• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

27.08.2019

18:18

NOVA ŽUTA SAPUNICA! JOŠ JEDNA ŽESTOKA SVAĐA U OPOZICIJI! Jeremić optužio Sergeja da tajno radi za Vučića!

Politika

NOVA ŽUTA SAPUNICA! JOŠ JEDNA ŽESTOKA SVAĐA U OPOZICIJI! Jeremić optužio Sergeja da tajno radi za Vučića!

Podeli vest

Advokat Vladimir Gajić, najbliži saradnik Vuka Jeremića, javno osumnjičio Sergeja Trifunovića za saradnju sa Vučićem, i to samo zato što je ovaj pozvao EU da organizuje razgovore o izborima

Šef Narodne stranke Vuk Jeremić, koalicioni partner Dragana Đilasa, optužio je lidera PSG Sergeja Trifunovića da tajno radi za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Trifunović je juče uputio pismo Dejvidu Mekalisteru, predsedniku Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, u kojem ga je pozvao da posreduje u dijalogu između opozicije i vlasti u Srbiji. Na to je momentalno reagovao advokat Vladimir Gajić, najbliži saradnik Vuka Jeremića, koji je lidera PSG osumnjičio kao 'režimskog saradnika'!?!

Pojačane tenzije

Trifunović je u svom pismu naveo da se još razmatra da li ići na bojkot narednih izbora iako je Jeremićeva stranka odluku o neizlasku na izbore već objavila.

Nervoza zbog male podrške

"Svađe su logična posledica slabog rejtinga opozicionih stranaka, koje su svesne da ih očekuje još jedan debakl"
Jelena Vukoičić, politikolog

"Redovni izbori bi trebalo da se dogode 2020, ali u poslednjih nekoliko nedelja većina opozicionih stranaka ozbiljno razmatra bojkot, pošto ne postoje uslovi da oni budu fer i pošteni. PSG razume da je učešće na izborima i kasnije u parlamentu kamen temeljac demokratskog društva i mi ćemo se boriti za izborne uslove do kraja. Organizacija dijaloga pod patronatom EU bila bi značajan korak u prevazilaženju krize, a kao u slučaju Severne Makedonije, institucije EU moraju biti spremne da rade sa strankama da osiguraju punu implementaciju svih dogovora koji bi bili postignuti", napisao je Trifunović.

Foto: Informer

Vladimir Gajić je na to žestoko odgovorio i naveo da Sergej ovim pismom podržava Vučića i njegovu vlast!?!.

"Pa to da mi pomognemo Vučiću da on nas prevari? To neće proći... Taj plan broj dva. Radna grupa premijerke Brnabić, vlast i opozicija, ispunjavanje želja uz garancije međunarodnih faktora koji su za Vučića. Da se kladimo da će pismo PSG biti prihvaćeno kao odlična ideja? Dajem odnos 1:10", napisao je Gajić na Tviteru, što je izazvalo lavinu komentara u kojima se napada Sergej Trifunović.

Komentarišući ove navode, politikolog Jelena Vukoičić kaže da je sasvim očigledno da, kako se bliže izbori, raste nervoza u opoziciji.

- Svađe i međusobne optužbe jesu logična posledica slabog rejtinga opozicionih stranaka, koje su svesne da ih očekuje još jedan debakl ako se odluče za učešće u izbornoj trci. Sve analize javnog mnjenja konstantno pokazuju pad popularnosti SZS, što, naravno, pojačava tenzije i sukobe unutar SZS, ali i sa drugim partijama - podvlači Vukoičićeva.

Stalno se svađaju

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da sukobi u opoziciji nisu novost, već trajno stanje.

- Ujedinjena opozicija je politički mit iz devedesetih godina. Stranke treba da se povezuju programski i da se bore za glasove. Stalno licitiranje oko ujedinjene opozicije, zajedničkog nastupa i priče ko je 'prava' i 'lažna' opozicija ne koriste nikome, a najmanje njima samima - zaključuje Stanković.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Šta je sve lupetao na onom kamionu preko razglasa, meni je logično da radi za SNS. A nekad pomislim da i Djilas radi za SNS. A Obradović je definitivno kupljen!

Kalimero

pre 4 godine

Na kraju će svi oni ipak da se pojave na izborima a razlog je vrlo prost - da uzmu pare koje država daje za izbore. Znaju oni bolje nego Vučić da će doživeti debakl ali će makar pokušati da sa 5-6% glasova uhlebe nekoliko svojih perjanica u Narodnu Skupštinu i neka tela kako bi još 4 godine živeli od nerada na grbači države. Šta će jadan Mićunović da radi i gde će da dremucka ako ne bude poslanik? Đilas je Kupio poslanike i obećao im novih 4 godine poslaničkog mandata, neće valjda on da plaća iz svog džepa Mariniku Tepić?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17