• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

10.12.2019

17:14

VAŠINGTON BESAN ZBOG POSETE PUTINOVE ČELIČNE LEDI SRBIJI! Zapad OZBILJNO ZAPRETIO: Srbi, IZABERITE STRANU!

Politika

VAŠINGTON BESAN ZBOG POSETE PUTINOVE ČELIČNE LEDI SRBIJI! Zapad OZBILJNO ZAPRETIO: Srbi, IZABERITE STRANU!

Podeli vest

Boravak delegacije međunarodno nepriznate Republike Krim u Beogradu može izazvati gnev međunarodnih partnera Srbije iz korpusa zapadnih saveznika, tvrdi Pol Stronski, američki stručnjak

Zapadne države prilično su se razbesnele zbog posete delegacije Republike Krim, na čelu sa poslanicom ruske Dume Natalijom Poklonskom, koja je boravila u Beogradu na poziv srpskih opozicionih partija! Njihov gnev je veliki, jer Zapad ne priznaje Krim u sastavu Rusije i ovo može stvoriti Srbiji velike probleme!

Ovo tvrdi Pol Stronski, stručnjak za Rusiju i Evroaziju Karnegijevog instituta za mir u Vašingtonu. On je, kaže, siguran da će ova poseta naštetiti ugledu Srbije u očima zapadnih država, pogotovo zbog poruka da je 'Krim - Rusija'. Zvanični Beograd bi zbog toga, dodaje Stronski, trebalo još jasnije da odredi svoju poziciju prema Krimu.

SRBIJA MI JE UBILA BRATA! Ramuš OPTUŽIO naš državni vrh, pa otkrio: U Envera nije pucano iz KRVNE OSVETE, Haradinajevi nisu ubijali Albance!

Foto: Reuters/Alexander Ermochenko

Inače, Srbija nije priznala Republiku Krim kao deo Rusije (proglašena posle referenduma na Krimu 2014. godine), ali isto tako nije uvela sankcije Moskvi zbog njene odluke da prizna Krim kao deo svoje teritorije.

Pritisak na Beograd

Američki stručnjak kaže da boravak delegacije međunarodno nepriznate Republike Krim u Srbiji može izazvati izraženije nezadovoljstvo njenih zapadnih partnera.

- Protesti ukrajinske ambasade u Srbiji zbog boravka delegacije sa Krima ne iznenađuju. Siguran sam da sve to šteti ugledu Srbije u očima njenih međunarodnih partnera, što bi moglo izazvati gnev nekih od njih. To može doprineti teškoćama. Ipak, mislim da krivicu ne treba svaliti isključivo na zvaničnike vlasti i srpsku vladu, jer se potezi opozicionih snaga ne mogu kontrolisati - ističe Stronski za 'Glas Amerike'.


ĐILAS JE APSOLUTNI VLASNIK DVERI, A BOŠKO JE NJEGOV TERIJER! Jugović objasnio: Njih dvojica žele državu u kojoj će se bogatiti kao prodavci magle i preko grbače naroda!

 

Prema njegovim rečima, u političkom sistemu Srbije postoje strukture koje nisu orijentisane prema Zapadu i nisu zainteresovane za međunarodne norme i pravo, zbog čega ostavljaju nepovoljan utisak u međunarodnim odnosima.
- Potrebno je da vlasti Srbije još jasnije odrede svoju poziciju - upozorava Stronski.

Komentarišući ove navode, Milisav Paić, šef Srpskog spoljnopolitičkog kruga, kaže da reakcija Zapada, pogotovo zato što poseta krimske delegacije nije imala zvaničan karakter, pokazuje nervozu SAD u odnosu na bilo šta u Srbiji što nije prema njihovom ukusu.

- Izgleda da bi SAD koje sebe vide kao lidera demokratije, kada je Srbija u pitanju, više odgovarao jednopartijski sistem jer bi na taj način mogle da okrive vlast za ovakve situacije. Ono što SAD izgleda najviše smeta u ovom slučaju jeste činjenica da za svoju jednostranu politiku prema našoj zemlji ne mogu sa sigurnošću da računaju ni na ozbiljna uporišta na strani opozicionih partija - ističe Paić.

KRIM JE RUSIJA, KOSOVO JE SRBIJA! PUTINOVA "ČELIČNA LEDI" NATALIJA POKLONSKA, POSLANICA RUSKE DUME, IMA JASNU PORUKU!

 

Izbalansiran stav

Istoričar Nemanja Starović ocenjuje da je stav Srbije u vezi sa konfliktom Moskve i Kijeva jasan i odmeren.
- To se najbolje videlo još tokom našeg predsedavanja OEBS-u 2015. godine, kad je kriza u odnosima Rusije i Ukrajine bila na vrhuncu. Naša država poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, ali u isto vreme odbija da se pridruži sankcijama koje su zapadne države uvele Rusiji. Ovako izbalansiran stav predstavlja izraz političke nezavisnosti Srbije, kojom nijedna od velikih sila ne može biti u potpunosti zadovoljna. Ali upravo je zato to i jedini ispravan put naše spoljne politike - zaključuje Starović.
 

Šešelj: Krim je deo Rusije

Foto: pink.rs

Predsednik SRS Vojislav Šešelj kaže da ta partija priznaje Krim kao deo Rusije, što pokazuje da su radikali dostojno negovali prijateljstvo i bratstvo sa Rusijom.
- Mi se iskreno borimo za međunarodno priznanje Krima kao sastavnog dela Ruske Federacije. Podjednako volimo otadžbinu Srbiju i majku Rusiju. Da nije bilo Rusije, naš narod bi večito ostao i nestao u turskom ropstvu - naglašava Šešelj.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlado

pre 4 godine

Ameri, najpre vi zabranite dolazak u Vašington Tačiju, Haradinaju i ostalim iz Prištine!

MilosObilic1389

pre 4 godine

Што...? Па пошаљите и Ви нама Меланију... Па нек се онда ... - Путин љути...!

Miro

pre 4 godine

E ako će oni da besne treba joj platiti da dolazi na sedmičnom nivou. I ko normalan još koristi termin " zapadni partneri", jelito neki eufimizam poput onog " međunarodna zajednica" za 29 neprijateljskih država okupljenih u savez zvani Nato ( Sjevernoatlanska teroristička organizacija).

MilosObilic1389

pre 4 godine

Подржавам...!! Свака Вама част...

LakiUrosch

pre 4 godine

Tako treba.....cuj neutralni......ajde predsednice stisni,znas vec sta i izaberi stranu!

Nikola

pre 4 godine

Pa mislim da je očigledno da smo izabrali stranu, stranu koja nas nije ubijala i otvoreno protiv svih naših interesa. Tako da vidimo se u trećem, preko nišana. Veliki pozdrav i jedva čekam da se "vidimo".

jova

pre 4 godine

Srbija nije Anglo-Američka prćija,koji bi, čas da nas narane uranijom, čas bi da ih za tu hranu zahvalimo i proklonimo se njima što su nam privermeno oteli Kosovo,i da komanduju sa nama, a niti nas hrane ni odevaju,ni financiraju,već nam oduzimaju sve što mogu oduzeti, i unazađuju nas,i stalno nam prete,takav demonnski stav Anglo-Amerike prema Srbiji je pri kraju, jer ista po Božjoj volji propada i sve ostalo sa njom.u Srbiju će dolaziti i odlaziti Srbski prijatelji,kao i do sada, Anglo-Amerika mora da zna da je ona Demonska zemlja,(koju je Tramp privremeno porazio i sada je i on napadnut od Anglo-Američkoga demonizma)i kao takva se pokazala u Iraku ,Libiji,Srbiji,Siriji,svuda se sejalo zlo nad zlom,a nigde nisu dobroga učinili,Božja kazna im za ta zla sledi,živi bili pa videli.

Bozidar

pre 4 godine

Trampu, ti odlucuj u svojoj zemlji a ne u nasoj. Mi nismo nit za istok nit za zapad, mi smo NEUTRALNA, NEZAVISNA SUVERENA DRZAVA, REPUBLIKA SRBIJA. Ako neznas i nerazumes, dodji da ti objasnim. Neces nam ti odredjivati sta cemo mi raditi i sa kim.

non sens

pre 4 godine

misliim!!!!vrhunac bezchashca.opozicija koju oni podrzavaju pozvala a vuchic da odgovara....

pik panter

pre 4 godine

Ovi i dalje zamišljaju da su neka fora! Možda misle da trebamo da čekamo da se smiluju, pa da nas potapšu po ramenu. Neka hvala. Mnogo boli njihovo dobročinstvo.

Faraon

pre 4 godine

"Potrebno je da vlasti Srbije još jasnije odrede svoju poziciju" Država Srbija nije zvanično priznala pripajanje Krima Rusiji prema tome ne pričajte gluposti. Gospodo sa zapada, delegacija Krima je u Srbiju došla na poziv opozicije koju vi gospodo svesrdno finansirate i podržavate - pitajte Obradovića šta radi a ne vlast u Srbiji. Ovako ispada da ste im vi rekli da to urade da bi imali povod da napadaju državu mada zvanična država nema veze sa tim.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija