• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2019

15:02

SRBIJA NAPREDUJE KAD GAJI PRIJATELJSTVO SA SAD! Šormaz posle posete amertičkih senatora parlamentu: Oni ne razumeju bojkot opozicije. To je skandal!

Politika

SRBIJA NAPREDUJE KAD GAJI PRIJATELJSTVO SA SAD! Šormaz posle posete amertičkih senatora parlamentu: Oni ne razumeju bojkot opozicije. To je skandal!

Podeli vest

Američki senatori Ron DŽonson i Kris Marfi poručili su danas u razgovoru sa poslanicima Skupštine Srbije da je potrebno što pre obnoviti dijalog Beograda i Prištine i da samo kompromis može da dovede do rešenja

To je novinarima nakon razgovora senatora sa pojedinim predstavnicima grupe prijateljstva parlamenata Srbije i SAD, na kojem se nisu pojavili predstavnici opozicije, preneo predsednik te grupe Dragan Šormaz (SNS), koji je istakao i da "senatori ne razumeju bojkot dela opozicije".

Šormaz kaže da su poslanici sa senatorima razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine, da su im zvaničnici preneli da je potrebno što pre vratiti se za pregovarački sto, ali da su svesni da se to neće dogoditi pre izbora na Kosovu i formiranja vlade.

 

 


- Smatraju da je naš stav potpuno razuman, da se Srbija dobro postavila u celoj situaciji i da samo kompromis može da dovede do rešenja. Nisu ulazili u to kakvo rešenje može da bude- rekao je Šormaz.

On je rekao da Srbija želi da EU vodi dijalog, ali da SAD moraju da se uključe kako bi se postiglo rešenje. Takođe, i da su senatori tražili tokom boravka u Prištini da se ukinu takse, ali je ocenio da to niko neće uraditi u kampanji pred izbore.

- Mislim da Amerikanci nemaju nikakve veze sa uvođenjem taksi- rekao je Šormaz.

On je rekao da su i senatori i poslanici koji su prisustvovali sastanku izrazili žaljenje što se nije pojavio nijedan od opozicionih poslanika, iako je neke od njih, kako je rekao, na sastanak pozvala američka ambasada u Beogradu.

- To je skandal i nepoštovanje senatora, Kongresa, SAD- rekao je Šormaz i dodao da je on, kao predsednik grupe, pozvao predstavnike stranaka u odnosu na broj njihovih poslanika u parlamentu, a da je, prema njegovim saznanjima, američka ambasada pozvala Zorana Živkovića (Nova stranka) i Miroslava Aleksića (Narodna stranka).

Foto: Tanjug photo

Senatori su se prethodno sastali sa predsednikom Vučićem


Šormaz je preneo reči jednog senatora koji je, kako kaže srpski poslanik, rekao da mu nije jasno zašto neko želi sam sebe da marginalizuje i da ne vidi nijedan razlog za bojkot.

- Bilo im je nejasno ako se juče razgovaralo na okruglom stolu o predstavljanju partija u medijima, zašto jedan deo opozicije nije došao, a organizovao ga NVO sektor. Nikome nije jasno šta oni žele- rekao je Šormaz.

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ POSLE SASTANKA SA AMERIČKIM SENATORIMA: Srbija očekuje ukidanje taksi i kompromis, a to ne znači da srpska strane ne dobije ništa, a druga sve!


Šormaz je rekao da su poslanici sa senatorima imali otvoren i iskren razgovor, da su razgovarali o saradnji parlamenta i Kongresa, a kaže da su srpski poslanici izneli ideju da se ubuduće organizuju razgovori mladih političara, Srba i Albanaca, u cilju popravljanja odnosa.

On je ocenio da Srbija i srpski narod nikada u istoriji nisu imali veće prijatelje od američkog naroda i SAD, istakavši da je Srbija napredovala kad god je gajila savezništvo sa SAD.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija