• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.10.2019

14:27

MARIO SPASIĆ: Krivična prijava protiv Marka Bastaća zbog navoda njegovog kuma o korupciji prilikom bespravne gradnje

Politika

MARIO SPASIĆ: Krivična prijava protiv Marka Bastaća zbog navoda njegovog kuma o korupciji prilikom bespravne gradnje

Podeli vest

Sektor za borbu protiv korupcije Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo je krivičnu prijavu protiv Marka Bastaća, predsednika Gradske opštine Stari Grad u Beogradu, zbog navoda njegovog kuma Lazara Lešnjaka o tome da je Bastać "uzimao koverte" od investitora koji su bez adekvatnih dozvola gradili na teritoriji Starog Grada

Mario Spasić, generalni sekretar:

- Kao društvo, ni milimetar ne smemo ustuknuti pred političkom korupcijom za koju je osumnjičen Marko Bastać i to od strane nekadašnje svoje desne ruke, venčanog kuma.

Navodi da je Marko Bastać primao koverte pune para od investitora koji su bespravno gradili na teritoriji Starog Grada predstavljaju do sada najozbiljniji antikorupcijski alarm, gde je potpuno jasno da je Bastać angažovanjem u politici zapravo želeo za sebe da obezbedi amnestiju za krivična dela koja čini i za koja ga optužuje venčani kum.

Kao njegov kum, Lešnjak je nedvosmisleno izjavio da je pratio bespravnu gradnju na Starom gradu, i bespravni graditelji su mogli da sagrade nešto u srcu Dorćola uz određenu finansijsku nadoknadu koju je bio dužan da preuzme i odnese Bastaću i da je tih koverata bilo desetak.

HANDANOVIĆ: Bastać je hohštapler i reketaš, ne političar!

Kako postoji jasna sumnja da je Bastać korumpiran, Tužilaštvu za organizovani kriminal podneli smo krivičnu prijavu protiv Marka Bastaća kako bi se čitava stvar isterala na čistac.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija