• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.09.2019

20:31

ĐILAS I BASTAĆ BI DA PUKNU OD MUKE ŠTO ĆE VUČIĆ DA IZGRADI METRO, A NE ONI! Vesić: Laž je da radimo bez tendera, opozicija se služi obmanama i pretnjama!

Politika

ĐILAS I BASTAĆ BI DA PUKNU OD MUKE ŠTO ĆE VUČIĆ DA IZGRADI METRO, A NE ONI! Vesić: Laž je da radimo bez tendera, opozicija se služi obmanama i pretnjama!

Podeli vest

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać laže kada kaže da će beogradski metro biti građen bez tendera, naveo je večeras član Predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Goran Vesić

- Jedini koji su do sad dali bilo kakav posao u vezi sa beogradskim metroom bez tendera su Boris Tadić i Dragan Đilas. Oni su 2012. godine bez tendera dodelili posao izrade prethodne studije izvodljivosti francuskoj kompaniji Ežis a prema njihovim javnim obećanjima koja su objavljivana u medijima obećali bez tendera posao kupovine kompomozicija i tehničke opreme - naveo je Vesić na Fejsbuku.

Bastać je danas rekao da je Vesić izjavom o memorandumu sa kineskom kompanijom potvrdio da će posao izgradnje metroa, "bez tendera i na osnovu bratskog dogovora", dobiti kineska firma i da je od 2012. do 2019. godine cena metroa "porasla sa 2,2 na 4,4 milijarde evra".

(HIT VIDEO) NE DAJ MU MAJKO DA KUĆNI PREĐE PRAG! Rektorka izjavila da predstavnici opozicije nisu ulazili u Rektorat, A ONDA SE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA POJAVIO SNIMAK...

 

Prema Vesićevim rečima, Tadić i Đilas su jedini koji su nekome dodelili posao bez tendera a cenu metroa o kojoj Bastać priča upravo je odredila kompanija Ežis koju su doveli Tadić i Đilas.

- Za razliku od njih koji su očigledno znali kome će dati posao mi smo obezbedili da se i kineske kompanije zainteresuju za izgradnju metrao u Beogradu pa čak i da dobijemo ponudu za javno - privatno partnerstvo. Zato je i potpisan u Pekingu Memorandum o razumevanju koji naravno nikome ne garantuje da će dobiti posao.

Ko će dobiti posao znaće se posle tendera na kome će moći da učestvuju i kineske, i francuske i bilo koja druga kompanija, navodi Vesić i dodaje da je činjenica da kineska kompanija Pauer Čajna pokazuje najviše zainteresovanosti.

ĐILASE, KOLIKO JE KOŠTALA IZMENA PROJEKTA ZA MOST NA ADI? Mirković o lažima opozicije: Opustošili su Beograd, a sada nam drže lekcije!

 

Ono što boli Đilasa je činjenica da će metro u Beogradu da izgradi vlast Aleksandra Vučića i zato se on protivi izgradnji metroa, ističe Vesić.

- Zato laže, zato obmanjuje. Jer kako to samo Đilas može da smisli zašto bi Beograđani imali metro ako on nije umeo da ga izgradi. A obećavao je izgradnju metroa Đilas i 2008. godine, i 2009. godine, i 2010. godine, i 2011. godine a 2012. godine je zajedno sa Tadićem, pred izbore, prevario građane i dodelio posao projektovanja metroa bez tendera uz obećanje da će na isti način omogućiti da se kupe kompozicije - naveo je on.

Vesić kaže da će metro biti izgrađen po zakonima Republike Srbije, a to znači uz tender.

- Ne sumnjam da će Đilas da preti i toj kompaniji koja bude dobila posao da hitno napusti Srbiju kao što je pretio kompanijama koje su preuzele Sartid i Bor. Ali to je Đilasova politika. Što gore za Srbiju, to bolje za njega - zaključuje Vesić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 4 godine

Mislio sam da je metro završen još pre neki dan.

Lazni Bot

pre 4 godine

Hahaha pa zar nije metro vec izgradjen ona Vuciceva balerina je i kartu kupila kad se vozala.

SS

pre 4 godine

Samo krenite da ga pravite,pa makar i vi lopatali.

Kalimero

pre 4 godine

Ne razumem šta je tu problem ako kinske kompanije dobiju izgradnju metroa na tenderu? Bio sam u Kini i vozio se njihovim metroima i vozovima - ljudi to nije 21. nego 22. vek, toliko su dobri i kvalitetni. Pa njihovi vozovi idu brže i od japanskih i francuskih vozova i u svakom pogledu su rame uz rame sa njima a u nekim segmentima čak i bolji. Iz iskustva sam gotovo uveren da će cene koje će ponuditi kineske firme biti ZNAČAJNO povoljnije od evropskih a pogotovo francuskih ili nemačih a izgleda da je upravo u tom grmu zec, Đilas i Tadić su već obećali posao pre 7 godina, bez projekta i bilo kakve dokumentacije pa ne treba biti mnogo pametan pa se zapitati koliko para su za to već uzeli ...

Bane

pre 4 godine

Zar metro nije već gotov? A, VW već uveliko radi itd...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija