• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.01.2020

11:23

POPOVIĆ: Bitka na Mojkovcu simbol jedinstva srpskog naroda (FOTO)

Politika

POPOVIĆ: Bitka na Mojkovcu simbol jedinstva srpskog naroda (FOTO)

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije, Nenad Popović, položio je danas venac na grob serdar Janka Vukotića na beogradskom Novom groblju i istakao da pre 103 godine Janko Vukotić i njegovi junaci nisu imali dilemu ko su i šta su, već su, navodi, hrabro žrtvovali živote za svoju srpsku braću, nanoseći poraz višestruko jačoj austrougarskoj vojsci

 

- Mojkovačka bitka je jedinstven primer u istoriji gde se jedna vojska svesno žrtvovala za spas druge. Braneći odstupnicu srpskoj vojsci besmrtni junaci Janka Vukotića ispisali su jednu od najslavnijih stranica srpske i svetske istorije - rekao je Popović, povodom obeležavanja 103. godišnjice Bitke na Mojkovcu.

Nažalost danas, vek kasnije, naglasio je Popović, u Crnoj Gori postoje oni koji su zaboravili ko su i odakle potiču.

- Režim Mila Ðukanovića progoni srpsku crkvu i sveštenstvo u Crnoj Gori, zabranjuje srpski jezik, izbacuje srpske pisce iz čitanki, diskriminiše sve koji se izjašnjavaju kao Srbi zabranjujući im da se zaposle u državnoj upravi - istakao je Popović.

Foto: mbpi.gov.rs

On je kazao da "ono što nije pošlo za rukom Turcima i ustašama, pokušava da sprovede režim Mila Ðukanovića".

- Režim u Podgorici ne samo da ugrožava prava Srba u Crnoj Gori, već ugrožava i državne interese Republike Srbije. Taj režim je priznao lažnu državu Kosovu, glasao za prijem takozvanog Kosova u UNESKO, taj režim šalje svoje vojnike na proslavu genocidne akcije ''Oluja''. Srbija i srpski narod više neće ćutati na takvo neprijateljsko delovanje Ðukanovićevog režima - izjavio je Popović.

Foto: mbpi.gov.rs

Ministar je istakao da je srpski narod danas jedinstven i da će verujući u Boga, i uz pomoć bratske Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina, odbraniti svoje interese.

- Temelji istinske Crne Gore zidani su na nasleđu Nemanjića, izgrađeni na delu Petra Petrovića Njegoša, a u njih je ugrađena žrtva serdara Janka Vukotića i svih drugih junaka koje sadašnja vlast u Crnoj Gori želi da izbriše iz istorije ove zemlje - rekao je on.

Foto: mbpi.gov.rs

Kako je naveo, žele da ih izbrišu samo zato što ih podsećaju na jednu i jedinu istinu - da se narod u Crnoj Gori uvek kroz istoriju izjašnjavao kao Srbi.

- Zato srpskom narodu u Crnoj Gori šaljem snažnu podršku da istraju u borbi za svoju slobodu, crkvu, istoriju i identitet. Istina i pravda na kraju će, kao i uvek, pobediti - zaključio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Битка на Мојковцу је била, БИТКА за "рањенике" и "паћенике", које је тек чекало искушење и ГОЛГОТА...Била је то невиђена ЖРТВА - да се спасу ОБРАЗ И ЧАСТ...А данас се то само спомиње, уместо да се учи у ШКОЛИ и снимају филмови...!! Било је то време када су МОРАЛ и ЕТИКА ишли испред - живота...Данас...? Сумњам да би овако нешто, у поремећеном систему вредности - где је ХЕДОНИЗАМ испред части, - могло да се понови... Ипак, БОГ је свемогући...Можда нас просветли светим духом, и да снаге и наде нашој деци, да не буду слуге...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17