• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.09.2019

21:19

AMERIKANCI PUCAJU OD MUKE, NE MOGU NIKAKO DA SHVATE! Smetaju im kineski policajci u Srbiji?!

Politika

AMERIKANCI PUCAJU OD MUKE, NE MOGU NIKAKO DA SHVATE! Smetaju im kineski policajci u Srbiji?!

Podeli vest

Američki analitičar Kurt Basiner, iz međunarodne organizacije Savet za politiku demokratizacije, kaže za Glas Amerike da ne vidi konkretnu korist ili svrhu od formiranja zajedničkih patrola srpske i kineske policije, odnosno od takvog vida saradnje Srbije i Kine

Basiner kaže da mu to deluje "potpuno nadrealno" i podseća da je Srbija kandidat za člansto u EU, koja predstavlja zajednicu demokratskih država, dok Kina, kako kaže, ne pripada toj grupi.

- Nije mi jasno kakav tačno signal vlasti Srbije žele da pošalju formiranjem tih zajedničkih patrola - rekao je Basiener.

Da su kineski policajci tu da olakšaju boravak kineskim turistima, ne deluje mu ubedljivo, jer kaže da nikad nije čuo za slučaj da kineski turisti nisu bili u mogućnosti da se snađu.

Foto: MUP Srbije

Dodaje da su odredbe sporazuma prema kojem će kineski policajci boraviti i raditi u Srbiji nepoznate, a za njega je sporan "način na koji Kina koristi tehnologiju u svrhe nadzora".

Na pitanje da li postoji veza između zajedničkih patrola i kineskog sistema nadzora postavljenog u Srbiji, Basiner kaže da bi bilo "izrazito neobično kada te dve stvari ne bi bile povezane" i dodaje da u sektoru nadzora Srbija i Kina sarađuju najmanje četiri godine.

On ocenjuje da bi zajedničke patrole srpskih i kineskih policajaca trebalo posmatrati u kontekstu odnosa Srbije i Kine u sferi bezbednosti.

Basiner kaže da aludira na "celovitost vezanu za postavljanje nadzornih kamera kineske kompanije Huavej u Beogradu - opremljenih softverom za prepoznavanje lica i registarskih tablica automobile".

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 4 godine

Kad čovek pročita ovaj tekst pomislio bi da smo osnovali zajedničke patrole sa kineskim policajcima da bi Amerika pukla od muke...

Kalimero

pre 4 godine

Nemam reči koliko sam srećan zbog frustracije Jenkija i koliko mi je drago da iz dana u dan čitam kako Amerika od Kine dobija packe a ne može da uradi baš ništa. Crknite od muke zlotvori, mrzi vas ceo svet ...

miroslav moric

pre 4 godine

do koske je vec doslo.ameri samo sto nisu zaratii sa kinezima.razlog kineski zandari u beogradu sude i cuvaju mir u srbiji.

Rada

pre 4 godine

Ovog leta su kineski policajci patrolirali i po Hrvatskoj u Dubrovniku i u još dva grada-objašnjenje je bilo isto: pomoć kineskim turistima.

Peca

pre 4 godine

Nevidim razlog zasto se oni uopsre mesju u nase privatne stvari. Mi nismo njihova prcija vec nezavisna zemlja,i to nema nikakve veze sa njihovom drzavom i bilo kojim poslom.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17