• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.08.2020

16:03

BOŠKO, POMEŠAO SI VUČIĆA SA SVOJIM KOALICIONIM PARTNERIMA! Stefanović: Zahvaljujući predsedniku Srbije 18 zemalja je POVUKLO PRIZNANJE KOSOVA!

Politika

BOŠKO, POMEŠAO SI VUČIĆA SA SVOJIM KOALICIONIM PARTNERIMA! Stefanović: Zahvaljujući predsedniku Srbije 18 zemalja je POVUKLO PRIZNANJE KOSOVA!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović rekao je da je lider Pokreta Dveri Boško Obradović današnjom izjavom da je Aleksandar Vučić spreman da prizna nezavisnost Kosova "očigledno pomešao predsednika Srbije sa svojim današnjim koalicionim partnerima"

Stefanović kaže da je Obradović zvučao "baš kao da opisuje šta su njegovi mentori Vuk Jeremić, Dragan Ðilas i Borko Stefanović bili sve spremni da urade da bi opstali na vlasti".

On je podsetio na pojedine poteze lidera opozicije dok su bili na vlasti i istakao, kako je naveo, „sjajnu“ ideju Vuka Jeremića da postavi "čuveno" pitanje Međunarodnom sudu pravde da li je jednostrano proglašena nezavisnost u skladu sa međunarodnim pravom odavno se slavi u Prištini.

Usledila je, dodaje Stefanović, još „bolja“, pod nadzorom Borisa Tadića i Dragana Ðilasa, da se odlučivanje o Kosovu i Metohiji izmesti iz Generalne skupštine Ujedinjenih nacija pod okrilje Evropske unije, dakle iz UN, tamo gde Srbija ima strateške partnere, u EU, gde je najveći deo država članica, i to najmoćnijih, priznao takozvano Kosovo.

- To su bile odluke Ðilasa, Jeremića, Tadića i Borka Stefanovića kada su imali priliku da odlučuju. Znali su i te kako da će EU biti mnogo više naklonjena strani kosovskih Albanaca, ali učinili su to ne bi li se dodvorili Briselu. Učinili su zatim i više - dodao je funkciner SNS.

Istakao je i da je Borko Stefanović 2011. uveo Srbima na KiM i pečat i carinu, a potom i prelaze na Jarinju i Brnjaku, crtajući granice između njih i centralne Srbije.

- Tek ne treba podsećati da ništa nisu uradili 2008. godine kad je lažno Kosovo proglasilo nezavisnost, svi znamo da nisu ni prstom mrdnuli - naveo je Stefanović.

Ocenio je da su lideri opozicije, kada su imali priliku da na delu pokažu kako bi se to oni borili za Kosovo i Metohiju, uradili su sve što su mogli na štetu građana Srbije, a da danas, "bez trunke srama, pričaju o tome šta bi to oni tobože uradili i kako bi se izborili".

Dodao je da danas njihov sledbenik Boško Obradović, koji, kako kaže, vrlo odlučno sprovodi njihovu politiku zamagljujući oči narodu, „mudro“ predlaže da se pregovori vrate u UN, odakle su ih upravo izmestili njegovi mentori.

Stefanović je istakao da je Aleksandar Vučić taj koji je zaslužan što se danas uopšte razgovara o Kosovu i Metohiji, iako su velike sile govorile da je za njih Kosovo nezavisno i završena priča i koji je uspeo da vrati tu temu na sto, da popravi položaj i poboljša život našeg naroda na KiM i da ne dozvoli nove pogrome.

- Zahvaljujući Aleksandru Vučiću priznanje takozvanog Kosova povuklo je 18 zemalja. A šta o tome misle sami Srbi na Kosovu i Metohiji, pošto mi se čini da oni imaju malo više prava da o tome govore u odnosu na one koji im svrate ponekad čisto marketinški i u kampanjama, pokažu uvek na izborima na kojima apsolutnu podršku daju Aleksandru Vučiću, i to svake godine sve veću i veću - zaključio je Stefanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miro

pre 3 godine

Ne zameri te Obradovicu. Nije on kriv. On samo govori sta mu kazu zapadni ambasadori i sluzbe. Zato i ima podrsku ovako masovnu.

BozaB

pre 3 godine

Zahvaljujuci Vucicevoj diplomatskoj politici jos mnogo zemalja i sada je spremno da povuce priznanje. Bosko moze samo da melje u prazno.

Gale

pre 3 godine

Ljudi Boško Obradović je pod velikim stresom, jer se posvađao sa svojim idolom Đilasom oko vakcina, pa nije u stanju nikad bio u poziciji da sebe kontroliše, pogotovo nakon ovog događaja.

Marija

pre 3 godine

Nikada Srbija nece priznati Kosovo u postojecim granicama, tako ni sadasnja vlast!

Marko

pre 3 godine

Mržnja je Bošku pomutila pamet, pa sad često priča o događajima i stvarima koje karakterišu njegovog gazdu i saradnika. Šta ćete, čoveka je Đilas jednostavno preveslao i sad ostao je i bez poslaničkog mandata.

Rade

pre 3 godine

Nije njemu pomućena pamet, sve to što radi, radi tačno sa određenim ciljem! Da oslabi Srbiju, da se dodvori i da za sebe dobije materijalnu korist! Pa šta bi takav neradnik i bizgov mogao da radi, za šta je on sposoban osim za ovo što radi!? Za ovo prvo ne treba nikakva inteligencija, ne treba moral, ne treba obraz, jednom rečju ne treba biti čovek! A ovo stvorenje, koje samo ima oblik čoveka, ima upravo sve te predispozicije, prazna ljuštura!

Tanja

pre 3 godine

Obradovic je pobrkao sve loncice. Vreme je da napusti bavljenje politikom.

Filip

pre 3 godine

Boško se izgubio u svojim lažima. NIšta neobično za njega.

Elena

pre 3 godine

Bosko, Djilas i Jeremija, prodali veru za veceru. Najveci izdajnici modernog doba pokusavaju da blate druge ljude koji se istinksi bore da sacuvaju KiM.

Ada

pre 3 godine

zahvaljujuci Vucicu 18 zemalja je povuklo priznanje KiM, i ocekuje se jos

sanja

pre 3 godine

Bosko dozivljava velike promene u svom zivotu , na gore

Milena

pre 3 godine

Zelje opozicije su da Kosovo bude prodato, pa sad misle da svi to zele i misle da ce Srbija lako da odustane i poklekne pod pritiscima.

Rea

pre 3 godine

Iznosenjem ovakvih lazi,Bosko nista nece postici.Narod nije slep pa da ne vidi kako se predsednik Vucic bori za KiM,a kako bi ga lako prodao Obradovic samo da se domogne vlasti.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17