• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2020

14:26

BOŠKO SE HVATA ZA SLAMKU SPASA I ZLOUPOTREBLJAVA PITANJE KiM! Mirković: Nada se da će nekoga prevariti da mu je stalo do Srbije

Politika

BOŠKO SE HVATA ZA SLAMKU SPASA I ZLOUPOTREBLJAVA PITANJE KiM! Mirković: Nada se da će nekoga prevariti da mu je stalo do Srbije

Podeli vest

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković ocenio je danas da se lider Dveri Boško Obradović hvata za slamku spasa i zloupotrebljava pitanje Kosova i Metohije u nadi da će uspeti nekoga da prevari i ubedi da mu je stalo do Srbije i njenih interesa


Mirković u saopštenju navodi da Obradović pošto je uvideo da je posle bojkota izbora postao nebitan faktor u političkom životu, pribegava lažnom patriotizmu.


"Ipak, narod zna da onaj kome je prvi saradnik Kum tzv. kosovske nezavisnosti Vuk Jeremić, na čijim protestima u Novom Pazaru šetaju prvi saradnici Tačija i Haradinaja, kao i onaj koga u zemlji gde se vašarski proslavlja najveće etničko čišćenje Srba posle Drugog svetskog rata hvale i kuju u zvezde, ne može ništa nikada da misli dobro našoj zemlji niti da radi u njenom interesu", naveo je Mirković.

On dodaje da je Marko Ðurić više puta bio na Kosovu i Metohiji i borio se za interese naših ljudi nego što ga je Obradović video u knjigama, novinama ili na televiziji.

Napominje i da je Nebojša Stefanović, koji je meta Obradovića, svojim zalaganjem sprečio ulazak tzv. Kosova u Interpol.

"Svakodnevna borba, zalaganje, pa i samo vraćanje kosovskog pitanja na sto su uspesi koji stoje iza Aleksandra Vučića i ove Vlade", ističe Mirković i dodaje da dok se danas Srbija pita i uvažava, u vreme Ðilasa i Jeremića pravljene su granice između Srba i Srba.

"Ipak Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji najbolje znaju ko se i kako bori za njihove interese, a to su pokazali na izborima 21. juna kada je politika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke osvojila 86% podrške. To poverenje ćemo opravdati, a Obradović neka se posveti pisanju bajki, jer ga narod i ovako vidi samo kao jednog najobičnijeg lažova i siledžiju", zaključio je Mirković.

Obradović je juče optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučić da je spreman da prizna nezavisnost Kosova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17