• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.07.2020

12:14

PALMA NA IVANJDAN U KONČAREVU: SRBIJA ČUVA MIR NA BALKANU!

Politika

PALMA NA IVANJDAN U KONČAREVU: SRBIJA ČUVA MIR NA BALKANU!

Podeli vest

Danas u selu Končarevu , u crkvi Svetog Jovana Krstitelja, Dragan Marković Palma sa porodicom prisustvovao je Liturgiji povodom praznika Rođenja Svetog Jovana Preteče i Krstitelja Gospodnjeg, koji je i slava sela Končareva

 

Nakon Liturgije Marković je izjavio da je posle pune 22 godine obeležavanja  Svetog Jovana u Končarevu organizovanjem velike međunarodne kik-boks manifestacije, kojoj je uobičajeno prisustvovalo oko 15.000 ljudi iz čitave Srbije, ove godine zbog epidemije koronavirusa ova manifestacija otkazana, a ovaj praznik je obeležen samo Liturgijom u hramu Svetog Jovana, uz sve mere zaštite koje su na snazi.

Foto: informer.rs

On je tom prilikom izjavio da je Srbija čuvar stabilnosti na Balkanu.

- Imajući u vidu da smo posvetili pažnju bolesti koja je nevidljiva, za koju ne znamo odakle je došla i koliko će trajati, moramo da nastavimo život, da nastavimo da radimo i razvijamo ekonomiju, jer samo ekonomski jaka država može biti autonomna i nezavisna. Videćemo kako će se odvijati pregovori o Kosovu i Metohiji u Briselu, jer kosovski Albanci nisu poštovali ni ono što je do sada dogovoreno, tj. Briselski sporazum. Nadam se da su oni koji odlučuju o sudbini dela teritorije Srbije saznali šta su radili kosovski Albanci i ko je kriv zbog ukupne situacije na Balkanu i da moraju priznati da Srbija drži mir na Balkanu i da je Srbija ispoštovala sve svoje obaveze iz sporazuma koje je potpisala. Siguran sam da državni vrh neće uraditi ništa na štetu Srbije i njenih građana - izjavio je Marković.

Foto: informer.rs

Lider Jedinstvene Srbije je rekao da se Srbija nalazi na evropskom putu i da su Ivica Dačić i on 2008. doneli odluku da Srbija bude na evropskom putu.

- Ne znam samo do kada ćemo biti na evropskom putu, odnosno kada ćemo uću u EU. Neki kažu 2025 - 2026.godine. Srbija je stekla uslove da uđe u EU jer smo doneli sve zakone koje imaju i jake evropske države, i ja lično poštujem evropske standarde kada su u pitanju plate i ono što se zove život - izjavio je Marković.

Na kraju, Marković je čestitao slavu svima koji danas slave sv. Jovana, pozvao da poštujemo druge vere i narode ali da moramo čuvati našu veru, tradiciju i naš identitet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija