• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

08.03.2020

08:54

SRAM VAS BILO! Bakarec poručio akademiku Teodoroviću: POREDITE GRAĐANE SRBIJE SA NACISTIMA - VI STE TALOG, A NE ELITA!

Politika

SRAM VAS BILO! Bakarec poručio akademiku Teodoroviću: POREDITE GRAĐANE SRBIJE SA NACISTIMA - VI STE TALOG, A NE ELITA!

Podeli vest

Vaša mržnja prema predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću ne priliči jednom pedagogu i akademiku. On bi Vam to i oprostio, da jednako tako ne mrzite sve članove i simpatizere SNS, građane Srbije, njih oko dva miliona, piše politički analitičar i član UO Fondacije SNS Nebojša Bakarec, u otvorenom pismu akademiku Dušanu Teodoroviću


Juče ste te ljude, koji su mirno učestvovali u početku izbornog procesa, uporedili sa nacistima, bez ikakvog razloga i još ste napisali "Svaka sličnost (sa nacistima op.aut.) je namerna?". Time ste poručili građanima Srbije da ih namerno poredite sa nacistima. Sram Vas bilo. Trideset godina se bavim politikom, ali takav ekstremistički talog, koji uglavnom čine pojedini pripadnici samoproglašene "elite", nisam sreo za te tri decenije.

To što ste preko Tvitera poručili građanima Srbije, je uvreda i na račun Vaše pokojne majke Jelene, koja je bila vojni službenik, i borila se u ratu protiv nacista, na račun vaša tri ujaka, koji su bili borci Prve proleterske brigade i sva trojica su poginula boreći se protiv nacista. Vaša izjava da su građani Srbije, isti kao nacisti, je i uvreda na račun Vašeg pokojnog oca Branka, koji je bio predratni oficir u generalštabu, kapetan Kraljevine Jugoslavije, i koji je bio jedan od pučista 27. marta 1941., koji su ustali protiv pakta sa nacistima, i koji je od nacista i stradao. Optuživši građane Srbije da su isti kao nacisti, Vi ste optužili i Vaše pokojne roditelje i ujake. Sram Vas bilo.

Kao profesor Saobraćajnog fakulteta, 31. maja 1999. ste otpušteni sa posla, potpuno opravdano, zbog toga što ste neopravdano odsustvovali sa posla (pobegli ste u SAD za vreme NATO bombardovanja), kako to tvrdi Aleksandar Jakšić. Otkaz Vam je potpisao bivši dekan Saobraćajnog fakulteta, prof. dr. Vujadin Vešović. Vi ste uvek odbijali da o tome govorite. Zbog čega? Na posao ste vraćeni, mimo zakona, četiri godine kasnije odlukom Vaše drugarice Srbijanke Turajlić, tada pomoćnice ministra prosvete. O svemu tome javno je svedočio briljantni student Ekonomskog fakulteta, Aleksandar Jakšić koji je o tome prikupio zvanična dokumenta koja je dobio na osnovu Zakona o pristupu informacijama od javnog značaja. Jakšić je prisustvovao tribini "Akademska čestitost", 2019. godine, na Ekonomskom fakultetu, na kojoj ste Vi studentima rekli: "Da biste bili akademski čestiti, morate da priznate genocid u Srebrenici". Kada su Vas mediji pozvali da prokomentarišete tu svoju izjavu, Vi ste to odbili.

Primetio sam da ste veoma narcisoidni, samozaljubljeni, i sujetni. Obožavate sebe. Zbog toga ne podnosite lidere i autoritete. Čim se priključite nekoj političkoj opciji, ubrzo potom eksplodira Vaša netrpeljivost prema svakome ko je "iznad" Vas - Raduloviću, Jankoviću, Trifunoviću, Šutanovcu. Pod stare dane ste počeli da lutate politikom kao muva bez glave. Prvo ste sredinom 2016. godine pokazali da želite da budete predsednik Srbije i rekli ste za "Nedeljnik": "Profesori traže da se kandidujem za predsednika Srbije". Da primetim da niko od profesora BU to nije tražio. Potom ste u drugoj polovini 2016., pristupili stranci DJB i predstavljeni ste kao novo pojačanje DJB. Tada Vas je Saša Radulović lansirao kao predsedničkog kandidata. Prihvatili ste. Potom ste zamrzeli Radulovića, koji je jednako sujetan i narcisoidan kao i Vi, i napustili ste DJB. Potom ste otkrili Vašeg novog "mesiju" Sašu Jankovića, 2017. godine, i postali ste funkcioner PSG, a od Vaše kandidature ste odustali, podržavši Jankovića. Kad je on potučen na izborima, proradio je onaj Vaš "nerv", ispljuvali ste Jankovića na pasja kola, i napustili PSG. Potom ste očijukali sa Trifunovićem, ali pošto je on lud kao struja, odbio je da Vas vrati u PSG, pa ste se posvađali i sa njim. U seriji razmenjenih uvreda, Sergej Trifunović Vas je optužio da ste licemerni, zbog toga što Vam je supruga bila članica JUL-a, i potpisnica podrške zloglasnom rektoru Arsenijeviću u Kragujevcu. U martu 2018. postali ste član DS i podržali ste listu DS. Tada ste rekli: "Ja sam neizmerno zahvalan demokratama i ako sam do sada imao dilemu za koja da glasam, sada nemam - ja ću sigurno da glasam za broj 4". Kad ste se ubrzo zasitili DS-a, postali ste član neformalnog udruženja intelektualaca "Samoodbrana" (tačnije "Samoobmana") i to ste bili do nedavno. Sada ste izgleda u procesu priključivanja budućoj stranci Jove Bakića "SDU" Ko bi Vas više pohvatao? Sve to svedoči o Vašoj nestabilnosti i prevrtljivosti.

U toku tih glavinjanja političkim bespućima, svađate se s kim stignete. Umislili ste da ste nekakav mudrac opšte prakse, nekakav politički arbitar, koji svima soli pamet, i koji ima tapiju na visoko moralne stavove. Samog sebe ste imenovali za moralizatorskog inkvizitora.

Neki ljudi Vam se i suprotstave. Dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović oštro je reagovao na neistine koje ste izneli u intervjuu "Blicu", i najavio je da će Vas tužiti zbog izmišljotina o uručenju nekakve povelje Pravnog fakulteta, Aleksandru Vučiću. Gospodin Avramović je tada rekao: "Nažalost, profesor Teodorović očigledno voli da govori o onome što ne zna, što jednom akademiku nikako ne priliči. Bez obzira na to što nije pravnik, već saobraćajni inženjer, on je samo pre nekoliko dana na tom istom Pravnom fakultetu govorio o "pravu i pravdi u akademskoj zajednici". O tome kakvi su bili komentari studenata prava o njegovom pravničkom znanju ja ne želim da govorim". Suprotstavio Vam se i vlasnik TV Pink, Željko Mitrović, posle Vašeg poziva na rušenje TV Pink i univerziteta Megatrend, kada ste u jednoj TV emisiji izjavili: "To mora da se sravni da ne postoji". Kada sve sagledamo, možemo da konstatujemo da ste veoma nasilni i rušiteljski nastrojeni za jednog profesora univerziteta i člana SANU. Verovatno Vas je zbog toga privukao Jovo Bakić? Vaše ponašanje možda objašnjavaju reči velikog Dž.R.R. Tolkina: "Postoji i tako nešto kao što je zloba i osveta" ili reči velikog Artura Šopenhauera: "U svetu uglavnom caruje zlo, a glavnu reč ima glupost".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zdjurdjevic

pre 4 godine

Gospodine Bakarec, s obzirom na biografiju njegovih roditelja i ostale rodbine nije čudo što profesor Teodorović prepoznaje delovanje nacista veš u početnim fazama njihovih aktivnosti. Upravo navedene biografije ga obavezuju da to i javno ukaže. Gospodine Bakarec, kao i obično autogol

jakno

pre 4 godine

Pa ruzno poredjenje je sa nacistima, pre bi bilo Branch Davidians, Jehovini svedoci, Branch COreshuians ili oni od Carls Menson-a!

Ljubiša

pre 4 godine

Za te sekte se obrati onoj Boškovoj iz Zveri,Mariji Janjušević,ona se hvalila da je u nekoj od njih.

Ljubiša

pre 4 godine

Znači,po tvom mišljenju,Ljotić onda nije bio fašista?Šta je za ''akademika'' onda Boško,komunista?Bakarec je naveo koga je sve uvredio ''akademik'',a medju njima su i Teodorovićeva familija.U pravu je Šešelj kad kaže da je Teodorović najgluplji akademik.

Emeritus

pre 4 godine

"U svetu uglavnom caruje zlo, a glavnu reč ima glupost". odlična rečenica samo upucena pogresnom coveku, opisuje i vladaoca a i gazdu ovih nazovi novina. Bakarac bi trebao da se pokrije ušima. Nismo zaboravili sta je radio dok je bio na vlasti i kako je klosario bez posla i para dok ga Acke nije angazovao za smesne pare, obara cenu postenim botovima da zarade za leba. Nije ni zavrsio faks koji je studirao a predstavlja se kao inzinjer i pljuje akademika.

Dragana18

pre 4 godine

Stidim se ovih akademika, neprijatelje Srbije bi trebalo proterati iz Srbije, oduzeti im sve titule jer ne zaslužuju ni ulice da čiste.

pero

pre 4 godine

Napokon da neko otvoreno i iskreno kaze. Jos ste vi pristojni talog je malo reci. Ja mislim da je septicka jama pravi naziv za te ljude pune mrznje.

Dmitar

pre 4 godine

Pa to nije elita Srbije to je običan naduvani šljam koji mrzi sve pa čak i sebe.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17