• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srpskaliga.rs

02.04.2020

09:05

SRPSKA LIGA: Pooštriti kazne za kršenje samoizolacije, sprečiti progon SPC

Politika

SRPSKA LIGA: Pooštriti kazne za kršenje samoizolacije, sprečiti progon SPC

Podeli vest

Srpska liga podržava mere uvođenja vanrednog stanja koje je donela Vlada Srbije i predsednik Srbije, radi zaštite zdravlja ljudi i zaustavljanja epidemije u Srbiji, ali isto tako smatra da je potrebno pojačati mere samoizolacije u naredne dve nedelje kada se po rečima stručnjaka i lekara očekuje najveća eskalacija zaraze

 

- Takođe, tu odluku treba da potvrdi i Narodna skupština, na elektronskoj sednici, kao što je to učinjeno u Republici Srpskoj - izjavio je Aleksandar Đurđev, predsednik Srpske lige.

Đurđev ističe da su sve preventivne mere koje sprovodi naša država u borbi protiv virusa korona dobre i pravovremene, ali i da je potrebno da se pooštri kažnjavanje svih zlonamernih  građana koji krše pravila samoizolacije i policijskog časa jer time dovode u opasnost i sve ostale ljude.

- Sada je pravi trenutak da se zabrani rad svim kladionicama i kockarnicama koje su do uvođenja vanrednog stanja bile leglo moralne zaraze srpske omladine, a sada su najveći inkubator zaraze virusa korona i prete da zaraze ogroman broj građana – ističe Đurđev.

Đurđev naglašava da u kriznim situacijama i na muci se najbolje poznaju junaci, a ovih dana vidimo da su pravi junaci pripadnici MUP-a predvođeni ministrom Nebojšom Stefanovićem, koordinatorom svih službi bezbednosti. Ministar i pripadnici snaga bezbednosti ne štedeći svoje zdravlje i živote posvetili su se zadacima koje uspešno realizuju i dokazuju superiornost u odnosu na svoje kolege iz većine zapadnih zemalja EU. Država mora posebno da da materijalno stimuliše pripadnike MUP-a koji su zajedno sa medicinskim radnicima diskretni ali realni heroji Srbije.

Veliku zahvalnost dugujemo srpskim penzionerima koji su dokazali čeličnu disciplinu u vanrednom stanju i ogromno poverenje u državno rukovodstvo.

- Država mora da spreči politički progon Srpske pravoslavne crkve (SPC) koji se ovih dana pojačao od strane agresivnih a marginalnih političkih faktora iz UDS-a koji su podržani od strane moćnih medija čiji su vlasnici dominantno antisrpski motovisani – izjavio je Đurđev.

- Kada je reč o ekonomskim merama, država mora jasno da poruči građanima i privrednicima, da dok traje vanredno stanje da su oslobođeni plaćanja poreskih i drugih obaveza jer je izlazak iz kućne izolacije zbog odlaska do banke ili pošte veoma rizičan i mogao bi da izazove još veće širenje zaraze - kaže Đurđev, dodajući da odluku o tome treba da donese Krizni štab za ekonomska pitanja, na čelu sa predsednikom Vučićem koji je ujedno najavio i set mera podrške malim i srednjim preduzećima, radi očuvanja radnih mesta, što je svakako pozitivan korak ka oporavku naše privrede u ovom kriznom periodu – zaključuje Đurđev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija