• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

03.02.2020

11:18

STEFANOVIĆ: Bojkotom izbora deo opozicije prikriva koliko loše stoji u narodu! Država Srbija danas osluškuje potrebe svojih građana i izlazi im u susret (VIDEO)

Politika

STEFANOVIĆ: Bojkotom izbora deo opozicije prikriva koliko loše stoji u narodu! Država Srbija danas osluškuje potrebe svojih građana i izlazi im u susret (VIDEO)

Podeli vest

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bojkot izbora izmišljena priča dela opozicije da bi sakrila "koliko loše stoji u narodu" i da to što će izbori biti održani 26.aprila pokazuje da je Srbija demokratska zemlja koja osluškuje potrebe svih svojih građana, a ne izlazi u susret pojedinačnim partijama

Stefanović smatra da će deo opozicije koji bojkotuje izbore pokušati da kroz različite grupe građana i pokrete uđe u republički parlament i lokalne skupštine, da bi, kako kaže, ostvarivali određeni uticaj.

- Time će prevariti njihove male partnere koji će poverovati u tu priču - rekao je Stefanović gostujući na TV Pink.

Upitan da li će kampanja za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore biti najduža u novijoj političkoj istoriji i da li je Aleksandar Vučić određujući datum izbora za 26. april ''izašao u susret opoziciji'', Stefanović je kazao da se ne radi o izlaženju u susret bilo kojoj pojedinačnoj političkoj stranci ili organizaciji.

- Onim što je predsednik uradio, pokazao je da je Srbija potpuno demokratska zemlja koja osluškuje sve svoje građane i da izlazi u susret tamo gde je to moguće i zakonito i da može da pokaže demokratičnost društva - naveo je Stefanović.

Foto: Printscreen TV Pink

Upitan za kritike dela opozicije o izbornim uslovima, Stefanović je podsetio da su do 2008. godine gradonačelnika Beograda građani birali direktno, po većinskom izbornom sistemu, ali da je promenjen te godine kada se za gradonačelnika kandidovao Dragan Ðilas.

- Ðilas je znao je da ne može da pobedi ''jedan na jedan'' i izmenio je način izbora gradonačelnika da bi ga prilagodio sebi. To je tada bilo potpuno demokratski, a kad bismo mi sada uradili nešto slično, to bi bilo skandalozno - naveo je Stefanović.

Kako je rekao, u periodu od 2008. do 2012. godine bivša vlast je donela sve izborne zakone, a po kojima je SNS je, istakao je Stefanović, pobedila 2012. godine.

Srbija vodeća zemlja u regionu po smanjenju stope kriminala

 U odnosu na zemlje regiona Srbija je vodeća zemlja po smanjenju stope kriminala, kaže Stefanović i dodaje da je važna policijska saradnja sa svim zemljama regiona, a posebno Crnom Gorom, te da će ona ubuduće biti još intenzivnija.
Stefanović je naglasio da je bezbednosna situacija u regionu bila tema nedavnog sastanaka sa ministrom unutršnjih poslova Crne Gore Mevludinom Nuhodžićem na marginama skupa u Berlinu.
"Srbija i Crna Gora su upućene na međusobnu policijsku saradnju i bilo bi loše da ne sarađujemo. Kriminalci komuniciraju, kreću se između dve zemlje i kada mi ne bi sarađivali njihov posao bi bio lakši", rekao je Stefanović.
On je naglasio da srpska policija hoće još intenzivnije i bliže da sarađuje sa kolegama iz Crne Gore jer je to u interesu građana naše zemlje.
Podseća da je Srbija u prethodnoj deceniji bila u teškoj situaciji, da je organizovani kriminal bio odomaćen, da su kriminalci putovali sa orginalnim putnim ispravama, ali sa lažnim imenima.
"I u našoj zemlji i u drugim zemljama presečeni su lanci saradnika koji su im izdavali dokumenta pod drugim imenima. Jedina stvar koja može da ih zaustavi je jak udarac države", naveo je ministar.
Naglašava da se u Srbiji stvari nazivaju "pravim imenom", da nema straha da se kriminalci hapse, da se protiv njihovih kompanija vodi istraga. To rade, kako navodi, tužilaštvo, policija, BIA i to se vidi i u Interpolu.
Policije Srbije i Crne Gore blisko sarađuju u borbi protiv organizovanog kriminala, razmenjuju informacije jer je to važno za očuvanje mira i stabilnosti u zemlji.
"Trudimo se da budemo za korak ispred kriminalaca. To se vidi po zaplenama narkotika. Samo tokom prošle godine zaplenjeno je 7,2 tona narkotika. Postavili smo lestvicu visoko, sada nema popuštanja. U prvih mesec dana u ovoj godini zaplenjeno je više od 40 kilograma heroina", zaključio je Stefanović.


Podsetio je i na izbornu kampanju 2012. godine kada su, kako kaže, na RTS-u emitovani -''najprljaviji spotovi DS-a sa likom Tomislava Nikolića, dok SNS nije mogla da odgovori sličnim spotovima".

- Ti spotovi su emitovani nekoliko nedelja, pa kad su procenili da je dovoljno, ukinuli su ih - rekao je Stefanović.

Dodao je i da je Studio B tada bio pod direktnom kontrolom Ðilasa i da se opozicija nije pojavljivala na toj televiziji, te da je SNS 2012. godine pobedila i pod tim uslovima.

- Od tada nismo menjali nijedan zakone o izborima, oni su govorili da su zakoni demoktratski, da ih je Evropa prihvatila i niko od njih se nije bunio do pre godinu i po. Što su onda donosili te zakone, za koje sad kažu da su katastrofa - upitao je Stefanović.

Kako kaže, aktuelna vlast je izašla u susret i razgovarala o izbornim uslovima i pokazali da mogu da se unaprede.

Stefanović je naveo da su lideri različitih opozicionih stranaka u prošloj godini imali 19 gostovanja u dve političke emisije na RTS-u, ali da sada odbijaju da gostuju kako bi ispali žrtve i pokazali da ih nema u medijima.

- Izbori još nisu raspisani, oni i sada dobijaju pozive da gostuju i iskažu svoje stavove, ali odbijaju iz političkih razloga - zaključio je Stefanović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17