• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. D.

16.09.2019

19:07

ŠIPTARI PRETE RUSIJI! Albanski 'lideri' u Prištini gube živce i povlače pogrešne poteze

Politika

ŠIPTARI PRETE RUSIJI! Albanski 'lideri' u Prištini gube živce i povlače pogrešne poteze

Podeli vest

Bedžet Pacoli, po Haradinajevom nalogu, zapretio ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Bocan-Harčenku i poručio da će Rusija i Putin morati da priznaju lažnu državu Kosovo

Takozvani šef diplomatije lažne države Kosovo Bedžet Pacoli zapretio je ambasadoru Ruske Federacije u Beogradu Aleksandru Bocan-Harčenku i poručio mu da će zvanična Moskva, pre ili kasnije, biti prinuđena da prizna nezavisnost Prištine!?!

Pacoli je to rekao reagujući na izjavu Harčenka da se Rusija ne zalaže za podelu Kosova, ali da ne razume zašto bi ta opcija bila tako veliki presedan i problem danas u Evropi.
- Bivša Jugoslavija je raščlanjena na sve moguće načine. I posle svega, ispada da presedan nije bio ni komadanje SFRJ, ni SRJ, ni same Srbije, a da bi podela Kosova bila nekakav presedan?! Takve izjave zvuče vrlo čudno - rekao je Bocan-Harčenko u intervjuu za 'Politiku'.

Čuli poruku Moskve

Ova poruka ruskog ambasadora odmah je izazvala jako nervoznu reakciju Prištine.
'Jedini presedan koji je ikada stvorila Rusija bila je agresija na područje bivšeg SSSR, gospodine Harčenko. Podela Kosova postoji samo u snovima Kremlja i Beograda. To se neće dogoditi nikada. Teritorijalni integritet Kosova je nedodirljiv. Priznaćete Kosovo pre ili kasnije", napisao je u svađalačkom i pretećem tonu Pacoli na svom Tviter nalogu.

DŽON NOMIKOS
ISTRAŽIVAČKI INSTITUT

Problem broj jedan za Zapadni Balkan nije islamski ekstremizam, nego albanska mafija. Imamo 'mikrokolumbiju' unutar Zapadnog Balkana i to je neprihvatljivo, jer ako bi te zemlje ušle u EU, to bi bio vulkan koji bi eruptirao. 

Diplomatski izvori sa Kosova tvrde da ovakvu poruku Pacoli nije smislio sam, već je ona došla po diktatu zapadnih ambasada preko takozvanog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.
- Priština je po nalogu iz Vašingtona reagovala otvorenom pretnjom zvaničnom Kremlju. Da se mi ne lažemo, u ovako važnim trenucima u kojima se rešava pitanje Kosova sasvim je očigledno da su ovu poruku Pacoliju praktično izdiktirale zapadne diplomate - navodi naš izvor.

Sagovornici Informera saglasni su da je ovde reč o 'otvorenoj provokaciji'.
- Albanski političari sa KiM već godinama precenjuju svoju realnu snagu, najviše zbog lokalnog savezništva sa SAD, koje su glavni pokrovitelj kosovske nezavisnosti. Oni su i neka vrsta portparola Vašingtona, a posebno američke 'duboke države' na Balkanu... - kaže politikolog Jelena Vukoičić.

Pokazivanje mišića

Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje ocenjuje da su u pitanju poruke odlazećeg političara koji pokušava da se dodvori Zapadu.
- Ovo deluje kao pokazivanje mišića pred izbore na Kosovu. Navikli smo da prete Srbima, ali ako pretiš jednoj Rusiji koja je član Saveta bezbednosti UN, time ulaziš u veliki problem. Pokazuju da nemaju neki cilj da dođu do kompromisnog rešenja. Na kraju, to i ne zavisi od njih, o tome će odlučivati velike sile Rusija i SAD, naravno uz saglasnost Srbije - kaže Deđanski.

 

 

Lažna država Kosovo odustaje od Interpola

Zamenik ministra spoljnih poslova u odlazećoj vladi privremenih institucija u Prištini Anton Beriša nagovestio je da Kosovo ove godine neće podneti zahtev za članstvo u Interpolu.
- Ne bi trebalo da žurimo u ovaj proces imajući u vidu neke okolnosti. Kosovo ne može postati član međunarodnih institucija bez pomoći međunarodnih institucija - izjavio je Beriša za RTV Dukađini.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zapazanje

pre 4 godine

Naravno da nema podele Kosova a to moze samo idioti da zahtevaju.Kosovo je oduvek bilo i bice srpsko u ovim granicama.Trenutno su albanci na vlasti te teritorije,zahvaljujuci amerima i englezima ali vremena se menjaju,kao i odnos snaga.Iselice ih vec neko sa te teritorije,najverovatnije u Albaniju a taj neko bi mogli biti Rusi,samo ako nastave ovakvim tonom sa njima komunicirali.Dovoljno je da nedaju Rusi njihovim tutorima da se mesaju i srpska vojska ce ih poslati gde im je mesto a to sigurno nije danasnja teritorija te srpske pokrajine.

ZN

pre 4 godine

Dotični Pacoli se namlatio para gradeći po Rusiji u vreme haosa posle raspada SSSR kada nije bilo ni reda, ni poretka, a dolari se nosili u torbama. Nije mu baš pametno da ovako komentariše, tamo (u RF) sve se zna, sve se pamti i .... prati i danas.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17