• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2019

11:47

VESIĆ: Ugled Srbije sve bolji zahvaljujući Vučiću! (video)

Politika

VESIĆ: Ugled Srbije sve bolji zahvaljujući Vučiću! (video)

Podeli vest

Srbija danas ima veoma dobre međunarodne odnose sa skoro svim vodećim zemljama sveta što značajno utiče na povećanje njenog ugleda pa samim tim i na njenu međunarodnu poziciju, izjavio je član predsedništva SNS Goran Vesić

On je, gostujući na TV Pink, rekao da to pokazuju i mnogobrojni sastanci predsednika Srbije sa svetskim liderima i visokim zvaničnicima.

- O značajno boljem međunarodnom položaju koji danas ima Srbija pokazuju i mnogobrojni sastanci predsednika Vučića sa predsednikom i premijerom Kine kao i Rusije. Sve su bolji i odnosi sa SAD i EU - rekao je Vesić.


Dodaje da je ugled naše zemlje u međunarodnoj zajednici značajniji s obzirom na to da je ekonomski jača. Ističe da je sada međunarodnoj zajednici teže da se bori sa ovakvom Srbijom, jer su naučili da se bore s Srbijom koja se povlači, koja je ekonomski slaba i nije u stanju da zaštiti interese svojih sunarodnika.

NIJE SRBIJA NJEGOV NIVO! Vuk Jeremić se bahati u Rokfeler centru! (VIDEO)

Foto: Printscreen You Tube

Vesić, koji je i zamenik gradonačelnika Beograda, naveo je da bez aktivnog učešća SAD nema trajnog dogovora na Kosovu i Metohiji jer, kako je rekao, Albanci slušaju samo SAD.

- Albance ne interesuje Evropska unija, niti bilo ko osim SAD. Zato je važno da se SAD aktivno  uključe u rešavanje tog pitanja, jer bez njih nema trajnog dogovora - naveo je on.

Dodaje da se frustracije Hrvatske prema Srbiji uvek pokažu u predizbornoj kampanji i da se to ponovo moglo videti u porukama njihovih predsedničkih kandidata upućene građanima.

- Najveću cenu te isfrustriranosti plaćaju Srbi koji žive u Hrvatskoj. Zbog njih moramo još više da ukazujemo na njihova ugrožena prava i kontinuiranu politiku proterivanja Srba sa tog prostora u poslednji 20, 30 godina, kao što se to decenijama radilo na Kosovu i Metohiji - podsetio je Vesić.

On je naglasio da Srbija, ipak mora da ima dobre odnose sa Hrvatskom, bez obzira kojoj je predsednik.

- Moramo da imamo dobre odnose sa svim našim susedima, ali na ravnopravnim osnovama. Predsednik Vučić upravo svojim potezima vodi računa da dodatno ne oteža odnose sa susednim narodima, jer moramo da živimo jedni pored drugih - rekao je on.

Vesić je posebno istakao da albanska strana na Kosovu i Metohiji ima problem sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem jer današnja Srbija nije ona na kakvu su navikli do 2012. godine.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17