• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.08.2019

12:29

POPOVIĆ: Ove godine izvoz IT usluga, servisa i proizvoda iz Srbije verovatno 1,5 milijardi evra

Politika

POPOVIĆ: Ove godine izvoz IT usluga, servisa i proizvoda iz Srbije verovatno 1,5 milijardi evra

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović izjavio je danas da je prošle godine izvoz IT usluga, servisa i proizvoda iz Srbije bio 1,1 milijardu evra, a da se ove godine očekuje izvoz od 1,5 milijardi evra

 

Popović je danas, zajedno sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, obišao Regionalni inovacioni startap centar koji je počeo sa radom 2017. godine.

Izrazio je zadovoljstvo što je reč o savremenom, moderno opremljenom prostoru, sa malo novca, a koji se može porediti sa namodernijim inovacionim centrima u Evropi i svetu.

- Važno je reći da je 17 miliona dinara ovde utrošeno na najbolji način, kako bi se mladim ljudima omogućilo da rade u najboljim uslovima kao i njihove kolege u svetu, kao i da imaju besplatna predavanja i podršku pravnika, ljudi koji se bave finansijama i mentorima da im se omogući da imaju svoj start ap - rekao je Popović.

Kazao je i da će Grad Zrenjanin i Republika Srbija i ubuduće pomagati mladim ljudima da putem mentroinga dodju do realizacije svojih ideja na tržištu.

Popović je istakao i da je Srbija najbogatija kvalitetnim inženjerima i mladim ljudima koji se bave inovacijama i da je prema najrelevantnijoj svetskoj organizaciji za analizu inovacija i start ap biznisa u svetu ocenjena kao jedan od pet najboljih centara u Evropi.

Rekao je i da je budućnost Srbije u mladim inženjerima i mladim inovatorima i da danas u Srbiji postoje "fantastične inovacione kompanije, prepoznate svuda u svetu, koje vrede stotine miliona evra i u Beogradu, Novom Sadu i Nišu".

- Moram reći, Zrenjanin je, ako gledamo broj stanovnika, možda i najinovativniji grad u Srbiji jer ovde ima mnogo malih kompanija koje danas imaju veliku vrednost i rade za ceo svet - rekao je Popović.

Izrazio je očekivanje da će dolaskom velikih kineskih investitora u Zrenjanin, kao i drugih fabrika, potreba za novim start ap, koje će raditi sa tim velikim kompanijama biti još veća.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17