• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vidovdan.org

29.07.2019

14:34

OVO MORATE DA PROČITATE! Antonić: Onaj ko letuje u Hrvatskoj doprinosi normalizaciji stoletnog genocida koji traje!

Politika

OVO MORATE DA PROČITATE! Antonić: Onaj ko letuje u Hrvatskoj doprinosi normalizaciji stoletnog genocida koji traje!

Podeli vest

Politički analitičar Slobodan Antonić u autorskom tekstu za Vidovdan.org, činjenicu po činjenicu, objasnio drugosrbijanskoj "eliti" zašto ne treba letovati u Hrvatskoj, pa se još i hvaliti time u javnosti!

Antonićev tekst prenosimo u celosti:

Ovih dana naši arhigrađanski selebritiji hvale se putovanjima po Hrvatskoj.

"Igra Hajduk, danas, sad nekad, divno je biti u Splitu“!, diči se Sofija Todorović, „komšinica iz Borče“ (zapravo, aktivistkinja YIHR-a), poznata po akciji "Burek solidarnosti" (posle koje je Kandićkin FHP pozvao Evropski sud za ljudska prava da je uzme u zaštitu od srpskih nacionalista).

"Za 18 godina super letovanja“ u Hrvatskoj, pohvalio se i Srđan Dragojević, "niko me ružno pogledao nije". "Mislim da tabloidi raspiruju mržnju, kao 90-tih", dodao je.

I dok nam Sergej Trifunović šalje "pozdrav s magičnog Cresa", Dragan Bursać (znamo ga kao jednog od autora konfabulacije o prijedorskim "bijelim trakama za nesrbe") nadovezuje se: "Dostojno života: Lastovo".

‏Malo drugačije mišljenje pokazala je Nevena Subotić, novosadska novinarka i zvaničnica LSV: "Razmišljam o tome gde ću na more. Hrvatska mi nije dovoljno bezbedna zbog ekstremista; najjužniji deo CG primorja nije siguran zbog Albanaca – e, jbm ti spoljnu politiku Srbije, ni na more ne možeš na miru, sa svima smo posvađani".

I dok su nam, tako, naši slučajni Srbi objašnjavali da je Hrvatska zapravo bezbedna – ili, pak, da smo sami krivi za ono što nam se tamo dešava – Hrvati su se, takođe na tviteru, slatko šalili s pravljenjem sapuna od Srba u Jasenovcu, i kao deca se radovali što je cela Hrvatska "srpsko groblje", te što "Hrvati ponosno gaze vaše (srpske – S. A) ostatke i otpatke pod zemljom".

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Lideri SZS ne osuđuju napade na Vučića i njegovu porodicu, jer se sa tim napadima slažu!

I meni je sladak taj internacionalizam naše drugosrbijanštine. Njeni pripadnici drže se dve maksime:

1. Svaki nacionalizam je zlo, ali je na Zapadnom Balkanu najgori srpski nacionalizam: Milivoj Bešlin: "Rusija srpskom nacionalizmu daje iluziju da granice na Balkanu nisu konačne i zbog toga se srpski nacionalisti pripremaju za neku vrstu drugog poluvremena. Da sam na mestu suseda, ne bih uzimao zdravo za gotovo poruke iz Srbije o dobrosusedstvu"; Saša Ćirić: Na Balkanu, "ako postoji opasnost od nekog nacionalizma, ona je još uvek velika i dolazi od srpskog nacionalizma“; Aleksandar Sekulović: "Dok ne bude uništen srpski nacionalizam, nema mira na Balkanu";

2. U Srbiji je najbitnija borba protiv srpskog nacionalizma: Dinko Gruhonjić: "Zlo se vratilo kući. (…) Nakon što je uništio sve po komšiluku, srbijanski će nacionalizam, sasvim izvjesno, pojesti samog sebe. Ali će usput posijati još zla, ovaj put po sopstvenom dvorištu“; Aleksej Kišjuhas: Glavni problem politike i vlasti u Srbiji nije toliko famozna ‘duboka država’, koliko je to ‘duboko društvo’. (…) Živimo jedno kontinuirano utrkivanje u etnonacionalizmu bez prepona“; „Velikosrpski nacionalizam je duh iz boce koji još uvek tumara među nama poput aveti ili junaka iz horor filma koji nikako da umre“; Vesna Pešić: „Srpski nacionalizam se razlikuje od nacionalizama u drugim jugoslovenskim republikama. Ti drugi narodi su želeli da naprave svoju samostalnu nacionalnu državu kao univerzalni ideal i zato se u njima brže razvijaju evropske vrednosti. Srpski nacionalizam (međutim) praktično je večit i inkopatibilan s modernom državom, pa čak i s bilo kakvom stabilnom državom“.

Pošto, dakle, završe rad na najvažnijem političkom pitanju u Srbiji – a to je, dakako, borba s najopasnijem nacionalizmom na Balkanu – naši kompradorski selebritiji otputuju u region, kako bi uživali zaslužen odmor. A odande nam, onda, drže lekcije kako njih tamo, eto, niko nije dirao, te kako su priče o antisrpskom šovinizmu, zapravo, preterivanje.

Pritom, naši borci i borkinje zaboravljaju da nam objasne kako to da u nacionalističkoj Srbiji niko ne juri po ulici hrvatske ili albanske sportiste kako bi ih linčovao (ili bacio u vodu); kako to da se ovde čekićima ne razbijaju table napisane na "pogrešnom“ pismu; kako to da se ovde na prepunim stadionima ne uzvikuju fašistički pozdravi ili pevaju fašističke pesme; kako to da se ovde ne oštećuju automobili "pogrešnih" registarskih tablica ili ne ruše groblja komšija „pogrešne“ nacionalnosti; kako to da se u Beogradu može javno iskazivati protest zbog pobijenih Bošnjaka, Albanaca ili Hrvata u nedavnim radovima – a probajte da se u Zagrebu ili Prištini okupite, kako bi ukazali na zločine nad Srbima…

Dakle, kako svih tih manifestacija šovinizma nema u nacionalističkojSrbiji? Dok, naprotiv, sve to zatičemo, iznova i iznova, recimo, u evropskoj i uljuđenoj Hrvatskoj? Iznova i iznova…

Svaka naša generacija, i gotovo svaka naša porodica, ima nekog ko je ubijen, proteran ili šikaniran u Hrvatskoj, na Kosovu, u BiH, a sada i u CG – samo zato što je Srbin. Ali, mi i dalje pričamo o srpskom nacionalizmu kao najopasnijem… odbijajući da priznamo čak i tako očiglednu činjenicu: ne, to u Hrvatskoj nisu incidenti; to je sastavni deo projekta istrebljenja.

ISPOVEST GENERALA LAZAREVIĆA: Dali mi da biram - Hag ili američka vojna akademija! IZABRAO SAM ROBIJU!

Projekta čije su samo deonice: pogromi Srba u Zagrebu 1895, 1899. i 1902, u Sarajevu 1914, masovni zločini nad civilima u Mačvi 1914, Prebilovci, Jadovno, Pag, sistem logora Jasenovac (1941-1945), pogrom i proterivanje Srba 1991-1995. (od Zadarske kristalne noći 1991, do Bljeska i Oluje 1995)…

Da je u pitanju projekat nad-ideološkog karaktera najbolja je ilustracija, verujem, jedna epizoda koju je Jovan Dušanić opisao u knjizi Hronika srpskog sela u Bosni (str. 173-182; pdf ovde). Dušanić tu donosi svedočenje strine Dragice (Bogojević) Dušanić, koja je samo čudom preživela pokolj Srba s leve obale reke Bosne, pri ušću u Savu, sedmog decembra 1944. godine.

Istrebljenje je upriličeno po oprobanom ustaškom obrascu: najpre su poklani muškarci – za šestoricu se čak, poimenice, zna da su živi odrani i bačeni u reku Bosnu; onda su na red došli žene i deca, koji su ubijeni bombama i udarcima sekira; pogrom su izvršile lokalne ustaše, prve komšije; ali, po naređenju koje je došlo s vrha.

Istrebljenje je bilo nemilosrdno. Hrvaticu Sofiju (Karlović), udatu za Srbina (Petra Ilinčića), i njenu dvojicu sinova (Tanasija i Milana), ubio je lično Sofijin rođeni brat, zgrožen "sramotom" da je njegova sestra srpska profuknjača. Dušanićevu strinu Dragicu, pak, koja je tada imala 14 godina, majka je zaštitila telom, te je dobila tek dva ovlašna udarca sekirom po stomaku; spasili su je komšije Hrvati; ali, onda je usledilo sistematsko pretresanje svih hrvatskih kuća, koje je trajalo danima, kako bi se sprečilo da bilo ko od Srba preživi; srećom, Dragica je prebačena dalje, i tako se spasila.

Toga dana, samo u dva srpska zaseoka Donje Dubice (Trnjak i Centar), ubijeno je 650 ljudi (sva njihova imena su popisana). Od toga su 333 žrtve imale manje od 15 godina – dok je 132 dece imalo do pet godina starosti.

Zastanimo ovde. Govorimo o 132 dece do pet godina – ubijene samo u jednom selu. Preko puta zgrade u kojoj stanujem nalazi se obdanište. Često, u prolazu, vidim kako se mališani igraju u dvorištu. Nikada onih do pet godina starosti nije bilo više od petnaestak. To znači da je samo u jednom selu i u jednom danu, sedmog decembra 1944. godine, poklano deset mojih beogradskih obdaništa. Kada razmišljam o razmerama Pokolja 1941-1945. zavrti mi se u glavi.

Drugo, na šta hoću da skrenem pažnju, jeste da se sve to dešavalo dva mesecapošto je pao Beograd. Dakle, u vreme kada je već svima bilo jasno da je NDH, kao deo nacističke Evrope, izgubila rat.

Na istoku su, u to doba, Rusi stigli već do Varšave i Budimpešte; izbili su na Balaton, a onda i na Dravu – pošto su, prethodno, na jugu, oslobodili Bukurešt i Sofiju; na zapadnom frontu, pak, anglosaksonci su domarširali već do Rajne; a u Italiji, na njenom severu, dospeli su i do Bolonje; na istočnom Jadranu već je i Split bio pao (vidi mapu).

U to vreme, dakle, bilo je očigledno da nema šanse da NDH ne izgubi rat. A ipak, ta monstrum-država – čak i u trenucima gubitničkog ropca, poslednjim atomima snage, i svuda tamo gde je to još mogla – organizovala je sistematsko istrebljenje Srba: od kolevke, do stogodišnjih starica.

Zašto? Zato što je projekat istrebljenja Srba u Hrvatskoj nad-ideološkog karaktera. Njega je u punom zamahu krenula da realizuje NDH 1.0. A onda je, pola veka docnije, gotovo sasvim uspela da završi NDH 2.0.

Pri tome, nevažno je – sa stanovišta Velikog plana – što je prva emanacija NDH bila nacistička, a druga europska i demokratska; one su obe bile deo istog projekta – baš kao i socijalistička Hrvatska (NDH 1.5), u kojoj su se delovi naseljeni Srbima prepoznavali, recimo, po tome što u njima nije bilo asfalta (po „crnoj mreži“, na auto kartama); dakle, kao realizacija stoletne politike tihe diskriminacije.

Foto: Beta

Ali, taj Veliki plan, koji se realizuje, evo, već stotinak godina, živahan je, valja znati, i danas. To se vidi i po negacionističkom odnosu stanovnika NDH 2.0 spram prošlih zločina; kao i po odsustvu pokajanja – iz čega proizlazi i kolektivna spremnost na njihovo ponavljanje i nastavljanje.

Pogledajmo, recimo, ovaj članak u Večernjem listu, koji pripada hrvatskom mejn-strimu, a u kome se Jasenovac predstavlja kao kamp rada i rekreacije. Ili još bolje, pogledajmo kako obični Hrvati odgovaraju na pitanje: koja etnička grupa je najviše stradala u Jasenovcu (ovde, 6:48-8:33).

Za mene je impresivno kako anketirani Hrvati, gotovo kao jedan, počinju da vrdaju, ili pak kako se, jednostavno, uspaničeno trude da izbegnu jedini tačni odgovor; onaj, koji svi dobro znaju – Srbi; ali, to je reč koju oni, jednostavno, neće i ne smeju da kažu.

I upravo to je pokazatelj da je Veliki projekat ne samo živ, nego da ima i svoje očekivane nastavke. Tu živu teorijsku osnovu Velikog plana zatičemo gotovo na svakom koraku; recimo, u članku objavljenom u vodećem hrvatskom politikološkom časopisu Politička misao (izdavač FPN, Zagreb):

„Zbog nedovoljne demokratske političke kulture, Srbi i Crnogorci započinju rat za prostor Hrvatske i BiH. Agresori su istočnog civilizacijskog kruga, govore srpski, pišu ćirilicom, plemenskog su kulturnog modela, žele živjeti u Jugoslaviji i velikoj Srbiji, koje bi bile socijalistički ustrojene i podaničkog su tipa političke kulture. Žrtve su pripadnici zapadne civilizacije, katoličke i muslimanske vjere, govore hrvatski (hrvatskosrpski), pišu latinicom, zadružnog su kulturnog modela i participativnog tipa političke kulture“.

Tako su Srbi i naučno – pod pokroviteljstvom Fakulteta za političke znanosti Univerziteta u Zagrebu – proglašeni nižom kultur-političkom rasom. To je, svakako, pogrešno sa stanovišta nauke; ali, jednako tako, to postaje legitimno i, onda, opasno baš u kontekstu u kom ova „naučna“ analiza vrhuni(„Veliki plan“); a pogotovo to biva opasno po svojim realnim posledicama: pre svega, po mržnji prema onima koji su „istočnog civilizacijskog kruga, govore srpski i pišu ćirilicom“.

A sad, hoću da se vratim na ideologemu br. 1 – o srpskom nacionalizmu kao najopasnijem; kao i na ideologemu br. 2 – o bezbednom letovanju u Hrvatskoj. Želim da istaknem da su obe ideologeme ne samo belodano netačne, već i nesumnjivo sramne.

Prva od ideologema, zapravo, opravdava gotovo svaku buduću akciju protiv elementarnih interesa čitavog jednog naroda – počev od ukidanja Republike Srpske, pa do hrvatskih (NATO) tenkova koji od Šida prodiru prema Beogradu. Jer, ako je srpski nacionalizam najopasniji na Balkanu, tada je, praktično, kako bi se obezedio mir, svaka akcija protiv tog čudovišta – dozvoljena.

Druga ideologema, pak, obezbeđuje retroaktivnu aboliciju za zločin istrebljenja koji se desio na određenoj teoritoriji; tačnije, obezbeđuje aboliciju za nikada kažnjeni genocid; jer, da podsetim, Hrvatska nije nikada, ni teritorijalno, niti na bilo koji drugi način, kažnjena što je pobila ili proterala na stotine hiljada Srba.

Ono što je, međutim, paradoksalno jeste da, sada, pripadnici tog istog naroda-žrtve počinju da učestvuju u simboličkom, ili čak stvarnom, odbacivanju, relativizovanju i minimalizovanju zločina. U istoriografskom, a pogotovo u istoriosofskom smislu, stoleće je tek osnovna analitička jedinica. Stoga, u kontekstu Velikog plana, današnje letovanje u NDH 2.0 spada, zapravo, u isti smisaoni segment kao i letovanje u NDH 1.0.

Zašto? Upravo zato što za genocid nije kažnjena nijedna Hrvatska. I upravo zato što taj zločin, baš zbog navedene činjenice, jednostavno ne sme biti normalizovan. A pogotovo ne sme biti normalizovan onim čuvenim, „beogradsko-dubrovačkim“ mijaukanjem: „Nisam govorio hleb, pa mi se ništa nije desilo. E, baš sam lepo pocrneo!“


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kole

pre 4 godine

Svaka čast, odlično napisano, sve je tako, hvala Sobodane...

Imperija zla

pre 4 godine

Pavelic je bio Britanski agent od 1926. godine i sve sto su mu naredili Britanci on je sproveo pa i genocid, a poznato je kako se Britanija ophodila prema pojedinim narodima, najocitiji primer je Opijumski rat, rat između Velike Britanije i Kine.

kole

pre 4 godine

Nisam čovek mrznje, nego ljubavi i oproštaja, ali sve je tako kako napisaste...

Pinkić

pre 4 godine

Jao srbići jako patite što niste nigdje dobrodošli osim u rusiju i kinu i naravno obale slonovaće. Što god vi napisali ili rekli na vićić-pink tv koliko god vi pjenili i gušili se u vlastitoj pjeni mi smo sa vama 95 završili al ako želite još samo recite .Nije mi jasno lijepo ste naoružani ,ima vas 8 miliona ,kosovo vam je 1 metar dogaćko 1 široko pa se ne usudite milimetar ući pa di su vam jajca pobogu .i di je moćna rusija iza vas? A DA VI SVE RADITE ZA MIR??????

semo

pre 4 godine

Au ljudi pobogu brate , gde to postoji izgleda mi smo zadnjih sedamdeset godina proizvodili nacionalizam , izgleda svako zlo dođe odavde tamo ga nije bilo , majku mu poljubim pa zar svaka šuša ima pravo na banana državu , a srbi je nemaju . Ko pobi decu srbsku stare srbe , i svu srbsku nejač izgleda mi sami sebi napravismo jasenovac , razne jame i jadovne , jedini logor za srbsku nejač napraviše koljači , hrvatski domoljubi u evropi pa čak i svetu .Trebamo kao tramp podići zid visine deset metara , da ni ptica nepreleti. A svakom ostalom ko neće da živi u srbiji damo kartu u jednom pravcu.

srbo

pre 4 godine

Nije njima važno gde letuju jer im letovanje sponzorisu CIA i shiptari ,a kako im nije sveto Kosovo,tako verovatno ni neznaju da su srbi kao konstitutivni narod koji je oslobodio i dao državnost toj istoj državi sistematski ubijan ,proterivan,pljačkan i omalovažavan.Zahvaljujući bas takvim kakvi su ti koji letuju i izvinjavaju se jer su srbi ,dočekali smo da su strane ambasade nam odredjivale sve,nadam se da se neće vratiti nikad ta vremena,a o njihovoj političkoj težini narod se izjasnio i svestan je da im takvi ovce ne bi sačuvali ,a kamo li državu.

Kraljica

pre 4 godine

Kolinda je u Izraelu poklonila izraelskom predsedniku knjigu izraelčanke Ester Gitman koju je odlikovala u Zagrebu a u kojoj piše o tome kako je Stepinac spasavao jevreje!

Vesna

pre 4 godine

A Đoković? Što njega ne pomenu, jel i on drugosrbijanac, pošto je nedavno bio na odmoru na Korčuli?

branko1

pre 4 godine

Kamo sreće da se Trifunovićima,Draojevićima I sličnim govnarevićima, sve tamo toliko dopadne I da odu tamo za stalno,zajedno sa smradom kojim odišu.F U J

Mate

pre 4 godine

Uzmimo u opciju da je sve napisano u članku - točno. Upada u oči da fali jedna važna činjenica, koja se nigdje ne spominje, a koja bi trebala biti osnovica svega napisanog. ZAŠTO?? Zašto su Hrvati pobili toliko Srba? Zašto je to plan svih Hrvata, bili fašisti, komunisti, liberalni? Zašto se to ostavlja u generacije, pa isti zadatak imamo, bili u Austrougarskoj, Jugoslaviji, ili vlastitoj državi, pa Srbi najveća opasnost. Vjera? Nije. Bliža nam je pravoslavna vjera nego muslimanska. Mržnja? Nije. Mržnja ne traje 100 godina, od toga pola u "bratskom" zagrljaju. Dakle, kad ću pročitati više REALNU analizu nekog patriotskog srpskog intelektualca, s čime to Srbi ugrožavaju Hrvate? Srba je duplo više, a nitko ne napada brojnijeg iz hira, nego jer je napad najbolja odbrana. Dakle, što ste zgriješili? Ništa? To bi bio jedinstven slučaj u povijesti, da netko napada bez razloga..

mržnja vas pojeda đubradi

pre 4 godine

ovo đubre od coveka je toliko optereceno mržnjom da mi ga je žao. Letujem u prelepoj Hrvatskoj i svake godine idem sa familiom i svake godine nagovorim sve više komšija da odu do Hrvatske na more

englezii

pre 4 godine

Bravo Gospdine Slobobodane ! Apsolutno ste u pravu i svaka rec vam je na mestu kao Njegoseva ! Ne bih letovao tamo vise ni pod tackom razno Ne bih tamo letovao ni kad' bi mi platili a kamoli da im platim i da pri tom moram izigravati ustasu !

Aleksa Srbin

pre 4 godine

Gospodine Antonicu , svaka vam je zlatna rec i morala bi da bude u svim udzbenicima istorije na prvim stranama od osnovne do fakulteta. I puno Vam hvala na ovom Vasem autorskom tekstu jer samo tako ce nasa deca i omladina shvatiti u kakvom zlom okruzenju Srbija zivi . A zivi i zivece doveka na njihovu zalost

Dejan Maletić

pre 4 godine

Samo ste zaboravili Babića i njegove Brione.

miroslav moric

pre 4 godine

uvazeni gospodine ne samo u hrvatskoj vec u svim zemljama koje su bile okuparorske za zemlju srbiju i za sve zemlje koje su nas bombardovale ni krive ni duzne od postojanja srbije i republike srpske.naravno i rsk i kosmeta zna se.

VLADO

pre 4 godine

VIDI SE MRZNJA SA KILOMETAR, SAMO MU JOS FALI KOKARDA NA SRED CELA I ONDA JE SLIKA PRAVA.FUJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Slavko

pre 4 godine

Zasto nije spomenut i Novak Djokovic ? i on spada u tu nazovi elitu koja letuje i hvali se Hrvatima

LakiUrosch

pre 4 godine

Kakve gluposti...evo ja cu da letujem---i !?!?!?

Neko

pre 4 godine

Mi smo sami sebi najveci neprijatelji. Ne razumem te trule mozgove koji prodaju veru za veceru. Ali treba se boriti za istinu. Odlican tekst. Probudite se Srbi.

MEGAPRC

pre 4 godine

CRNOGORCI SLAVE "OLUJU" SA HRVATIMA: Podgorica opet šalje izaslanika u Knin

Ustaške sluge

pre 4 godine

Srbi su 500g bili Tuirski robovi a sada će biti Ustaške sluge 500g eto kažu na RTL-u RH diže plate za 150E i izjednačuje se sa Grčkom i skoro celom konkurencijom na Mediteranu a vratilo se prošle godine 26.000 Hrvata a sada će još više. Pa sluge šta se čeka???

user

pre 4 godine

u kojoj su se delovi naseljeni Srbima prepoznavali, recimo, po tome što u njima nije bilo asfalta (po „crnoj mreži“, na auto kartama); dakle, kao realizacija stoletne politike tihe diskriminacije. Pa nemate asfalt ni dan danas ni u Srbiji!!!!

XPBOJE

pre 4 godine

Ajde, majke vam, pošaljite ovoga na lečenje.

milica

pre 4 godine

NE MOGU DA VERUJEM DA NEMA NI JEDNOG KOMENTARA,GDE SU SRBI DA PODRZE OVAJ CLANAK OVO JE CELA ISTINA,TA NABEDJENA ELITA(PROPALI STUDENTI) PARAZITI KOJI NISU NISTA POSTIGLI U ZIVOTU E OD TAKVIH MI JE MUKA,MNOGE OD NJIH BIH JA PROGLASILA ZA DRZAVNE NEPTIJATELJE I ODUZELA BI IM SRPSKO DRZAVLJANSTVO,

Djak

pre 4 godine

onoj Nevernoj Subotic bih preporucio Grcku....i samo da obavestim doticnu da nismo posvadjani. A sa ovim drugima nikad nismo ni bili u boljim odnosima nego danas....niti cemo ikada......i nije do nas niti do srpske spoljne politike....

Nesa

pre 4 godine

A o komunistima anacionalistima ateistima laznim Srbima koji jos uvek vladaju i ceo vek pljackaju i likvidiraju sve srpsko ni reci. Licemerje i demagogija. I licna korist.

Mr Radomir Scepanovic

pre 4 godine

Тако је! Ја сам прекинуо везу с девојком која је хтела да ме води у Хрватску на море!

Darko

pre 4 godine

Sta reci? Sve tačno, i ja sam umoran na sve koji idu u hrvatsku i pune joj kasu da placa dugove za oružje kojom su pobijeni i proterani Srbi.

Zijad Žigić

pre 4 godine

Genijalno! Od reči do reči potpisujem. Ovo odštampati i čitati deci od trećeg osnovne, pa recimo jednom nedeljno.

Boban

pre 4 godine

Covek je tako jasan, da se tu nema sta dodati.

AntiBot

pre 4 godine

Браво за текст! Без обзира колико ''другосрбијанци'' улажу напора да обесмисле и релативизују овакве анализе које јасно разголићују праву монструозну природу хрватских нацистичких логора - не сме се одустати од подсећања на једину константу хрватске политике почев од краја 19. века а која треба да доведе до коначног циља а то је уништење Срба и српских држава. А ови ''другосрбијански'' скоројевићи: Пешићи, Трифуновићи, Кандићи, Тадићи, Пајтићи... којима се, нажалост, придружују и скоројевићи из владајуће странке - сетите се Вучићевог јавног прозивања Бабића(!) - само нека наставе са својим аутошовинизмом јер управо на њих, и само на њих, се може пресликати став хрватских политикантских квазинаучника да су ''поданичког типа политичке културе''. На овај начин сами ти ''кроатоподаници'' су подвукли црту између њих и слободних и поносних Срба, Срба који памте!

Nesavestan

pre 4 godine

Šta da se kaže kada i članovi SNS odlaze ne Brione na godišnji odmor. Krajnje je vreme da SNS napravi duboku čistku medju svojim redovima. Ili je SNS samo za postavljanje ljudi u fotelje ?????????

Sindjelić

pre 4 godine

"kako to da se ovde na prepunim stadionima ne uzvikuju fašistički pozdravi ili pevaju fašističke pesme" Ovaj Antonić mora da je dugo u fudbalu, da nikad nije čuo za "nož, žica, Srebrenica" i "Ubij Šiptara"!

ivan

pre 4 godine

džabe sve to kad je svaki drugi Bg-djanin razmišlja kao Djoković.

Tako je

pre 4 godine

Kad cujem da neko od nasih letuje tamo ili to prizeljkuje, momentalno mi je jasan taj jadan mentalni sklop i u glavi ih precrtam kao osobe s kojima nemam nista zajednicko na ovom svetu.

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija