• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2020

13:20

POPOVIĆ PONUDIO POMOĆ SRPSKOJ:  Kao i uvek do sada, spremni smo da pomognemo kada je teško!

Politika

POPOVIĆ PONUDIO POMOĆ SRPSKOJ: Kao i uvek do sada, spremni smo da pomognemo kada je teško!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je danas putem video konferencijske veze sa ministrom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđanom Raičevićem i izrazio spremnost Srbije da pomogne RS u aktuelnoj krizi


Popović je, kako se navodi u saopštenju iz njeogvog kabineta, ponudio pomoć IT zajednice Srbije Vladi Srpske u razvoju softverskih rešenja koja će omogućiti što efikasnije upravljanje krizom izazvanom pandemijom virusa COVID-19.

 

Foto: mbpi.gov.rs

Popović je kolegi iz RS stavio na raspolaganje i druge alate koje je IT zajednica u Srbiji razvila sa idejom da pomogne maloj i srednjoj privredi da održi što viši nivo funkcionalnosti u vremenu krize.

- Srpska inovaciona i IT zajednica pokazala je veliku solidarnost prema našoj braći iz RS u ovom teškom trenutku za naš narod sa obe strane Drine. Kao i uvek do sada, spremni smo da pomognemo kada je teško i da zajedničkim naporima, uz što manje posledica, prebrodimo ovaj period krize - rekao je Popović.

On je naveo da se u ovom trenutku u Srbiji formulišu mere koje bi država mogla da preduzme kako bi zaštitila IT sektor od posledica krize. Takpđe, naveo je da je IT sektor najproduktivniji deo srpske privrede, sa najvećim razvojnim potencijalom i da je zato neophodno učiniti sve kako bi se ovaj sektor zaštitio od posledica krize.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija