• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.02.2020

16:09

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ: Đilas lažno predstavlja sebe javnosti Srbije!

Politika

BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ: Đilas lažno predstavlja sebe javnosti Srbije!

Podeli vest

Koliko vredi Dragan Đilas posle desetogodišnje vladavine i čerupanja državnih preduzeća svakom čoveku bi se zavrtelo u glavi, rekla je članica Predsedništva SNS Biljana Popović Ivković

 

- Taj licemer lažno predstavlja sebe javnosti Srbije kao Prometeja  budućnosti, samo  da bi reprizirao epizode iz svog prethodnog političkog „boljeg života“ koji je doneo vrtoglavih 619 miliona evra prometa njegovim firmama i život istinskog tajkuna, uz kuće, stanove, putovanja, školovanja u Londonu. Poređenja radi svi nastavnici i prosvetni radnici u Srbiji za 10 godina Đilasove vladavine nisu zaradili ni blizu toliko - rekla je Popović Ivković.

Samo prijavljena imovina ovog tajkuna, istakla je ona, ostvarena u periodu obavljanja najviših državnih funkcija iznosi 25 miliona evra, a 1.000 nastavnika sa prosečnom platom koja je veća od 500 evra (uĐilasovo vreme  oko 300) godišnje primi 6 miliona evra.

- Da bi jedan prosečan prosvetni radnik zaradio koliko i Dragan Đilas potrebno je da radi više od 4.100 godina, jedan period koji bi trajao od vremena egipatskih faraona do današnjih dana. Za 25 miliona evra koliko je spakovao u svoj džep 1.000 prosvetnih radnika treba da radi  četiri godine, a za 619 miliona evra koliko su prometovale njegove firme hiljadu prosvetnih radnika bi moralo da radi više od jednog veka. Eto koliko vredi Dragan Đilas u odnosu na jednog prosvetnog radnika - kazala je članica Predsedništva SNS.

Prema njenim rečima, Đilas je još jednom je pokazao koliko nisko u svom licemernom i patetičnom nastupu može da se sroza, a sve u cilju skretanja pažnje javnosti sa pitanja kako je postao milijarder i najimućniji čovek u Srbiji  obavljajući najviše državne funkcije, dok su u isto vreme njegove privatne firme poslovale sa državnim preduzećima, Telekomom i RTS-om.

- Predsednik stranke Slobode i pravde je jedinstveni primerak ljudske sorte i sigurna sam da nešto slično njemu nije zabeleženo u istoriji srpske politike. Videli smo bolji život Dragana Đilasa za deset godina njegove vladavine. Međutim, njegova pohlepa se ne završava samo na tome, silni milioni profita mu nisu bili dovoljni. Taj tajkun kojem su puna usta boljeg života nije se libio da iz gradskog budžeta uzme skoro 400.000 dinara, a da je pritom prisustvovao samo jednoj sednici - rekla je Popović Ivković i dodala:

- Ovo je samo jedan od slikovitih primera kako Dragan Đilas zamišlja taj „Bolji život“. Odlično je bilo samo njemu. Licemerje ovog tajkuna, njegove perfidne igre moći i biznisa koje su mu donele milionsko bogatstvo ostaće upisane u analima srpske političke scene.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 4 godine

Da bi se ozbiljno " naceo " jedan od deset mega lopova u Srbiji -Djilas o njemu mora govoriti neko ko ima kredibilitet, bonitet, znanje iz ekonomije i zna nacin na koji su izvlacene pare " uslugama " - a ne bivsa voditeljka, poznata ljubavnica ozenjenih muskaraca koja je na funkciji drzavnog srktetara !? Ovakve osobe samo ruse rejting onih oko sebe kada su pristali da doticna bude prltica u njihovom jatu. Nazalost u aferi sa ukradenim bebama ona ce biti prozvana ( ako se ne zataska bruka ).

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17