• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

13.09.2019

20:57

(FOTO) VUČIĆ U POSETI DRVARU: GAVRILO PRINCIP JE BIO JUNAK! Ne dozvoljavam da nas naprave FAŠISTIMA!

Politika

(FOTO) VUČIĆ U POSETI DRVARU: GAVRILO PRINCIP JE BIO JUNAK! Ne dozvoljavam da nas naprave FAŠISTIMA!

Podeli vest

Predsednik Vučić stigao je danas posle podne u Drvar povodom obeležavanja "Dana sećanja", pomena na stradale Srbe u 20. veku. Tom prilikom obišao je dečji vrtić "Majka hrabrost" gde je poručio da je za ovu opštinu prebačeno dva miliona maraka, čime će se pomoći porodiljama, majkama sa troje i više dece, kao i izmiriti dugovanja opštine i pomoći u najvažnijim projektima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i član Predsedništva BiH Milorad Dodik posetili su danas dečji vrtić "Majka hrabrost" u Drvaru.  

Dodik je ovim putem poručio da Republika Srpska i Republika Srbija rade zajedno i da će dati sve od sebe da obnove Drvar. 

Predsednik Srbije dočekan je gromoglasnim aplauzom, nakon čega je poručio da niko od srpskih knezova, kraljeva, predsednika i premijera nikada nije došao u Drvar. 

 

 

- Srećan sam što možemo malo da pomognemo. Prebacili smo milion evra za Drvar, a pre svega 150.000 maraka za ostala davanja porodiljama, majkama sa troje i više dece i izmirenje dugovanja opštine - rekao je Vučić, dok će ostalo ići za najvažnije projekte. 

Kako kaže, ovo nije kraj pomoći i daće, kako kaže, koliko god je potrebno da se Drvar što više i brže razvije. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Predsedniče, pomozite opštini Drvar!" - sa Tinom, Janom i Mitrom Jaglica, na putu za Drvar.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 13. Сеп 2019. у 8:21 PDT

 

- Daćemo subvencije za sve one koji žele da ulažu ovde. Svako ko želi da ulaže ovde imaće jaku podršku Srbije - rekao je predsednik Vučić. Poručuje da milion evra nije mali novac za ovu opštinu, a da će se davati i više. Kaže da vrtić "Majka hrabrost" mora biti još lepši i da je neophodno obnoviti parkove i zgrade koji su porušeni još za vreme "Oluje". 

 

 

- Želim vam da dugo i dobro živite, želim vam što više dece, a Srbija će biti uz vas mnogo više nego ranije - rekao je Vučić. 

Na kraju će nas da naprave da smo bili fašisti u Drugom svetskom ratu, da smo bili loša strana u Prvom svetskom ratu, iako smo strana pobednica, strana koja je trpela agresiju i koja je jedna od najstradalnijih zemalja i naroda, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u DRvaru.

On je ranije danas posetio, sa sinom, kuću Gavrila Principa u selu Obljaj, u opštini Bosansko Grahovo, a u izjavi Pink teleiziji se osvrnuo na sve češće poruke i pokušaje revizije istorije, odnosno uloge Srbije i srpskog naroda u dva svetska rata, u kojima je naša zemlja i naš narod bio na strani slobode, odnosno pobednika.

Princip je, podsetio je, bio mlad čovek koji je život posvetio borbi za slobodu, a da li je to Srbiji donelo veliku sreću ili nesreću, kaže Vučić - drugo je pitanje.

- Princip je junak. Nije to radio zbog materijalne koristi ili zbog bilo čega što bi danas nekome moglo da bude motiv, već iz čvrste vere u slobodnu državu - rekao je Vučić posle obilaska Principove kuće.

Dodao je da je Princip čovek kojem je sa ponosom podigao spomenik u Beogradu, u kojem ga, podseća, nije bilo dok on nije postao premijer.

Srbija je, ističe, spremna da uloži dodatni novac i u Bosansko Grahovo, u obnovu Principove kuće.

- U priči oko promene i revizije istorije... Na kraju će nas da naprave da smo bili fašisti u Drugom svetskom ratu, da smo bili loša strana u Prvom svetskom ratu, iako smo strana pobednica, strana koja je trpela agresiju i koja je jedna od najstradalnijih zemalja i naroda - naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je poručio da je naše da radimo svoj posao i zajedno sa Republikom Srpskom i srpskim narodom u čitavoj BiH radimo na očuvanju nacionalnog identiteta, jezika i pisma.

- I zato sam srećan što sam danas ovde", rekao je Vučić i dodao da je Srbija Drvaru prebacila milion evra - od čega 75.000 direktno opštini, a 925.000 Vladi RS.

Kako je precizirao, sredstva su tražena i namenjena za projekte izgradnje vodovoda, puteva, škola, vrtića, domova zdravlja...

Sa načelnicima zapadnokrajiških opština i na otvaranju izložbe posvećene stradanju Srba

Vučić se sastao sa načelnicima zapadnokrajiških opština - Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, poslanicima u parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Nakon sastanka prisustvovao je otvaranju izložbe posvećene stradanju Srba od 1991-1995. godine.

Prethodno je predsednik Srbije obišao vrtić "Majka hrabrost".


U poseti Drvaru su i zamenik predsedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirihc, poslanik u Predstavnickom Domu parlamenta BiH Nenad Stevandić, direktor Republickog centra za istraživanje rata, ratnih zlocina i traženje nestalih lica Milorad Kojić, a tu je i načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

Vučić je primetio da se u tom kraju BiH od 1945. godine, kada je pobedila revolucija, gledalo da se, ako je moguće, ne uloži ništa, odnosno tamo gde su Srbi činili većinsko stanovništvo, sa obe strane granice između BiH i Hrvatske - nije se ulagalo, te da Tito, kog je narod tog kraja spasao, namerno nije želeo da se tamo ulaže.

- Srbija nije mogla, jer nije imala novca. Danas ima nešto više i pomaže. Srećan sam i ponosan, jer sam siguran da se to neće lako ponoviti u budućnosti - ja sam predsednik države ili vlade koji je makar nešto u svakoj opštini RS i u sve četiri srpske opštine u FBIH nešto izgradio i uradio - zaključio je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlada

pre 4 godine

Bravo. Napokon da jedan nas Predsednik obidje nase ljude iz Drvara i okoline. Predsednice nisi ti dao pomoc Srbima u tim opstinama vec cela Srbija i njen Narod. Svaka cast ali to sam, bez podrske Naroda iz Srbije nesmes da uradis i nemoj nikada da radis.

RadeN

pre 4 godine

A ovaj pored Dodika baš našao kakvu majicu sa natpisom da obuče! Sramota!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17