• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

25.08.2020

19:53

(VIDEO) BIĆE TO BESANE NOĆI, ALI ZNAMO SVOJ ZADATAK! Vučić o sastanku u Vašingtonu: Deset puta smo SPREMNIJI nego Priština!

Politika

(VIDEO) BIĆE TO BESANE NOĆI, ALI ZNAMO SVOJ ZADATAK! Vučić o sastanku u Vašingtonu: Deset puta smo SPREMNIJI nego Priština!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za RTS da su u toku pripreme za sastanak sa predstavnicima Prištine u Vašingtonu i da se ne zna šta će biti agenda. Poručuje da će Beograd biti spreman za sve opcije i da će se odluke donositi na mudar način

Aleksandar Vučić je, uoči sastanka sa delegacijom Prištine u Vašingtonu, rekao da u Srbiji ima mnogo ljudi koji bi s lakoćom rešili probleme i koji bi opsovali predsednika Amerike, ali je dodao da on to ne može da uradi jer bi ugrozio interese Srbije. 

- Posebno zato što je ovaj predsednik naklonjeniji Srbiji nego neki drugi predsednici SAD - naveo je Vučić u intervjuu za RTS.

Naveo je da su u toku pripreme za sastanak i da ne preteruje kada kaže da je Beograd deset puta spremniji nego Priština, i da to mogu da potvrde međunarodni predstavnici.  

- Radimo svaki dan, pripremamo se po ceo dan - ukazao je predsednik i dodao da se ne zna šta će tačno biti agenda, ali da bi trebalo da se priča o ekonomiji. 

Ipak, kako kaže, moguće prisustvo Donalda Trampa govori da su moguće možda i još neke ideje.  

- Mogu da kažem ljudima u Srbiji da nemam sumnje da će to za delegaciju koju vodim i sve nas biti besane, ne lake noći, ali da znamo svoj zadatak i kolika je svetinja koju čuvamo - istakao je i dodao da je Srbija najvažnija bez obzira ne sve izazove. 

Poručio je ljudima da ne brinu i da on ima iskustva, da se sastajao sa najvišim svetskim liderima. 

- I to mi daje za pravo da mogu da kažem da ćemo odluke donositi na mudar način - rekao je Vučić uz napomenu da se neće odbijati ništa tek da bi se odbilo, da se neće prihvatati ono što je loše i porazno za zemlju.  

"Čekamo da vidimo šta su predlozi" 

Povodom poređenja sa sporazumom Izraela i UAE, Vučić je rekao da bi mogao da analizira kako je to postignuto, i dodao je da će se delegacija Beograda sasvim sigurno sastati sa Кušnerom, O'Brajanom, Grenelom i Pensom. 

Međutim, napominje da niko nije nudio razmenu teritorija, niti bilo šta slično. 

- Čekam da vidim šta su njihovi predlozi - rekao je Vučić i ponovio da nema sumnje da je Tramp bolji za Srbiju nego neki raniji predsednici.  

- Šta god ko govorio i mislio, mi ćemo biti spremni za sve opcije. Znamo svako selo i svaki sporazum, za razliku od onih koji dolaze a ne znaju ni koje smo sve sporazume potpisali. Ali ja ih nikad ne potcenjujem - navodi predsednik Srbije.  

Naglasio je da će javnost biti upoznata sa svime što se događa i da ništa neće biti sakriveno.

- Verujem da ćemo imat snage i mudrosti da donesemo najbolje odluke - ukazao je Vučić dodavši da će na kraju o svemu odlučivati narod Srbije.  

Dodao je da se neće rukovoditi ličnim i političkim interesima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Srbija se na vreme i kvalitetno pripremila, to je zaista vazno za borbu za nasu pokrajinu.

Milos

pre 3 godine

Nadamo se najboljem resenju za nas narod na KiM, kao i za celu Srbiju. Ne sumnjamo u Vasu mudrost i pregovaracke sposobnosti, puna podrska predsednice.

Sanja

pre 3 godine

verujem da ce presednik uciniti sve sto je u njegovoj moci za Srbiju, narod i nase Kosovo.

Marko

pre 3 godine

Ne sumnjam da ce biti besane, ali moramo ostati "budni" i "trezveni" i da ne trpimo bilo kakve ucene od bilo koga.

Tanjica

pre 3 godine

Predsednik Vucic je siguran da ce razgovarati o ekonomskim temama,ali iznenadjenja su moguca.

Katarina

pre 3 godine

Drzimo palceve nasima i nadamo se da ce razgovori proci u sto boljem duhu.

Vanja

pre 3 godine

S obzirom da ce u sastavu nase delegacije biti i Vucic, verujem da ce razgovor proteci mnogo bolje nego sto mi mislimo.

Filip

pre 3 godine

Srsbija se dobro pripremila za predstojeći sastanak. Nećemo nasedati na provokacije Albanaca.

Nikoleta

pre 3 godine

Nas predsednik se svim silama bori za dobro nase domovine.

Maca

pre 3 godine

Vucic ne da na svoju zemlju, branice nase interese do samog kraja, u to sam sigurna!

sasa

pre 3 godine

Uspećemo svakako da se izborimo za našu zemlju. Puna podrška!

Ognjen

pre 3 godine

Ne treba zaboraviti da je sada naša pozicija u razgovorima sada daleko jaća nego što je to bio slučaj u prošlosti, i biće još jača uprkos onima što stalno pokušavaju da ovu našu poziciju unize i uzdrnaju.

Mirka

pre 3 godine

Srbija je spremna za pregovore sa Prištinom. Važno je biti spreman na sve i mudar u ovim trenucima kada traje najveća borba do sada što se tiče Kosova i Metohije.

Glasinac

pre 3 godine

Najvažnije je da je naša delegacija se dobro pripremila i da će imati pripremljene odgovore na sva pitanja i predloge.

ksenija

pre 3 godine

Biće sigurno pritisaka na Srbiju ali ako neko može da izdrži pritiske onda to može Vučić.

ksenija

pre 3 godine

Ogromna podrška za predsednika i razgovore koji ga očekuju.

una

pre 3 godine

Delegacija Srbija spremna za sve izazove koji ječekaju na sastanku u Vašingtonu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija