• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.06.2020

09:05 >> 12:18

VUČIĆ SE U BRISELU SA NAJVIŠIM ZVANIČNICIMA! Posle Ursule fon der Lajen i Varheija, susret sa Lajčakom! Najvažnije teme - evropska perspektiva Srbije i pregovori Beograda i Prištine!

Politika

VUČIĆ SE U BRISELU SA NAJVIŠIM ZVANIČNICIMA! Posle Ursule fon der Lajen i Varheija, susret sa Lajčakom! Najvažnije teme - evropska perspektiva Srbije i pregovori Beograda i Prištine!

Podeli vest

Predsednik Republike Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Briselu gde će se sastati sa najvišim predstavnicima EU, a prvi sastanak imao je sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, a potom se sastao i sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheijem i sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom


Vučić će se sastati i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

 

 

 

 


Evropska perspektiva Srbije, odnosi Srbije i EU, posebno u kontekstu borbe protiv posledica pandemije COVID19, kao i nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa sa Prištinom teme su za koje se očekuje da će biti na agendi razgovora predsednika Vučića i EU zvaničnika.
 

 

 

 

DA LI SU ONI NORMALNI?! Nezapamćena "greška" Njujork Tajmsa, umesto Tačija PROGLASILI VUČIĆA RATNIM ZLOČINCEM!

Očekuje se da će se i ovoga puta u razgovorima sa EU zvaničnicima razmotriti najavljen ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan, koji bi Komisija trebalo da predstavi na jesen, ali i izvešataj o napretku Srbije na putu ispunjavanja reformi, koji je takođe u pripremi za jesen u okviru tzv "paketa proširenja".

KREMLJ SAOPŠTIO! Evo o čemu su razgovarali Vučić i Putin u četiri oka!

Ursula fon der Lajen ranije je najavila da će njeni prvi "fizički" sastanci od izbijanja pandemije korna virusa biti sa premijerom tzv. Kosova Avdulahom Hotijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Ovo će biti važna prilika da se razgovara o reformama potrebnim za napredak naših partnera sa Balkana na EU putu i dugoročnom oporavku regiona", napisala je fon der Lajen na Tviter nalogu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 3 godine

Što se tiče pregovora za KIM nadam se da će Tačija i Veseljija stići zaslužena kazna kako pravosudna tako i Božija i da će Priština za nastavak pregovora odrediti nekog ko nije ratni zločinac koji je spreman da se konačno svi problemi oko KIM reše za pregovaračkim stolom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17