• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. I.

26.07.2019

23:03

ŠOLAK MULJAO U CELOM REGIONU! Novi dosije medijske mreže "Antidot"

Politika

ŠOLAK MULJAO U CELOM REGIONU! Novi dosije medijske mreže "Antidot"

Podeli vest

Medijski tajkun Dragan Šolak, vlasnik 'Junajted grupe', u čijem sastavu u Srbiji posluje televizija N1 i kablovska mreža SBB, vodi niz sumnjivih poslova u čitavom regionu, a ne samo u našoj državi!

Kako pokazuje najnovije istraživanje medijske mreže 'Antidot', Šolak, koji je blizak saradnik tajkuna Dragana Đilasa, tokom širenja imperije u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i Crnoj Gori neretko je poslovao mimo važećih procedura i propisa, zbog čega se našao i na udaru zvaničnih organa tih država. Vlade u regionu, navodi 'Antidot', prepoznale su težnje velikih svetskih fondova da preko Šolaka, uz pomoć medijske imperije, zagospodare tržištem Zapadnog Balkana.

Marko Matić, urednik 'Antidota', objašnjava šta stoji iza rata koji Šolak vodi protiv Srbije i njenih institucija.
- Stalne težnje i beskrupulozni pokušaji firmi ovog medijskog mogula, koje neretko posluju s one strane zakona, da uspostave monopol izazvali su gotovo identične probleme u svim zemljama regiona gde posluju. To govori da problem ne leži u nastojanju državnih institucija i regulatornih tela da obezbede vladavinu zakona, već u onima koji te zakone zaobilaze i krše, pokušavajući da unište svaku konkurenciju kako bi nesmetano mogli da nastave sa pljačkom korisnika - objašnjava Matić.

SKANDAL NA TV N1! USRED SRBIJE VODE NAJCRNJU KAMPANJU PROTIV SRBA! Šolak i Đilas žigosali Srbe kao genocidne!
 

Kako tajkun posluje u regionu

SLOVENIJA

Foto: Informer DN


Regulatorna tela u više navrata blokirala su Šolakove pokušaje da na nezakonit način pribavi medijski i telekomunikacioni monopol. Njegovoj slovenačkoj firmi 'Telemah' nedavno je oduzeta 3G frekvencija, koju je ta kompanija bez tendera i plaćanja nadoknade uzurpirala 2008. Nedavno je i Konkurentsko veće Slovenije sprečilo tajkuna da preuzme medijsku kuću 'Pro plus' i zaokruži svoju imperiju. Po nalogu suda, 'Junajted grupa' morala je da prestane s emitovanjem Sport kluba. Kompanija je kažnjena sa 3,7 miliona evra.

HRVATSKA

Foto: Informer DN

Šolak je uspeo da poslovnom carstvu pripoji televiziju sa nacionalnom frekvencijom i da javnom servisu preotme prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije, koje Hrvati sad moraju da plaćaju. Mediji u Hrvatskoj pisali su o milionima evra koje je Šolak na ime neplaćenog poreza izneo na Maltu. On je iza 200 miliona evra kupio 'Nova TV', a vodio je najprljaviju kampanju protiv Andreja Plenkovića kako bi ga primorao na sumnjivu akviziciju. Skoro je za 220 miliona evra kupio neprofitabilnog mobilnog operatera 'Tele 2'.

BiH

Foto: Informer DN

I državne vlasti u Bosni imale su problem sa Šolakovim firmama. Poput slučaja sa SBB u Srbiji, Šolakov 'Telemah' je na nezakonit način koristio telekomunikacionu infrastrukturu u BiH, poput električnih i stubova javne rasvete, kao i podzemnih instalacija. 'Telemah' je bez građevinskih dozvola kopao kanale preko javnih i privatnih poseda kako bi postavio svoje instalacije.


CRNA GORA

Foto: Informer DN

 

Emitovanje Šolakove 'TV Nova M' onemogućeno je u 65 odsto domaćinstava, nakon što su kablovski operateri, 'M: tel' i 'Telekom', zbog ucena 'Nove M' bili primorani da korisnicima isključe prenose utakmica nacionalne fudbalske reprezentacije. Poslovanje 'Telemaha' u CG postalo je predmet istrage tužilaštva nakon što je otkriveno da je ta kompanija kompletan naplatni sistem i lične podatke korisnika preselila u Ljubljanu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihajlo

pre 4 godine

Medijski tajkun i preko naših političkih opozicionih struktura , vode svoj ilegalni zamišljeni biznis.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17