zašto ne objavljujete pozitivne komentare o posjeti?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17