• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TANJUG

25.12.2019

17:46

SRBIJA POSTAJE LIDER NA BALKANU! Vulin: Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi

Politika

SRBIJA POSTAJE LIDER NA BALKANU! Vulin: Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi

Podeli vest

Nema "balkanske unije", nju niko nikome nije ni ponudio, nema nikakvog političkog povezivanja sa Albanijom i Severnom Makedonijom i nema nikakve zamene za EU, niti bilo kakvog političkog dogovora osim potrebe da se našim privrednicima i građanima život olakša, a privređivanje učini profitabilnijim, bržim, boljim, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin pred poslanicima Skupštine Srbije

- O potrebi širenja tržišta, o smanjivanju carinskih barijera, o potrebi da se na prvom mestu našoj privredi omogući da bolje radi, predsednik Vučić govori već godinama. Srbija postaje lider na Balkanu između ostalog i ovakvim inicijativama. Do sada smo mi stalno morali da odgovaramo na inicijative drugih. Sada, posle dugo vremena, mi smo ti koji idemo korak ispred svih ostalih, koji dođemo sa inicijativom a o njoj se opredeljuju drugi - rekao je Vulin.

Ističe, saopštilo je Ministarstvo dobrane, da je Aleksandar Vučić poslednji slobodni lider u Evropi.

- Poslednji koji može svakom da kaže šta misli, poslednji koji može da kaže - neću uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, neću dozvoliti da se Republika Srpska na bilo koji način umanji. Poslednji koji sme da kaže da neće da uđe u NATO pakt i da će se opremati i naoružavati gde god hoće i kako god hoće - kazao je Vulin.

VUČIĆ BEZ DILEME: U Crnoj Gori POSTOJI JEDNA KANONSKA PRAVOSLAVNA CRKVA, a postoje i nevladine organizacije! (VIDEO)

Naglašava da je Vučić je prvi srpski državnik koji je rekao celom svetu, a na prvom mestu zapadu - neću prestati da sarađujem sa Kinom, i ne možete me naterati da ne prihvatim kineske investicije i ne možete me naterati da ne jačam svoju vojsku, i sa istoka i sa zapada, možete da pretite sankcijama koliko hoćete.

- Zato mu to i ne praštaju, zato trpi tolike napade. Zato će ga napadati sa mnogih strana, zato što ni Evropa ni velike sile ne vole slobodne lidere - naglasio je ministar odbrane.

Naravno, navodi on, kada napravite tolike autoputeve, kada otvorite tolike fabrike, dovedete tolike investitore Srbija može i mora da vam bude zahvalna.

- Možete da ga ne volite, to je vaše pravo. Politika daje za pravo da posmatrate stvari iz različitih uglova i to je u redu, ali ne možete da osporite da se nikad više nije gradilo, da je Vojska Srbije daleko moćnija nego što je bila pre sedam godina, da su naše službe bezbednosti bolje i razvijenije nego što su bile i da više ne rade po diktatu stranaca -  rekao je Vulin.

VELIKI REZOVI U SNS - BEZ FOTELJE OSTAJU GOTOVO SVI SADAŠNJI MINISTRI! Čistka od nedelje, ništa neće biti isto!

Kaže da se kod nas stranci više ništa ne pitaju i zato predsednik Vučić može da izađe sa inicijativom.

- Zato i može da kaže da se otvara mogućnost za našu privredu i privrednike, dajemo im priliku da trguju, da zarađuju, da putuju zato što smo mi lideri u regionu. Konačno to postajemo. Zatvara se onaj ko se boji, ko slabi. Onaj ko je jak, ko može više da proizvede i više da proda taj može da dopusti kretanje - zaključio je ministar Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17