• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.05.2020

15:43

VLADA DONELA ODLUKU: Usvojene izmene o izboru narodnih poslanika i održavanju izbora

Politika

VLADA DONELA ODLUKU: Usvojene izmene o izboru narodnih poslanika i održavanju izbora

Podeli vest

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici usvojila predlog Zakona o izmeni zakona o izboru narodnih poslanika, kao i i predlog Zakona o izmeni zakona o lokalnim izborima.

Predložene izmene predviđaju da će u svim gradovima i opštinama potpise birača kojima podržavaju izborne liste za parlamentarne i lokalne izbore moći pored javnih beležnika da overavaju i gradske, odnosno opštinske uprave. 

Predložene izmene obrazlažu se potrebom da se za odvijanje izbornog procesa povećao broj ovlašćenih overitelja čime se predupređuje opasnost većih okupljanja izbornih aktera i aktivista, kao i prevelikog broja lica u prostorijama i ispred prostorija nadležnih organa. 

Izmene su usvojene u cilju zaštite zdravlja građana,  s obzirom na to da je i nakon ukidanja vanrednog stanja potrebno preduzimati odgovarajuće mere fizičkog distanciranja kako bi se predupredilo širenje zarazne bolesti COVID-19.

Usvojeni predlozi su rezultat razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima devet političkih lista koje su najavile učešće na izborima. Na tom sastanku su predstavnici pojedinih stranaka tražili dodatnih pet dana za izborne radnje što je u skladu sa zakonom i što je prihvaćeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija